Rating teme:
  • 0 Glasova - 0 u prosjeku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


baza hmeljeva
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,204
Joined: Nov 2012
Reputation: 13
Dao zahvala: 15
Primio 94 zahvala u 101 postu/ova
Location: Mostar
baza hmeljeva
od danas je u pogonu i tab hmeljevi. ideja nam je bila da imamo na našem jeziku i na našem forumu osnovne informacije o sortama hmelja, tako da ne trebamo lutati po internetu i tražiti informacije. potrudili smo se da opišemo što više sorti.

podlogu, odnosno formu smo preuzeli od stranice beerlegends. osim informacija sa te stranice koristili smo informacije iz beersmith-a, stranice hopuniona, i mnogih drugih stranica. iz razloga što smo dosta informacija nalazili sa američkih sajtova za pojedine hmeljeve ne bi trebali da bukvalno shvatimo njihovu upotrebu u određenim stilovima. npr. navedeno je da se sorta amarillo koristi u stilu bitter, međutim originalni engleski stil ne bi trebao sadržavati ovu sortu. tu se prvenstveno misli na neke američke verzije bittera.

takođe, u nekim sortama je što se tiče sposobnosti skladištenja naveden HSI (hop storage index), a negdje i HSI i sposobnost skladištenja pri 20°C. obe informacije su validne i na osnovu njih možete zaključiti koliko određeni hmelj može da se skladišti.

primjetit ćete da neki hmeljevi imaju manjka informacija, ali nadamo se da je to privremeno i potrudit ćemo se da ispunimo i prazninu u tim informacijama.

ukoliko primjetite bilo kakve greške prijavite nam to na ovoj temi kako bi to ispravili.

do sada imamo obrađenih preko 100 sorti hmelja, a od danas puštamo u pogon oko 50 sorti. naredni projekti su nam kvasci i sladovi. nadamo se da ćemo vam sa ovim informacijama olakšati i učiniti ovaj hobi zanimljivijim beer
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,997
Joined: Nov 2012
Reputation: 18
Dao zahvala: 25
Primio 157 zahvala u 243 postu/ova
Location: SJJ-WAW
RE: baza hmeljeva
Ja bih samo zamolio nekoga (ako imamo ikoga na forumu) ko nam moze pomoci oko ovih tabova. Ja sam napravio posebne stranice za svaku od sorti hmelja, i jednu početnu stranicu sa listom hmeljeva preko koje se pristupa pojedinačnim sortama. Tab HMELJEVI nije linkovan DIREKTNO na tu početnu stranicu, nego posredno preko dodatnog podforuma, kao što vidite.

Volio bih da bude direktan link, a ne ovako da izgleda. Pretražio sam svu dokumentaciju plugina i nigdje ne mogu da nadjem fajl na serveru koji registrira te linkove sa tabova, da pokušam da jednostavno preusmjerim url.

Ovo je uradjeno preko mybb plugina MyTabs.

Ako ima iko da bi imao neku ideju, molio bih da se javi.

I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find OdgovoriForum Jump:


Korinik(a) pregledava ovu temu: 1 Gost(iju)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools