Rating teme:
  • 0 Glasova - 0 u prosjeku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Ocjena samljevenosti slada
libor Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 421
Joined: Jun 2013
Reputation: 0
Dao zahvala: 1
Primio 1 zahvala u 1 postu/ova
Location: Prijedor
Одг: Ocjena samljevenosti slada
This post was last modified: 04.11.2013 07:21 by pivska mušica.
Treba i meni ocjena samljevenosti

[Image: y3ci.jpg]



Jel' ovo dobro ili treba krupnije?
Послато са ST15i користећи Тапаток 2
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,197
Joined: Nov 2012
Reputation: 13
Dao zahvala: 15
Primio 91 zahvala u 98 postu/ova
Location: Mostar
RE: Одг: Ocjena samljevenosti slada
(04.11.2013 07:10 )libor Wrote:  Treba i meni ocjena samljevenosti

[img] https://imageshack.us/a/img842/8216/y3ci.jpg [/img]


Jel' ovo dobro ili treba krupnije?
Послато са ST15i користећи Тапаток 2

može li malo bolja slika Big Grin po ovome što vidim, možda bi moglo čak i malo sitnije beer
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,997
Joined: Nov 2012
Reputation: 18
Dao zahvala: 25
Primio 153 zahvala u 241 postu/ova
Location: SJJ-WAW
RE: Ocjena samljevenosti slada
ne znam, loša je slika, ali ja ovdje vidim dosta krupnih komada koji su čak možda i čitava zrna? morao bi bolju sliku poslati, na dnevnom svjetlu izbliza da bi se moglo dobro vidjeti. a kakav ti je mlin? corona?

I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
libor Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 421
Joined: Jun 2013
Reputation: 0
Dao zahvala: 1
Primio 1 zahvala u 1 postu/ova
Location: Prijedor
Одг: Ocjena samljevenosti slada
Jeste Corona mlin i nema cijelih zrna , sutra cu slikati na dnevnom svjetlu

Послато са ST15i користећи Тапаток 2
Find Odgovori
libor Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 421
Joined: Jun 2013
Reputation: 0
Dao zahvala: 1
Primio 1 zahvala u 1 postu/ova
Location: Prijedor
Одг: Ocjena samljevenosti slada
This post was last modified: 05.11.2013 03:41 by pivska mušica.
Uzorak No 2

[Image: cfec.jpg]



Ovo je malo sitnije , valjda je to to?
Послато са ST15i користећи Тапаток 2
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,503
Joined: Nov 2012
Reputation: 2
Dao zahvala: 3
Primio 24 zahvala u 28 postu/ova
Location: Sarajevo
RE: Ocjena samljevenosti slada
Evo jednog lijepog teksta za ocjenu samljevenosti slada.

Ocjena samljevenosti
Find Odgovori
Sile Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 517
Joined: Nov 2012
Reputation: 1
Dao zahvala: 5
Primio 3 zahvala u 4 postu/ova
Location: Đakovo, Hrvatska
Re: Ocjena samljevenosti slada
Imam dosta slada za mljeti pa to razvučem na 2-3 dana. Ako ga navlažim i sameljem postoji li ozbiljna šansa da se ubuđa za to vrijeme?
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,997
Joined: Nov 2012
Reputation: 18
Dao zahvala: 25
Primio 153 zahvala u 241 postu/ova
Location: SJJ-WAW
RE: Ocjena samljevenosti slada
postoji. trebao bih ga odmah 30-ak minuta nakon kondicioniranja samljeti inace preko noci moze poceti da radi lactobacillicus i da ti zakiseli slad preko mjere. negdje sam procitao da 2% vode ne bi trebalo uzrokovati ove probleme, ali ipak vlaga i slad ne idu zajedno. ima negdje tema na homebrewtalku o ovome.

I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Sile Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 517
Joined: Nov 2012
Reputation: 1
Dao zahvala: 5
Primio 3 zahvala u 4 postu/ova
Location: Đakovo, Hrvatska
Re: Ocjena samljevenosti slada
This post was last modified: 10.07.2014 04:31 by Sile.
kako sa 2%?

nismo se shvatili, mislio sam koliko namocen i samljeven slad moze stajati?
Find Odgovori
ale ale Offline
1.070 OG, 6,95% ABV
*****

Posts: 780
Joined: Nov 2012
Reputation: 1
Dao zahvala: 9
Primio 11 zahvala u 17 postu/ova
Location: Bec
RE: Ocjena samljevenosti slada
2-3 dana nije nikakav problem... Ja ga stavim u papirnu kesu, pa u kantu koju zaklopim ( dobro dihtuje).
Find Odgovori



Forum Jump:


Korinik(a) pregledava ovu temu: 1 Gost(iju)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools