Rating teme:
  • 0 Glasova - 0 u prosjeku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Kućna radinost/domaca proizvodnja
adisrebrenik Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 219
Joined: Sep 2014
Reputation: 1
Dao zahvala: 6
Primio 2 zahvala u 2 postu/ova
Location: bosna
Kućna radinost/domaca proizvodnja
Ovo malo vremena koliko sam na ovom forumu i u zajednici homebrewing-a u BiH zaključio sam da ste svi vi poprilično pametni i školovani ljudi.
Ovu temu pokrećem kao začetak našeg nastojanja da u domaćoj radinosti počnemo obezbijeđivati uslove za proizvosnju domaćih sladova , hmeljeva, kvasaca....
zvuči futuristički ali imamo mi kapacitet za to ....
molim mišljenja....drinking-beer
Find Odgovori
Pivdzija Offline
1.090 OG, 8,95% ABV
*****

Posts: 1,205
Joined: Jul 2013
Reputation: 3
Dao zahvala: 4
Primio 9 zahvala u 15 postu/ova
Location: Mostar
RE: Kućna radinost/domaca proizvodnja
Neki su već posadili svoje stabljike hmelja, tako da takvih već imamo Big Grin divlje kvasce možeš naći svugdje, samo je pitanje kakvi su i šta će ti donijeti u pivo. Potraži na YouTube nešto u stilu "how to harvest wild yeast" i vidjet ćeš masu tutoriala o tome. Linkao bih ja par videa, ali sam na mobitelu, pa mi je to tlaka Smile

Jedi, pij, veseli se, i na život poseri se!
Find Odgovori
libor Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 421
Joined: Jun 2013
Reputation: 0
Dao zahvala: 1
Primio 1 zahvala u 1 postu/ova
Location: Prijedor
RE: Kućna radinost/domaca proizvodnja
https://www.youtube.com/watch?v=I8PQinJOjsg

Ko ima viska sušilicu za veš , a ječma po selima koliko hoćeš ...
Find Odgovori
adisrebrenik Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 219
Joined: Sep 2014
Reputation: 1
Dao zahvala: 6
Primio 2 zahvala u 2 postu/ova
Location: bosna
RE: Kućna radinost/domaca proizvodnja
ja sam u planu u proljece nabaviti korjenice hmelja posaditi,
pa u eksperiment-
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,503
Joined: Nov 2012
Reputation: 2
Dao zahvala: 3
Primio 24 zahvala u 28 postu/ova
Location: Sarajevo
RE: Kućna radinost/domaca proizvodnja
Naravno, sve se može. Ne znam da li je iko upoznat, ali je recimo u Rogatici nekada postojala sladara. Sada su od nje ostali samo zidovi. Geografija nam je vrlo povoljna za gajenje i ječma i hmelja. A i o kvascima treba razmisliti.
Find Odgovori



Forum Jump:


Korinik(a) pregledava ovu temu: 1 Gost(iju)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools