Rating teme:
  • 0 Glasova - 0 u prosjeku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Lánius Český Ležiak 12
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,203
Joined: Nov 2012
Reputation: 13
Dao zahvala: 15
Primio 92 zahvala u 99 postu/ova
Location: Mostar
Lánius Český Ležiak 12
Radi se o slovačkom pivu kojeg pravi brewpub Trenčiansky pivovar LANIUS iz slovačkog grada Trenčin. Pivo dolazi u ambalaži zapremine 0,5 l I nefiltrirano je. Iako ga pravi slovačka pivara pivo je češki ležak.

IZGLED: Pivo sipano u lager čašu, a prilikom sipanja obrazovala se pjena debljine tri prsta. Pjena je bijele boje I srednje konzistencije, a nakon nekog vremena svela se na prevlaku debljine 2-3 mm, koja se održala skoro do samog dna čaše. Pivo je boje zlata I dosta je mutno.

AROMA: Pivo karakteriše fantastična aroma. Iprepliće se sladna (malty) i aroma plemenitih sorti hmelja. U aromi je dosta izražena i hoppy nota koja me je oduševila. Ta nota odiše svojom svježinom i imate osjećaj kao da mirišete svježe ubran češer. Osjeti se i cvjetna aroma sorte Saaz, međutim dosta je prikriva ova hoppy nota, pa mi je teže bilo odgonetnuti da se o toj sorti radi.

OKUS: Okus dosta grainy, sa nešto slatkoće. Osjeti se i okus hmelja, i to hoppy okus, a u aftertasteu ostaje dugo gorčina.

PUNOĆA OKUSA: Dosta karbonizirano pivo, sa veoma dobrim tijelom.

UKUPAN DOJAM: Fantastično pivo. Najviše me se dojmila aroma i okus u hoppy notama, odnosno okus i aroma svježeg hmelja. Iako je lager čini mi se da je ovo pivo dosta zahmeljeno, sa čime se baš i nisam puno susretao, pa je ovo veoma ugodno iznenađenje za mene. Saznao sam da je hmeljeno samo sa sortom Saaz, ali imao sam drugačiju percepciju ovog hmelja u odnosu na Pilsner Urquell kojeg i karakteriše ova sorta. Čini mi se da je kod Urquella hmelj glađi u okusu i aromi. Na kraju mogu reći da je pivo fantastično i da bih ga mogao piti svaki dan.

[Image: gMOKkr1.jpg]
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,997
Joined: Nov 2012
Reputation: 18
Dao zahvala: 25
Primio 156 zahvala u 243 postu/ova
Location: SJJ-WAW
RE: Lánius Český Ležiak 12
Jeste urquell je dosta gladji, mislim da i voda ima uticaja jer ovaj lezak je pivo drugog tipa, nije pilzner i koriste tvrdju vodu. Meni se isto svidjelo ovo pivo. Radi se o tipičnom mikro lageru kakvi se mogu naći po Češkoj.

I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,203
Joined: Nov 2012
Reputation: 13
Dao zahvala: 15
Primio 92 zahvala u 99 postu/ova
Location: Mostar
RE: Lánius Český Ležiak 12
(03.10.2015 09:45 )pivska mušica Wrote:  Jeste urquell je dosta gladji, mislim da i voda ima uticaja jer ovaj lezak je pivo drugog tipa, nije pilzner i koriste tvrdju vodu. Meni se isto svidjelo ovo pivo. Radi se o tipičnom mikro lageru kakvi se mogu naći po Češkoj.

ma šta svidilo, ja sam oduševljen. nisam očekivao ovoliko hmelja u lageru beer
Find OdgovoriForum Jump:


Korinik(a) pregledava ovu temu: 2 Gost(iju)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools