VolimPivo.ba
Spezial Rauchbier Lager - Printable Version

+- VolimPivo.ba (http://volimpivo.ba)
+-- Forum: PIVARSTVO (/forum-6.html)
+--- Forum: Recenzije komercijalnih piva (/forum-30.html)
+--- Thread: Spezial Rauchbier Lager (/thread-2853.html)Spezial Rauchbier Lager - lakosta88 - 20.06.2017 11:49

nisam nikad radio neke recenzije ali evo napisat cu nesto o ovom pivu.
Pivo koje sam dobio iz njemacke. sipano u uzu casu koja mislim da ide ok za lagere.
inace radi se o lager pivu napravljenom od slada susenog na dimu. to su ta rauch piva. privuklo me to da njega prvog otvorim od ovih par flasa koje sam dobio.
pivo nasuto u casu je bilo kristalno cisto sa bijelom (blago zuckastom) pjenom koja je dosta brzo nestala u tanju prevlaku. lancinga apsolutno nije bilo. boja tamno smedja mozda malo i primjese nekih amber tonova. na nosu se bas jako osjeti taj dim. meni je jako cudno bilo s obzirom da prvi put pijem takvu vrstu piva. nesto kao da stojite uz rostilj na kojem je neka komadina govedine ili mozda svinjetine i mozda negdje izmedju da je ubacena neka ribica na taj rostilj Smile i sad pomirisete takav rostilj i usput vam u nos uleti malo pepela kojeg takodje ima u mirisu ovog piva. ostalo nisam nista pokupio,tipa nekog hmelja i sl. mozda se u pozadini osjeti nesto malo al ne dovoljno za mene da odkonetnem. u ukusu se sve ove arome zadrze i pojacaju uz blagi osjecaj slatkoce sladova negdje u pozadini. gorcina je jako mala skoro da je nema. tjelo je slabo kao i karbonizacija. pivo uglavnom usmjereno ka tom nadimljenom karakteru. iskreno meni se pivo nije svidjelo. vjerovatno je do mene i mog ukusa Smile popio sam ga do kraja ali ne bi imao neku veliku zelju opet da ga pijem. nisam se sjetio uslikati dok sam pio pa evo slika s neta cisto da se zna sta je u pitanju.[attachment=1908]


RE: Spezial Rauchbier Lager - ha11oga11o - 21.06.2017 08:23

Koju god "dimljenu" do sada da sam probao jedva sam je popio. I isto tako nemam zelju da je vise pijem. Isto tako sa onim Kozel pivom, doduse lager je bio kupovni, ali nesto odvratnije nisam probao. Tacno sam imao osjecaj da je osisao kozu skinuo "aromu" sa dlaka i ubacio u kuhanje. I sad mi se stomak dize kad pomislim.

Po meni je to sve ko biva egzoticno, ali nije to-to.

pozz