Rating teme:
  • 0 Glasova - 0 u prosjeku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Galerija fotografija
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,997
Joined: Nov 2012
Reputation: 18
Dao zahvala: 25
Primio 157 zahvala u 243 postu/ova
Location: SJJ-WAW
Galerija fotografija
Velika promjena na forumu, ponosno predstavljamo potpuno novu funkcionalnost koja ce olaksati svim clanovima postavljanje i organizaciju fotografija na forumu.

Galerija fotografija VolimPivo.ba

Do sad smo vecinom koristili usluge eksternih upload servisa kao sto su tinypic, zaslike, imageshack, dropbox i sličnih, ali s njihovih servera se fajlovi brisu tako da vec imamo dosta vrijednih slika na nekim temama koje su nestale pa tema gubi smisao (posebno na primjer DIY teme).

Forumska galerija ima jako puno korisnih opcija pa da ukratko predstavim.

- Svi clanovi foruma imaju pravo na svoju vlastitu galeriju. Mozete unutar jedne galerije otvarati podkategorije (sta ja znam, na primjer Etikete, Slike sa kuhanja, Slike mog piva itd.) Kad jednom postavite sliku u svoju galeriju ispod imate direktni link za tu sliku koji koristite kod postavljanja fotografija u teme, bas kao sa imageshacka i sličnih servisa, a link mozete koristiti i bilo gdje drugdje. Fotografija je na našem serveru i sve dok postoji forum, postojat će i ta fotografija.

- Svaki član foruma može imati svoje galerije i uredjivati ih kako mu se svidja. Nisam stavio nikakve restrikcije tako da je potpuno slobodno.

- Sve fotografije u svim galerijama se mogu ocjenjivati zvjezdicama i mogu se komentirati.

- Galerije imaju nekoliko opcija za pregled ukljucujuci i slideshow.

- Fantasticna stvar je i bulk upload, tako da mozete uploadati cijeli folder fotografija odjednom u jednu galeriju, bez stotinu klikanja i čekanja na svaku pojedinačno da se uploaduje.

- Galerije imaju i tagging sistem, tako da se mogu tagovati a onda poslije po tagovima i pretrazivati.

- Sistem sam smanjuju fotografiju na veličinu koju sam ja odredio na max 2500 pix po dužoj strani za sad. Vidjet cemo kakvi cemo biti s prostorom na serveru pa mozda poslije i smanjim tu velicinu, za sad neka ostane ovako. Uglavnom to vam olaksava cijelu pricu jer ne morate ni smanjivati slike prije uploada.

- Galerije podrzavaju sharing slika na FB i TW

- Postoji opcija automatskog watermarkinga za sve slike (za sad sam stavio logo foruma transparentan na 60%, ako mislite da je nepotreban watermark mozemo to maknuti)

- Galerije podrzavaju i detaljnu statistiku, od broja pregleda, do razvrstavanja fotografija po najviše pregledanim, najviše komentiranim, najpopularnijim itd.

- RSS feed je podržan i ikona NEW na svim novim (nepregledanim) fotografijama od vašeg zadnjeg ulaska u galerije

- Uskoro postavljam u postbit (ovi podaci ispod avatara) link na vlastitu galeriju svakog člana


Znači, galerije koristimo od sad kao primarni servis za upload. Kad u neku temu zelite postaviti neku fotografiju, MOLIM VAS koristite opciju uploada preko Galerija i s tim linkom postavljajte slike na forum. To je jedini način da sve fotografije budu integralni dio foruma, jer inače jako brzo nestanu.

Osim toga, bili ste na putu u Belgiji, imate slika, zelite ih podijeliti? Bili ste u posjeti nekoj pivari? Imate opciju svoje vlastite galerije i mozete cijeli folder odjednom uploadati u svoju galeriju. Slike unutar galerija podrzavaju komentare i ocjene, kao sto sam napisao.

Opcija direktnog share-a na socijalne mreze je takodjer jako korisna.

Za sad sam ja postavio nekoliko javnih galerija - Spasio sam od etiketa sto se dalo spasiti i sve uploadovao u jednu posebnu galeriju. Isto i sve slike piva koje su jos ostale zive.

Galerija druzenje pivara upravo postavljam, pomaze mi mange_tout, i tu galeriju ce moci vidjeti samo aktivni clanovi sa vise od 15 napisanih postova. Ovakve restrikcije je moguce napraviti za bilo koju galeriju.

Na pocetku ce sigurno biti bagova pa vas molim da mi javite ako gdje stvar zašteka. Osim toga moguce je da mi je ostalo neprevedeno sa eng teksta, pa molim isto da mi javite gdje vidite da je ostao engleski, da to popravim.

Ja sam testirao valjda sve sto mi je palo na pamet i po mom sve radi ok, ali sad ide pravi test, kad korisnici počnu raditi u galerijama. Moguce je da ce biti i manjih (a i vecih) problema na pocetku, pa samo javljajte gdje i sta da pokusamo popravljati u hodu.

Pristup Galeriji imate u novom tabu gore između Članovi i Pomoć. Izbjegavajte koristenje afrikata č, ć, ž, š itd u galerijama prvo vrijeme jer ti znakovi još nisu podržani moram to još vidjeti da riješim.


MOLIM VAS OD SAD KORISTITE NAŠ VLASTITI UPLOAD SERVIS UMJESTO EKSTERNIH UPLOAD SERVISA!!!


Zivjeli

hmeljmali hmeljmali hmeljmali

I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find OdgovoriPoruke u ovoj temi
Galerija fotografija - pivska mušica - 15.02.2015 11:37
RE: Galerija fotografija - Pivdzija - 15.02.2015, 12:47
RE: Galerija fotografija - Pivdzija - 15.02.2015, 01:02
RE: Galerija fotografija - Pivdzija - 15.02.2015, 03:02
RE: Galerija fotografija - Pivdzija - 15.02.2015, 05:00
RE: Galerija fotografija - Skemba - 27.07.2015, 07:44
RE: Galerija fotografija - zlimfur - 30.08.2015, 11:43

Forum Jump:


Korinik(a) pregledava ovu temu: 1 Gost(iju)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools