VolimPivo.ba
Kvasac u rinfuzi - Printable Version

+- VolimPivo.ba (http://volimpivo.ba)
+-- Forum: PIVARSTVO (/forum-6.html)
+--- Forum: Kvasac i fermentacija (/forum-9.html)
+--- Thread: Kvasac u rinfuzi (/thread-3100.html)



Kvasac u rinfuzi - mirren - 30.05.2018 04:50

Pozdrav, pivari. Interesuje me, ako bih uzeo kvasac u rinfuzi, na sta treba paziti, gdje i kako ga cuvati, kao i kako ga sterilno odvaditi, izvagati i pripremiti za sipanje u fermentor?


RE: Kvasac u rinfuzi - Pivdzija - 01.06.2018 09:38

Na vagu stavi alu folije, i na nju polako sipaj kvasac dok ne pogodiš koliko ti grama treba. Nakon toga ide rehidracija pa sipanje u fermentor...

Što se tiče čuvanja, najbolje ga je ili razvagati odmah u sterilne posude (one plastične za urin su najbolje po meni), ili ga ostaviti u originalnom pakiranju, ali paziti sa skladištenjem, da ne bi nešto upalo u vrećicu, i eto belaja.

Čuvanje u svakom slučaju je u frižideru...


Kvasac u rinfuzi - mange_tout! - 02.06.2018 10:28

Vagaj u sterilnim urin bočicama, a kvasac dobro zatvori sa nekom trakom, u originalnom pakovanju i u frižider sa njim

Sent from my LG-H420 using Tapatalk


RE: Kvasac u rinfuzi - mirren - 02.06.2018 10:56

Super, hvala na pomoci.


RE: Kvasac u rinfuzi - svestenik - 03.06.2018 09:31

Ili odmah uzmi u apoteci vise komada sterilnih posudica za urin pa razvazi kompletno pakovanje odjednom. U svaku izvazi koliko ti treba po jednoj turi i nemas kasnije problema, vadis i rukujes samo sa jednom posudom po kuhanju, a ostatak kvasca je siguran u frizideru.