VolimPivo.ba
aMater Kuhanja - Printable Version

+- VolimPivo.ba (http://volimpivo.ba)
+-- Forum: PIVARSTVO (/forum-6.html)
+--- Forum: Početnici - pitanja i odgovori (/forum-7.html)
+--- Thread: aMater Kuhanja (/thread-2899.html)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13


aMater Kuhanja - Mater - 04.08.2017 11:17

Otrovali mi temu pa rekoh:"bjezi dalje, via"!

Naravno, ako se slazete i, ako vam ne smeta?

8. 8. Ce se najvjerojatnije kuhati a, kuhao bi stout, recept je slican kao u prethodnoj temi.

Zamolio bih vas za misljenje. Komentirajte recept,jeli sve u redu i sto bi mijenjali.

Recept je screenshotan iako ga imam i u BS, posto sam pomalo poceo prckati i po njemu,bacim i njega kada budem stigao do kompa.


aMater Kuhanja - Mater - 05.08.2017 07:06

Zanima me jos u vezi startera, jeli ovo dole u tekstu u redu?

" In order to grow an optimal amount of yeast for a 5.0-gallon (19-L) fermentation, you will need to make a 2.9–7.0 qt. (2.7–6.6 L) yeast starter. The smallest size would be for the smallest Russian imperial stout (around 8% ABV) and the largest size would be for the strongest beer (around 12 % ABV)."


RE: aMater Kuhanja - pivska mušica - 05.08.2017 07:18

Da, treba ti jako puno kvasca za RIS. Mogao si ići i sa us-05 suhim.


RE: aMater Kuhanja - Mater - 05.08.2017 07:29

Znaci ako napravim 2.7L startera,dali bi to pokrilo 25L u fermentatoru?

Citao sam na istoj stranici,posto nemam dimenziju erlenmeyerove tikvice za takv starter, da je moguce isto napraviti u fermentatoru u kojem ce pivo fermentirati.Bi bilo to ok?





Zanemarite, nece ici.


RE: aMater Kuhanja - Stane - 05.08.2017 08:59

Ja sam starter radio u flaši od 5 litara, na čep instaliraš vrenjaču i vozi miško


RE: aMater Kuhanja - Mater - 05.08.2017 09:30

(05.08.2017 08:59 )Stane Wrote:  Ja sam starter radio u flaši od 5 litara, na čep instaliraš vrenjaču i vozi miško
Na isti nacin sam ja radio probu za pivo sa dumbirom. Nije vise do startera, kasno mi je to sve za 8.8.. Nisam kuhao 17 dana, nervoza me hvataOpet cu morati odgoditi ovo kuhanje. Najvjerojatnije cu ici na oatmeal stout, booo, nisam vise siguran ali nesto ce se sigurno kuhati.


RE: aMater Kuhanja - Stane - 05.08.2017 09:38

Pa i nije kasno taman bi trebalo biti na vrhuncu


aMater Kuhanja - Mater - 08.08.2017 03:50

Kuha se, kuha...


aMater Kuhanja - Mater - 13.08.2017 09:39

Neam poima di je nestao rum.


RE: aMater Kuhanja - Mater - 20.08.2017 01:20

Pivo je 11dana u fermentatoru, danas bi dodao vaniliju i fran. cips.

Dali da cips i vaniliju stavim u istu vrecicu ili da odvajam? Mozda da vaniliju puknem direktno a cips u vrecicu?

Hoce li 40g cipsa biti dovoljno za 17L pive?


RE: aMater Kuhanja - pivska mušica - 20.08.2017 01:48

Zavisi kakav je čips i koliko je jak. 40g suhog ili 40g natopljenog? Za 17l čini mi se da to može biti i previše.


RE: aMater Kuhanja - Mater - 20.08.2017 01:52

Znaci kaze ovako: scaglie di quer cia francese alta tostatura ili ti ga cips francuskog hrasta jako tostirani.

Cips je natopljen rumom.