Rating teme:
  • 0 Glasova - 0 u prosjeku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Mangrove Jacks
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,582
Joined: Jan 2014
Reputation: 4
Dao zahvala: 3
Primio 28 zahvala u 28 postu/ova
Location: Tolisa (Orašje)
Mangrove Jacks
Pošto su ovi kvasci neisprobani i dosta pivara uključujući i mene nisu baš skloni eksperimentiranjuSmile, da postavim ovu temu pa da svi zajedno po iskustvima na kraju dođemo do toga jel valjaju ili ne:thumbsup:
Evo kratkih opisa pojedinačnih pa udarajte iz iskustvaWink

Suhi kvasac Mangrove Jacks Burton Union M79

Opis:
Suhi kvasac gornjeg vrenja.
Pogodan za engleske stilove piva.
Razvija lagane i delikatne voćne estere i ne utječe na karakter slada.
Flokulacija: visoka.
Završna gustoća: niska.
Temperatura fermentacije: 18 - 23°C.
Pakiranje: 10 g
Doziranje: 10 g za 23 L sladovine

Suhi kvasac Mangrove Jacks Bavarian Wheat M20

Opis:
Suhi kvasac gornjeg vrenja.
Pogodan za pšenična piva.
Ovaj kvasac stvara izuzetno suho pivo bogato okusima vanilije i banane
uz dugotrajan aftertaste.
Flokulacija: niska.
Završna gustoća: niska.
Temperatura fermentacije: 18 - 30°C.
Pakiranje: 10 g
Doziranje: 10 g za 23 L sladovine

Suhi kvasac Mangrove Jacks Workhorse M10

Opis:
Suhi kvasac gornjeg vrenja.
Pogodan za širok spektar stilova piva s različitim temperaturama fermentacije.
Od lagera da baltičkog portera, ovaj kvasac ima takav profil da je pogodan za gotovo svaku primjenu.
Tolerancija do 9% ABV i temperature do 32°C.
Flokulacija: srednja.
Završna gustoća: niska.
Temperatura fermentacije: 15 - 20°C za lager stilove. 20 - 32°C za sve ostale stilove piva.
Pakiranje: 10 g
Doziranje: 10 g za 23 L sladovine

Suhi kvasac Mangrove Jacks British Ale M07

Opis:
Suhi kvasac gornjeg vrenja.
Pogodan za mnoge stilove piva - India pale ale, porter, stouts, barley wine i druge.
Fermentira s neutralnom aromom kako bi se osigurao puni karakter slada i hmelja.
Flokulacija: visoka.
Atenuacija: visoka.
Završna gustoća: niska.
Temperatura fermentacije: 16 - 22°C.
Pakiranje: 10 g
Doziranje: 10 g za 23 L sladovine

Suhi kvasac Mangrove Jacks US West Coast M44

Opis:
Suhi kvasac gornjeg vrenja.
Stvara umjerenu kiselost koja omogućava da citrusne hmeljne arome dođu do izražaja.
U isto vrijeme pojačava karakter tamnih sladova.
Flokulacija: visoka.
Atenuacija: visoka.
Završna gustoća: niska.
Temperatura fermentacije: 18 - 23°C.
Pakiranje: 10 g
Doziranje: 10 g za 23 L sladovine

Suhi kvasac Mangrove Jacks Belgian Ale M27

Opis:
Suhi kvasac gornjeg vrenja.
Belgijski Ale kvasac, stvara vrlo karakteristična piva s pikantnim, voćnim i paprenim notama
idealnim za belgijski Saison ili Farmhouse stilove piva.
Prikladan za sve belgijske Ale stilove piva, uključujući i Quadrupel do 14% ABV.
Flokulacija: srednja.
Atenuacija: vrlo visoka.
Završna gustoća: niska.
Temperatura fermentacije: 26 - 32°C.
Pakiranje: 10 g
Doziranje: 10 g za 23 L sladovine

Suhi kvasac Mangrove Jacks UK Dark Ale M03

Opis:
Suhi kvasac gornjeg vrenja.
Pogodan za razna britanska piva, promiče izvanredno tijelo i okus.
Fermentira s punim, bogatim okusom tamnog voća.
Prikladan za dark mild ale, English brown ale, Scottish havy ale i druge.
Flokulacija: srednja.
Atenuacija: srednja.
Završna gustoća: srednja.
Temperatura fermentacije: 18 - 22°C.
Pakiranje: 10 g
Doziranje: 10 g za 23 L sladovine

Ja sam koristio Workhorse M10, fermentacija dosta burna, primarna fermentacija završila za četiri dana, očekivani FG je bio kao što bi bio kod US-05, testirao sam ga do krajnjih granica, temperatura fermentacije je bila od 23 do 28 i to ne konstantna nego sa dosta velikim oscilacijama, na kraju sam dobio pivo u kojem nije bilo nikakvih nepoželjnih stvari, čak šta više kod završene primarne fermentacije nisam nikada imao bistrije pivo pa onda nisam imao vremena za cold crash, flaširao i naravno bilo mutno u flašama, nisam mogao vjerovati ali nakon desetak dana u flašama pivo se potpuno izbistrilo.

Koristio sam i UK Dark Ale M03
Ovaj je tkođer imao burnu fermentaciju ali je FG zapeo na 1,018 ili 1,020 (nisam siguran) dosta ljudi ga je koristilo i mišljenja su oprečna, uglavnom čini mi se da nije baš pouzdan?

Za par dana kuham Weizen sa Bavarian Wheat M20, pričao sam sa kolegama koji su kuhali sa njim i kažu da je dostojna zamjena za tečne ali isto kao sa Dark Ale M03 neki su imali dobra iskustva a nekima je zapeo na 1,018-1,020.

Neke kolege su kuhale sa Burton Union M79, čuo sam da su odlični ali bi bilo bolje da oni koji su ga koristili podijele svoja iskustva, kao i sa svim ostalim sa ove liste a ako ima još nekih koji nisu na listi da se nadopuni:thumbsup:
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,795
Joined: Nov 2012
Reputation: 9
Dao zahvala: 2
Primio 44 zahvala u 54 postu/ova
Location: Sarajevo
RE: Mangrove Jacks
This post was last modified: 16.09.2015 08:37 by danny_boy.
Koristio Mangrove Jack's M44 u APA, i ne mislim vise koristiti ove kvasce. Hmelj sakriven, u pivu mi ostala nekakva slatkoca... Mozda je nesto u procesu krenulo krivo, ali meni dovoljno da vise ne eksperimentisem.
WWW Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,503
Joined: Nov 2012
Reputation: 2
Dao zahvala: 3
Primio 24 zahvala u 28 postu/ova
Location: Sarajevo
RE: Mangrove Jacks
Pa najvjerovatnije ću koristiti ova dva kvasca sa najvećim temperaturnim rasponom. Belgijski i work horse. Pošto nemam fermentacijsku komoru.

Sent from my Z10 using Tapatalk
Find Odgovori
Travolta Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 70
Joined: Apr 2015
Reputation: 1
Dao zahvala: 0
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Sl.Brod/Croatia
RE: Mangrove Jacks
This post was last modified: 17.09.2015 12:28 by Travolta.
Evo da i ja odgovorim musici da nepisem i u svoje recepte nego sve na jedno mjesto. Sto se tice Mangrove Jacks Burton Union M79 fementira ne bas agresivno nije kao S0-4.Nakon 4 dana fermentacije OG sa 1.044 mi je skinuo na 1.020 s time da sam ga ubacio u sladovinu koja je bila ohladjena na 20c i drzao 48h fermentacija mi je pocela nako 25h sto mi se do sada nije desavalo spustio sam na 18c za sada su arome fine kao sto sam bio pisao,a dalje cemo da vidimo. Zatim sam radio sa Mangrove Jacks British Ale M07 SNPA i APA Falconer Citra i nikad vise ovaj kvasac necu upotrjebiti jer mi je hmelj totalno sakriven i nije ni priblizno SNPA koja treba da bude kad se radi sa S-O4 dakle ovaj kvasac ne preporucam nikome.Ostao mi je jos Mangrove Jacks Workhorse M10 s njime planiram da odradim christmas ale.
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,582
Joined: Jan 2014
Reputation: 4
Dao zahvala: 3
Primio 28 zahvala u 28 postu/ova
Location: Tolisa (Orašje)
RE: Mangrove Jacks
Kuhano ponovno sa M-10 i opet sam jako iznenađen kako radi, baš je lud totalno, bojim se da mi poklopac neće iskočitiBig Grin, ovaj put je temperatura fermentacije 22 konstantno na žalost ovo je pivo za civile ali javim rezultate svakako:thumbsup:
Radio i hefe sa M-20 (prvi put ovaj kvasac), isto za sad ludo malo je falilo da mi vrenjača ostane bez rakijeBig Grin, ubacio fermentor u stiropor kutiju i računao da krenem sa 20c pa svaki dan da se podigne za 1c i da završi na 26-28 (fermentacijom) tako je i bilo prva dva dana treći ode sa 22c na 25, ostavit ću ovako pošto mislim da će primarna fermentacija završiti za najdalje dva dana i sadašnjim tempom na 28-29c.
Find Odgovori
Goggy Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 497
Joined: Mar 2014
Reputation: 0
Dao zahvala: 0
Primio 5 zahvala u 5 postu/ova
Location: Sarajevo, BiH
RE: Mangrove Jacks
Ja sam korsitio Mangrove Jacks US West Coast M44 za IPA.
Doduše, stavio sam dvije kesice na 30l i poderao je. FG prešišao 0,005 odnosno alkohol za 0,7 Smile
Daje dosta čist "chrisp" okus, hmelj dere, otpadaju nozdrve.
Također, bistro ko Laško Big Grin
Za IPA, definitivno (po meni) bolji od 5-tice
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,582
Joined: Jan 2014
Reputation: 4
Dao zahvala: 3
Primio 28 zahvala u 28 postu/ova
Location: Tolisa (Orašje)
RE: Mangrove Jacks
Mangrove Jacks Bavarian Wheat M20:
Treći put pšenično, prvi put sa ovim kvascem, rađeno za civile tako da sam ga jako rano flaširao takođe je rađeno sa gradskom vodom i single infusion PH komine je bio 5,5.
Kvasac je jako brzo odradio posao (krenuo sa 20c završio za 4 dana na 26c, naredni put krećem sa 22 i dižem svaki dan za 1,5 do 2c) ali je FG zapeo na 1,016 a očekivani je bio 1,012.
Pivo nakon 5 dana u flašama s obizrom kako je kuhano nije loše, banane ima, nešto malo vanilije i narandže, po meni kvasac ima perspektive samo je taj FG upitan.
Sa prilagođenom vodom, dekokcijom, podizanjem temperature fermentacije od 22c do 29c te da FG malo niže padne i da ga kuha das bier ili pivo mislim da bi kvasac odradio odličan posao.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,997
Joined: Nov 2012
Reputation: 18
Dao zahvala: 25
Primio 153 zahvala u 241 postu/ova
Location: SJJ-WAW
RE: Mangrove Jacks
Stigli novi sojevi od mangrovesa. Ima za Witbier, Saison, RIS i ostala jaka piva, Abbey, California Steam beer hibridni kvasac kao onaj iz Anchor Brewery. Jako zanimljivo, samo je pitanje koliko ispunjavaju kriterije.

[Image: 34g1vra.jpg]

I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
raix Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 359
Joined: Nov 2012
Reputation: 2
Dao zahvala: 4
Primio 12 zahvala u 16 postu/ova
Location: Beograd
RE: Mangrove Jacks
U nedelju sam kuvao APA 24l i stavio sam jednu kesicu Mangrove Jacks US West Coast M44. Fermentacija posle vise od 48 sati nije ni makla od planiranog OG. Stavio sam jos jednu kesicu s05.

Citam po forumima da su slicna iskustva. ovaj kvasac ima jako dugi lag time kao prvo. Kao drugo trebalo bi da u ovih 10g ima oko 100bil celija kvasca sto je nedovoljno za jednu malo jacu turu od 24l. Nisam se dovoljno informisao, treblo je minimum dve kesice na ovu moju turu. I sa dve kesice lag time je duzi.

Za Dark Ale M03 kazu da daje nesto visi FG od planiranog.
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,582
Joined: Jan 2014
Reputation: 4
Dao zahvala: 3
Primio 28 zahvala u 28 postu/ova
Location: Tolisa (Orašje)
RE: Mangrove Jacks
Za Dark Ale M03 kazu da daje nesto visi FG od planiranog.

Ja sam probao dosta Mangrove kvasaca i moje iskustvo je da većina njih ne samo M03 završavaju na višem FG-u zašto?, nemam pojmaBlush ali je to činjenica, čini mi se da svi vole malo više temperature fermentacije ili hoće ludu aeraciju?.
Nedavno kuhao Hefe sa M-20 i on je zapeo na 1,014 a očekivao sam da padne i ispod 1,010, kvasac je perspektivan jedino mu treba naći G-točkuBig Grin

Od svih Mangrove kvasaca jedino za sad nije izdao M-10.
Find Odgovori
raix Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 359
Joined: Nov 2012
Reputation: 2
Dao zahvala: 4
Primio 12 zahvala u 16 postu/ova
Location: Beograd
RE: Mangrove Jacks
Ok da da visi FG od planiranog. Nisam bas ocekivao da zakaze potpuno.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,582
Joined: Jan 2014
Reputation: 4
Dao zahvala: 3
Primio 28 zahvala u 28 postu/ova
Location: Tolisa (Orašje)
RE: Mangrove Jacks
(08.03.2016 09:34 )raix Wrote:  Ok da da visi FG od planiranog. Nisam bas ocekivao da zakaze potpuno.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Mislim da i nije zakazao samo nisi bio baš strpljivWink, treba mu duugo da krene ali kad krene zna završiti i za 72 sata, sa US-05 si siguran da će odraditi do kraja i da neće zapeti:thumbsup:
Find Odgovori



Forum Jump:


Korinik(a) pregledava ovu temu: 1 Gost(iju)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools