Rating teme:
  • 0 Glasova - 0 u prosjeku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Bistrenje piva
redem0n Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 17
Joined: Apr 2017
Reputation: 0
Dao zahvala: 0
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Hrvatska
RE: Bistrenje piva
Jel mogu želatinu u primar pa za 5-6 dana pretocit u bottling bucket ili je nužno u sekundaru to raditHuh
Find Odgovori
adisrebrenik Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 221
Joined: Sep 2014
Reputation: 1
Dao zahvala: 6
Primio 2 zahvala u 2 postu/ova
Location: bosna
RE: Bistrenje piva
(25.01.2018 08:39 )redem0n Wrote:  Jel mogu želatinu u primar pa za 5-6 dana pretocit u bottling bucket ili je nužno u sekundaru to raditHuh

po mom u sekundar bolje,
mada će i u primarnom nakon fermentacije kad se doda i kad ostane nekih 5,6,7 dana ostaviti značajan rezultat na bistrinu uz nižu temperaturu.
ja sam pretočio na vrel otopljen želatin hladno pivo iz primara i držao još 7 dana na cold crashu (i to omjer slada u receptu je bio 50% ječmeni 50%pšenični) i dobio sam baš bistro pivo skoro kao filtrirano.
poz
Find Odgovori
redem0n Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 17
Joined: Apr 2017
Reputation: 0
Dao zahvala: 0
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Hrvatska
RE: Bistrenje piva
K hvala a jel dovoljna temperatura od 6C posto trenutno nemam uvjete za nižu?
Find Odgovori
svestenik Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 289
Joined: Aug 2014
Reputation: 3
Dao zahvala: 18
Primio 6 zahvala u 6 postu/ova
Location: Banjaluka, Bosnia and Herzegovina
RE: Bistrenje piva
Slucajno naletio:

https://e-brojevi.udd.hr/407.htm

Ispada Karagenan kancerogen ?
Find Odgovori
redem0n Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 17
Joined: Apr 2017
Reputation: 0
Dao zahvala: 0
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Hrvatska
RE: Bistrenje piva
Otkad koristim želatinu primjetio sam da mi za gaziranje u bocama treba puno više vremena. Prije želatine mi je pivo bilo dobro gazirano nakon 2 tjedna, sada mi treba 4-5 tjedana da se gazira.
Find Odgovori
mbed Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 41
Joined: May 2015
Reputation: 0
Dao zahvala: 0
Primio 1 zahvala u 1 postu/ova
Location: Zagreb
RE: Bistrenje piva
Pa logicno kada zelatinom istalozis puno vise kvasca nego bez nje, pa mu duze i treba da se namnozi i izgazira pivu.
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,582
Joined: Jan 2014
Reputation: 4
Dao zahvala: 3
Primio 28 zahvala u 28 postu/ova
Location: Tolisa (Orašje)
RE: Bistrenje piva
(05.04.2018 04:59 )mbed Wrote:  Pa logicno kada zelatinom istalozis puno vise kvasca nego bez nje, pa mu duze i treba da se namnozi i izgazira pivu.
:thumbsup:
Find Odgovori



Forum Jump:


Korinik(a) pregledava ovu temu: 1 Gost(iju)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools