Rating teme:
  • 0 Glasova - 0 u prosjeku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Gozdawa kvasci
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,588
Joined: Jan 2014
Reputation: 4
Dao zahvala: 3
Primio 28 zahvala u 28 postu/ova
Location: Tolisa (Orašje)
RE: Gozdawa kvasci
(04.10.2015 09:02 )pivska mušica Wrote:  Da, čak me i kontaktirao vlasnik ove firme da pokušamo da poguramo ove kvasce na balkanu. On je biotehnolog, firma je baš ozbiljna i mnoge mikropivare rade s njihovim kvascima. Cak mi je obećao i uzorke na probu, ali sam skroz zaboravio na to.

Baš ću iduće pivo s njima probati.
Stari se pa si i ti počeo zaboravljatiAngrySmile, samo neka uzorci budu na kilu a ti budi dobar pa pošalji dio na balkanWink
Find Odgovori
bhgr1 Online
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 386
Joined: Apr 2015
Reputation: 1
Dao zahvala: 3
Primio 3 zahvala u 3 postu/ova
Location: Gračanica
RE: Gozdawa kvasci
(04.10.2015 07:35 )p.Ivo Wrote:  ja sam isprobao taj kvasac i meni je bio odlcan za jedan suhi kvasac . ja sam cak molio davora da mi donese jos Big Grin

Na kojoj si temperaturi fermentirao?

(04.10.2015 07:47 )mange_tout! Wrote:  hhehhee to @p.Ivo Big Grin

znači isplati se probati sa tim kvascima. baš me zanima i cijena da vidimo isplati li se naručiti.

Mogu ti poslati njihov West coast ako zelis probati, dok meni dodje na red, proci ce mu rok Smile
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,202
Joined: Nov 2012
Reputation: 13
Dao zahvala: 15
Primio 92 zahvala u 99 postu/ova
Location: Mostar
RE: Gozdawa kvasci
(04.10.2015 09:17 )bhgr1 Wrote:  
(04.10.2015 07:35 )p.Ivo Wrote:  ja sam isprobao taj kvasac i meni je bio odlcan za jedan suhi kvasac . ja sam cak molio davora da mi donese jos Big Grin

Na kojoj si temperaturi fermentirao?

(04.10.2015 07:47 )mange_tout! Wrote:  hhehhee to @p.Ivo Big Grin

znači isplati se probati sa tim kvascima. baš me zanima i cijena da vidimo isplati li se naručiti.

Mogu ti poslati njihov West coast ako zelis probati, dok meni dodje na red, proci ce mu rok Smile

u nas je veća tura Blush trebaju 2 kesice. ako imaš jednu kesicu možda je bolje da pokloniš nekome ko kuha manje ture beer
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,997
Joined: Nov 2012
Reputation: 18
Dao zahvala: 25
Primio 154 zahvala u 242 postu/ova
Location: SJJ-WAW
RE: Gozdawa kvasci
Mislim da je mana ovog kvasca što je u pakovanju 8 grama ako se ne varam. Jel tako bhgr?

I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
bhgr1 Online
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 386
Joined: Apr 2015
Reputation: 1
Dao zahvala: 3
Primio 3 zahvala u 3 postu/ova
Location: Gračanica
RE: Gozdawa kvasci
(04.10.2015 09:53 )pivska mušica Wrote:  Mislim da je mana ovog kvasca što je u pakovanju 8 grama ako se ne varam. Jel tako bhgr?
10g.

Eto, posto Mange nece, ako neko drugi zeli probati ovaj kvasac, neka se javi.
Find Odgovori
p.Ivo Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 494
Joined: Nov 2012
Reputation: 2
Dao zahvala: 3
Primio 10 zahvala u 9 postu/ova
Location: Visoko
RE: Gozdawa kvasci
(04.10.2015 09:02 )pivska mušica Wrote:  Da, čak me i kontaktirao vlasnik ove firme da pokušamo da poguramo ove kvasce na balkanu. On je biotehnolog, firma je baš ozbiljna i mnoge mikropivare rade s njihovim kvascima. Cak mi je obećao i uzorke na probu, ali sam skroz zaboravio na to.

Baš ću iduće pivo s njima probati.
Daj neka pošalje da probamo. Ako ništa vidjet ću koliko je para sa postavljanjem u BiH

Sent from my XT1063 using Tapatalk

Stavi nos u čašu, osjeti ljubavi našu!
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,202
Joined: Nov 2012
Reputation: 13
Dao zahvala: 15
Primio 92 zahvala u 99 postu/ova
Location: Mostar
RE: Gozdawa kvasci
(05.10.2015 07:59 )bhgr1 Wrote:  
(04.10.2015 09:53 )pivska mušica Wrote:  Mislim da je mana ovog kvasca što je u pakovanju 8 grama ako se ne varam. Jel tako bhgr?
10g.

Eto, posto Mange nece, ako neko drugi zeli probati ovaj kvasac, neka se javi.

Ma bolje da ga neko drugi iskoristi. U nas je tura 37 l i potrebne su 2 vrecice. Tebi hvala u svakom slucaju beer
Find Odgovori
bhgr1 Online
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 386
Joined: Apr 2015
Reputation: 1
Dao zahvala: 3
Primio 3 zahvala u 3 postu/ova
Location: Gračanica
RE: Gozdawa kvasci
Juče sam skuhao Altbier po izmjenjenom Mušicinom receptu, ubacio hidriran Gozdawa Altbier kvasac.
Nije bilo aktivnosti na vrenjači, ali sam skontao da nije dobro postavljen dihtung na buretu pa sam to popravio. Temperatura u frižideru je bila podešena na 15,5 stepeni. Danas sam malo protresao bure i povisio temperaturu za 1 stepen (dok nisam skont'o da dihtung nije dobro postavljen).
Vidjećemo kako će proći...

[Image: 9630bb48010271fa7f8dc45739affb0e.jpg]
Find Odgovori
bhgr1 Online
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 386
Joined: Apr 2015
Reputation: 1
Dao zahvala: 3
Primio 3 zahvala u 3 postu/ova
Location: Gračanica
RE: Gozdawa kvasci
Drugi dan na povrsini se formirala pjena debljine 2-3cm.
Treci dan visina pjene sa smanjila.
OG je bila 1.055, nakon tri dana i pet sati fermentacije na 15-16C izmjerio sam 1.020.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,997
Joined: Nov 2012
Reputation: 18
Dao zahvala: 25
Primio 154 zahvala u 242 postu/ova
Location: SJJ-WAW
RE: Gozdawa kvasci
Sve ok, samo prerano uzimaš uzorke, mislim da nema nikakve potrebe, osim ako izgleda da nešto nije u redu.

I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
bhgr1 Online
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 386
Joined: Apr 2015
Reputation: 1
Dao zahvala: 3
Primio 3 zahvala u 3 postu/ova
Location: Gračanica
RE: Gozdawa kvasci
(22.10.2015 09:00 )pivska mušica Wrote:  Sve ok, samo prerano uzimaš uzorke, mislim da nema nikakve potrebe, osim ako izgleda da nešto nije u redu.
Znam da je rano, ali vrenjaca mi nije pokazivala nikakvu aktivnost (bure i dalje ne dihtuje) pa sam morao provjeriti.
Znam da Zis ne zatvara bure, pa valjda ni ovo moje nece propasti.
Sta mislis, nakon kojeg vremena da snizim temperaturu i na koliko?
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,202
Joined: Nov 2012
Reputation: 13
Dao zahvala: 15
Primio 92 zahvala u 99 postu/ova
Location: Mostar
RE: Gozdawa kvasci
Miris i krauzen ti pokazuje da li ima fermentacije. Ako ti ne dihtuje bure nemaš potrebe za vrenjačom.
Find Odgovori



Forum Jump:


Korinik(a) pregledava ovu temu: 1 Gost(iju)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools