Rating teme:
  • 0 Glasova - 0 u prosjeku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Pocetnik RI
Kazbek Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 99
Joined: Mar 2015
Reputation: 0
Dao zahvala: 7
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Rijeka
RE: Pocetnik RI
Mislio sam na ukupne gubitke, onda ce valjda biti ok! Hvala na odgivorima!
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,197
Joined: Nov 2012
Reputation: 13
Dao zahvala: 15
Primio 91 zahvala u 98 postu/ova
Location: Mostar
RE: Pocetnik RI
Ma jašta će nego biti Big Grin sretno sa kuhanjem. Zapisuj sve tako da možeš kreirati svoj profil opreme i krajnju efikasnost.
Find Odgovori
Kazbek Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 99
Joined: Mar 2015
Reputation: 0
Dao zahvala: 7
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Rijeka
RE: Pocetnik RI
Evo da obznanim potekla je prva sladovina !
Svaka pomisao da cu uzivat i da ce sve proci ok je pogresna. Ali tako je valjda prvi put!
Og od planiranog 1054 dobio dam 1052. Sada fermentira i ako nisam pokupio kakvu infekciju za 3 tjedna flasiranje.
Posto sam PIVAR drunk !!
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,197
Joined: Nov 2012
Reputation: 13
Dao zahvala: 15
Primio 91 zahvala u 98 postu/ova
Location: Mostar
RE: Pocetnik RI
Pa dobro je to. Najbitnije je sada da fermentacija prođe kako treba, i da ne bude nekih infekcija.
Find Odgovori
Kazbek Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 99
Joined: Mar 2015
Reputation: 0
Dao zahvala: 7
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Rijeka
RE: Pocetnik RI
This post was last modified: 18.11.2015 11:31 by Kazbek.
Kad je fermentacija pocela prebacio sam fermentator u sobu 15-16 stupnjeva. Nakon tri dana fermentira slabijeg intenziteta (samo mjehurici izlaze iz varnjace, necuje se vise) Je li to ok? da li da vratim na 20 ili da pustim do kraja fermentacije na 16 stupnjeva
Kvasac us 05
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,197
Joined: Nov 2012
Reputation: 13
Dao zahvala: 15
Primio 91 zahvala u 98 postu/ova
Location: Mostar
RE: Pocetnik RI
Ja mislim da je tebi prošla burna fermentacija i da je to sve ok. Temperatura u fermentoru je viša za 1 stepen sigurno, tako da mislim da je i to ok. Petica radi posao na 17 stepeni. Možeš za koji dan prebaciti na toplije da se odradi i diacetil rest.
Find Odgovori
Kazbek Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 99
Joined: Mar 2015
Reputation: 0
Dao zahvala: 7
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Rijeka
RE: Pocetnik RI
Super! Puno hvala !
Find Odgovori
Kazbek Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 99
Joined: Mar 2015
Reputation: 0
Dao zahvala: 7
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Rijeka
RE: Pocetnik RI
Blizi se dan flasiranja...Nabavio sam nove boce pa me zanima kako da ih tretiram....je li dovoljno dobro ih oprati sretstvom za pranje sudja iznutra i izvana ili namakanje (oxy) kao rabljene boce?
Mogu li oprane stajati neko vrijeme (tjedan) prije flasiranja pa onda samo star san?
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,997
Joined: Nov 2012
Reputation: 18
Dao zahvala: 25
Primio 153 zahvala u 241 postu/ova
Location: SJJ-WAW
RE: Pocetnik RI
(28.11.2015 09:01 )Kazbek Wrote:  Blizi se dan flasiranja...Nabavio sam nove boce pa me zanima kako da ih tretiram....je li dovoljno dobro ih oprati sretstvom za pranje sudja iznutra i izvana ili namakanje (oxy) kao rabljene boce?
Mogu li oprane stajati neko vrijeme (tjedan) prije flasiranja pa onda samo star san?


kako mislis nove? mislis od proizvodjaca nikad punjene?

I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Kazbek Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 99
Joined: Mar 2015
Reputation: 0
Dao zahvala: 7
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Rijeka
RE: Pocetnik RI
Da , pivska boca ....nikad punjena.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,997
Joined: Nov 2012
Reputation: 18
Dao zahvala: 25
Primio 153 zahvala u 241 postu/ova
Location: SJJ-WAW
RE: Pocetnik RI
ja sam takve boce na pocetku prao, a onda sam presao samo na star san sa vinatorom. malo vise isperem sa star sanom i mislim da je to sasvim ok. nikad nikakvih problema nije bilo. ako nisu bile skladistene u nekom jako prljavom prostoru onda mislim da nikako ne moras to prati.

moje boce koje nabavim od proizvodjaca su iznutra kristalno čiste, baš se cakle. poviri malo unutra, ako vidis da nema puno prasine i sl, samo star san sa vinatorom je dosta.

I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Kazbek Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 99
Joined: Mar 2015
Reputation: 0
Dao zahvala: 7
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Rijeka
RE: Pocetnik RI
Super! Hvala na brzom odgovoru!
Find Odgovori



Forum Jump:


Korinik(a) pregledava ovu temu: 1 Gost(iju)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools