Rating teme:
  • 0 Glasova - 0 u prosjeku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


lager
redem0n Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 17
Joined: Apr 2017
Reputation: 0
Dao zahvala: 0
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Hrvatska
lager
This post was last modified: 12.01.2018 02:33 by redem0n.
Ovako,planiram sutra kuhat neki saaz/pilsner smash lager ali nemam uvjete za lagering.Za fermentaciju nije problem imam dovoljno hladnu prostoriju.Zanima me oce ista valjat piva ako ju ne lageriram.Kvasac bohemian lager.Hvala unaprijed.
Find Odgovori
spajder76 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 709
Joined: May 2013
Reputation: 1
Dao zahvala: 2
Primio 12 zahvala u 17 postu/ova
Location: doboj
RE: lager
(12.01.2018 02:31 )redem0n Wrote:  Ovako,planiram sutra kuhat neki saaz/pilsner smash lager ali nemam uvjete za lagering.Za fermentaciju nije problem imam dovoljno hladnu prostoriju.Zanima me oce ista valjat piva ako ju ne lageriram.Kvasac bohemian lager.Hvala unaprijed.

naravno da hoce valjati.Svako odlezavanje je lagering.Ostavi ga u flasama u sto hladnijoj prostoriji.Cim imas uslove za fermentaciju imas i za lagering.Jedino da drzis malo duze u sekundaru na cold crashu
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.080 OG, 7,93% ABV
*****

Posts: 1,063
Joined: May 2014
Reputation: 4
Dao zahvala: 33
Primio 34 zahvala u 34 postu/ova
Location: Srebrenik, BiH
RE: lager
i ne zaboravi diacetil rest prije flasiranja. zadnji dan na ca. 18 stepeni..
WWW Find Odgovori
redem0n Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 17
Joined: Apr 2017
Reputation: 0
Dao zahvala: 0
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Hrvatska
RE: lager
This post was last modified: 12.01.2018 02:54 by redem0n.
(12.01.2018 02:43 )zlimfur Wrote:  i ne zaboravi diacetil rest prije flasiranja. zadnji dan na ca. 18 stepeni..

cek to radim prije ili poslije cold crasha
Find Odgovori
spajder76 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 709
Joined: May 2013
Reputation: 1
Dao zahvala: 2
Primio 12 zahvala u 17 postu/ova
Location: doboj
RE: lager
(12.01.2018 02:46 )redem0n Wrote:  
(12.01.2018 02:43 )zlimfur Wrote:  i ne zaboravi diacetil rest prije flasiranja. zadnji dan na ca. 18 stepeni..

cek to radim prije ili poslije cold crasha

ja to radim poslije primarne fermentacije,prije cold crasha,kada kvasac zavrsi vecinu posla
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.080 OG, 7,93% ABV
*****

Posts: 1,063
Joined: May 2014
Reputation: 4
Dao zahvala: 33
Primio 34 zahvala u 34 postu/ova
Location: Srebrenik, BiH
RE: lager
(12.01.2018 02:58 )spajder76 Wrote:  
(12.01.2018 02:46 )redem0n Wrote:  
(12.01.2018 02:43 )zlimfur Wrote:  i ne zaboravi diacetil rest prije flasiranja. zadnji dan na ca. 18 stepeni..

cek to radim prije ili poslije cold crasha

ja to radim poslije primarne fermentacije,prije cold crasha,kada kvasac zavrsi vecinu posla

prije ima vise logike. jer cemu onda cold crash, ako ces opet zagrijati na 18 i ostaviti tako 24 sata.. i ja radim prije.. zadnji dan "fermentacije"..
WWW Find Odgovori
redem0n Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 17
Joined: Apr 2017
Reputation: 0
Dao zahvala: 0
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Hrvatska
RE: lager
Zanima me još kolko dugo treba lager kvascu da krene s radom,isipao sam ga
na nekih 18C i stavio u prostoriju u kojoj je 12C.24 sata je proslo nikakve znakove fermentacije ne vidim.Kvasac nisam rehidrirao, ali nisam ni prije za aleove rehidrirao a svejedno su poceli za nekih 15sati radit.
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.080 OG, 7,93% ABV
*****

Posts: 1,063
Joined: May 2014
Reputation: 4
Dao zahvala: 33
Primio 34 zahvala u 34 postu/ova
Location: Srebrenik, BiH
RE: lager
kvasac za lager je nesto malo "sporiji" (opet zavisi koji si koristio). u roku od dva dana bi trebo proradit.
WWW Find Odgovori



Forum Jump:


Korinik(a) pregledava ovu temu:
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools