Rating teme:
  • 0 Glasova - 0 u prosjeku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Vlašićki - Travnički sir
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,997
Joined: Nov 2012
Reputation: 18
Dao zahvala: 25
Primio 153 zahvala u 241 postu/ova
Location: SJJ-WAW
RE: Vlašićki - Travnički sir
izgleda odlično, stvarno

I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
zis Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,428
Joined: Nov 2012
Reputation: 8
Dao zahvala: 10
Primio 19 zahvala u 40 postu/ova
Location: Doboj
RE: Vlašićki - Travnički sir
Jos jedan dan zrenja i bice pravi za "Patros" salatu.
Find Odgovori
buky1 Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 68
Joined: Nov 2012
Reputation: 3
Dao zahvala: 1
Primio 2 zahvala u 3 postu/ova
Location: Slavonski Brod
RE: Vlašićki - Travnički sir
pravo fino. Kad će druženje sirara? Big Grin
Find Odgovori
zis Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,428
Joined: Nov 2012
Reputation: 8
Dao zahvala: 10
Primio 19 zahvala u 40 postu/ova
Location: Doboj
RE: Vlašićki - Travnički sir
(29.12.2012 06:39 )buky1 Wrote:  pravo fino. Kad će druženje sirara? Big Grin

Kad i pivara u maju .....
Find Odgovori
buky1 Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 68
Joined: Nov 2012
Reputation: 3
Dao zahvala: 1
Primio 2 zahvala u 3 postu/ova
Location: Slavonski Brod
RE: Vlašićki - Travnički sir
[Image: 77073_10151472999677013_1871907689_n.jpg]
Find Odgovori
zis Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,428
Joined: Nov 2012
Reputation: 8
Dao zahvala: 10
Primio 19 zahvala u 40 postu/ova
Location: Doboj
RE: Vlašićki - Travnički sir
Super izgleda, kakav je ukus....
Find Odgovori
buky1 Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 68
Joined: Nov 2012
Reputation: 3
Dao zahvala: 1
Primio 2 zahvala u 3 postu/ova
Location: Slavonski Brod
RE: Vlašićki - Travnički sir
This post was last modified: 01.01.2013 03:22 by buky1.
Odličan. Nisam se nadao tako dobrom siru! A tek mu je četvrti dan. Pola ostavljam da još koji dan zrije na sobnoj temp.,a pola ide u pušnicu na dva-tri dima. Donio sam odličnog maslinovog ulja pa će poslje dima jedan dio u ulje. Sutra opet dobivam mlijeko pa proizvodnja ide dalje. Imaš kakav recept za neki tvrdi sir?

Nisam pisao kako me baba zajebala na pijaci

Pošto ovaj moj nije imao mlijeka odem na pijac i kupim od najstarije babe. Mislim neće baba zajebat. Kad ono nikako da se usiri. Kad se usirilo gruš ni upola dobar ko od ovog mllijeka koje mi kolega donese. Na kraju od 6 lit mlijeka jeda 800gr sira... Mora da je baba u flaše od 2 litre sipala 1,5lit mlijeka a ostalo vodu... Unuku joj jebem Big Grin
Find Odgovori
zis Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,428
Joined: Nov 2012
Reputation: 8
Dao zahvala: 10
Primio 19 zahvala u 40 postu/ova
Location: Doboj
RE: Vlašićki - Travnički sir
(01.01.2013 03:19 )buky1 Wrote:  Odličan. Nisam se nadao tako dobrom siru! A tek mu je četvrti dan. Pola ostavljam da još koji dan zrije na sobnoj temp.,a pola ide u pušnicu na dva-tri dima. Donio sam odličnog maslinovog ulja pa će poslje dima jedan dio u ulje. Sutra opet dobivam mlijeko pa proizvodnja ide dalje. Imaš kakav recept za neki tvrdi sir?

Nisam pisao kako me baba zajebala na pijaci

Ovo pola sto ces ostaviti na sobnoj temp. namazi M.uljem bice jos bolji, a tvrde sireve nisam jos pravio neda mi se zezati sa zrenjem toliko vremena. Ako treba nadjem recept za kackavalj.
Find Odgovori
buky1 Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 68
Joined: Nov 2012
Reputation: 3
Dao zahvala: 1
Primio 2 zahvala u 3 postu/ova
Location: Slavonski Brod
RE: Vlašićki - Travnički sir
This post was last modified: 01.01.2013 03:51 by buky1.
zato ja sad intenzivno pravim da mi dopizde, pa da onda neki bacim na zrenje i zaboravim za njega Big Grin Nemam pojma jesam kad jeo kačkavalj

http://www.coolinarika.com/recept/topljeni-masni-sir/ šta mislite o ovome?
Find Odgovori
zis Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,428
Joined: Nov 2012
Reputation: 8
Dao zahvala: 10
Primio 19 zahvala u 40 postu/ova
Location: Doboj
RE: Vlašićki - Travnički sir
(01.01.2013 03:26 )buky1 Wrote:  zato ja sad intenzivno pravim da mi dopizde, pa da onda neki bacim na zrenje i zaboravim za njega Big Grin Nemam pojma jesam kad jeo kačkavalj

http://www.coolinarika.com/recept/topljeni-masni-sir/ šta mislite o ovome?

Nemam pojam sta je ovo, a kackavalj ti je sir tvrdi zuti sir kao edamer ili tako nekako. Necu da ti pisem napamet dok mi kolega ne izdiktira sav postupak pravljenja ovog sira. Znam da trebas imati kalupe za cijedjenje sira napravljene od tvrdog drveta ili inox-a 10x15x3cm. Ostalo saznam prvi dan kadd budem otisao na posao.Wink
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,997
Joined: Nov 2012
Reputation: 18
Dao zahvala: 25
Primio 153 zahvala u 241 postu/ova
Location: SJJ-WAW
RE: Vlašićki - Travnički sir
buky, da li se pojeo ovaj sir ili si čekao da dozrije? da li se popravio okus nakon dozrijevanja?

I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
buky1 Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 68
Joined: Nov 2012
Reputation: 3
Dao zahvala: 1
Primio 2 zahvala u 3 postu/ova
Location: Slavonski Brod
RE: Vlašićki - Travnički sir
ovaj po zisovom receptu je davno pojeden a onaj srpski kriška sam usrao. bio je odličan i buraz mi imao vjenčanje. pitam ga hoće da mu izvadim za mezu i on kaže da je super ali malo preslan. ja istresem salamuru i naspem vodu. sutradan se rastopio i nastao je namaz od njega Sad
Find Odgovori



Forum Jump:


Korinik(a) pregledava ovu temu: 1 Gost(iju)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools