Rating teme:
  • 0 Glasova - 0 u prosjeku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Cider od kruške (Perry)
Pivdzija Offline
1.090 OG, 8,95% ABV
*****

Posts: 1,205
Joined: Jul 2013
Reputation: 3
Dao zahvala: 4
Primio 9 zahvala u 15 postu/ova
Location: Mostar
Cider od kruške (Perry)
koliko sam upratio, procedura za praviti Perry je sljedeća:
kruške se iscijede, izmjeri OG. Po potrebi i želji dodaje se vode da bi se OG sveo između 1.050 i 1.060. To se kuha do nekih 80°C, zatim hladi, dodaje kvasac i ostavlja na fermentaciju neko vrijeme (2-3 mjeseca?)
nakon fermentacije se dodaje stevia (da se doda malo slatkoće), zatim se flašira isto kao i pivo.

da li sam nešto propustio?

Imamo 20tak kg krušaka (tako bar cure kažu Smile ) pa su navalile da probamo napraviti cider.


također imamo pun k i još malo više japanskih jabuka pa ih zanima jel se može ikakav cider ili nešto slično od njih praviti?

(evo me kao da se javljam u emisiju plodovi zemlje)
Find Odgovori



Poruke u ovoj temi
Cider od kruške (Perry) - Pivdzija - 09.11.2013 05:51
RE: Cider od kruške (Perry) - Pivdzija - 09.11.2013, 06:42
RE: Cider od kruške (Perry) - djulba - 12.11.2013, 09:46
RE: Cider od kruške (Perry) - Pivdzija - 12.11.2013, 11:20

Forum Jump:


Korinik(a) pregledava ovu temu: 1 Gost(iju)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools