VolimPivo.ba
Recenzije domaćih piva - Printable Version

+- VolimPivo.ba (http://volimpivo.ba)
+-- Forum: PIVARSTVO (/forum-6.html)
+--- Forum: Recenzije komercijalnih piva (/forum-30.html)
+--- Thread: Recenzije domaćih piva (/thread-171.html)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16


Recenzije domaćih piva - pivska mušica - 19.12.2012 11:08

Evo i tema za domaća piva. Trenutno fermentira dosta domaćih u BiH, to sigurno znam i uskoro će sve biti spremne za piće. Na ovoj temi dajemo komentare, sugestije, ocjene, pohvale, kritike svih domaćih piva koja smo probali od kolega pivara Zivjeli


RE: Recenzije domaćih piva - djulba - 19.12.2012 11:27

Ja bih trebao večeras probati pivo od kolege Zis-a. tako da ću prvom prilikom reči nešto o njegovom pivu. A takođe on kad proba moje neka me iskritikuje ili nahvali Smile


RE: Recenzije domaćih piva - zis - 19.12.2012 05:56

(19.12.2012 11:27 )djulba Wrote:  Ja bih trebao večeras probati pivo od kolege Zis-a. tako da ću prvom prilikom reči nešto o njegovom pivu. A takođe on kad proba moje neka me iskritikuje ili nahvali Smile

Kritike su od ostalih bile dobre sad vidjeti cemo svidja li ti se tad pomalo "divlji" smek u pivu.


RE: Recenzije domaćih piva - djulba - 20.12.2012 11:50

Sinoć sam pio Zis-ovo pivo. boja mu je odlična, pjena takođe iako je brzo nestala, ne znam zašto. gaziranost je taman. A o tom divljem šmeku bi se malo razišli sa mišljenjima, meni nekako vuče na kiselkasto, ne znam da li je to zbog slada ili nečeg drugog.
Uglavnom pozitivno mišljenje i od mene. Zivjeli


RE: Recenzije domaćih piva - zis - 22.12.2012 10:33

Proban Centinential Cacade Ale od @Djulbe i bogami jos ti nisam ni blizu. Pivo je odlicno, pjena postojana i bijela, punog tijela i ugodne gorcine. Sve u svemu uspjelo pivo 100% i drugi put cu reci kolegi da ne vodi nikoga sa sobom kad mi saljes piva na probu. Smile


RE: Recenzije domaćih piva - djulba - 23.12.2012 08:54

haha dobri su momci bili čak smo i kafu popili. jedino su se oni razočarali nije im bilo te neke njihove konobarice.


RE: Recenzije domaćih piva - pivska mušica - 23.12.2012 09:16

Zisov novi stout

[Image: zisov%20stout.jpg]


pivo je otvoreno prerano, još je mlado, premlado, ali generalno ja sam oduševljen. i to bez ikakve potrebe da nešto lažno uveličavam ili samo reda radi pohvalim.

ostala je još jedna boca i nju ne otvaram dok propisno ne odleži, ali već se po ovome vidi da će to biti jedan fantastičan stout.

jedino što me sad strah je da ti neće ovo biti dovoljno sladovine što sam ti rekao za karbonizaciju ili da će je biti previše pa da će ti biti prekarbonizirano, ali i ja sam našao onu formulu i ljudi kažu da su je koristili i da je uvijek uspijevalo.

isto tako mislim da je ovo fantastičan potez sa kraeuseningom.

osjeti se još malo slatkoće što znači da nije sva sladovina koju si dodao za karbonizaciju prerađena, što je dobar znak, znači još će se karbonizirati. a nije ni preslatko što bi značilo da bi se moglo previše CO2 stvoriti. ne znam, vidjet ćemo.

okusi odlični, svi oni tipični za stout. gorčina taman.

u odnosu na onaj prethodni ovaj ti je daleko, daleko bolji. ako možeš sad skontaj šta si promijenio, kako u receptu tako i u tehnici, jer nešto si uradio drugačije, sigurno.

svaka čast


RE: Recenzije domaćih piva - pivska mušica - 23.12.2012 09:16

p.s.

jebi ga malo mi je peksinava čaša Big Grin


RE: Recenzije domaćih piva - zis - 23.12.2012 09:19

Samo 4 dana u flasi, pijem i ja jednu i cini mi se da je bolja od prve. Imam jos 3 flase od prve ture pa sutra uporedim sa ovim novim. Moram dobro razmisliti sta sam promijenio u postupku. Hvala na lijepim rijecima. Zivjeli


RE: Recenzije domaćih piva - pivska mušica - 04.01.2013 06:24

evo probao sam Aurora Ale od @ri0. i ja sam pomagao kad smo kuhali, pa znam otprilike kako je sve teklo.

uglavnom, situacija je sljedeća. pivo je za moj pojam dobro. pjena mu je zaista odlična. malo je mutno, ali čini mi se da nismo imali irish moss za bistrenje tada.

okus i aroma hmelja su ok, jedino mi je čudno da cascade nije malo više izbio jer smo ga podosta stavili pred kraj kuhanja.

jedino za moj pojam fali malo tijela i na sladnoj strani kao da je pomalo tanko, a to može biti do temperatura ukomljavanja. možda smo mogli malo više ukomljavati.

također, mislim da smo se zeznuli što nismo makar pokušali malo prilagoditi vodu iako nismo znali kakav joj je mineralni sastav. par grama CaSO4 u komini bi istaklo gorčinu.

sve u svemu ovo je za prvo pivo odlično Zivjeli


[Image: aurora%20ale%20ri0.JPG]RE: Recenzije domaćih piva - djulba - 23.01.2013 09:59

Ja sam upravo probao Oldbridz Pale Ale, fantastično pivo. Momci svaka čast.
sve je lijepo izbalansirano, umjerena gorčina i aroma. pjena se drži do samog dna. stvarno dobro pivo, sa uživanjem sam popio.
Imam još flašu Brown alea to ću za koji dan otvoriti.
Edo hvala na pošiljci Zivjeli


RE: Recenzije domaćih piva - edomesih - 23.01.2013 10:09

Hvala na pohvalama. Brown Ale nam je top proizvod trenutno.
Smile