Rating teme:
  • 0 Glasova - 0 u prosjeku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Pokušaj kloniranja Biscuit slada
Sile Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 517
Joined: Nov 2012
Reputation: 1
Dao zahvala: 5
Primio 3 zahvala u 4 postu/ova
Location: Đakovo, Hrvatska
Pokušaj kloniranja Biscuit slada
Evo danas sam pokušao klonirati biscuit slad sa NG pilsen sladom koji imam. Stavio sam nešto malo više od 200g u pećnicu na 150C i to oko 25 minuta vremena. Slad nisam mješao jer mi se činilo da nije potrebno pošto nije bilo slojeva slada nego se svako zrno pržilo zasebno.

Ovime se nadam da sam dobio Biscuit slad samo još ne znam koliko je to EBC-a. Šaka biscuit slada kažu ubačena u pilsen slad jest pale slad.

Evo i slika.

[Image: 8gsqwkvp9u13uhu8nqa_thumb.jpg]


[Image: p1hch9hi43tjk84trfnv_thumb.jpg]
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,997
Joined: Nov 2012
Reputation: 18
Dao zahvala: 25
Primio 153 zahvala u 241 postu/ova
Location: SJJ-WAW
RE: Pokušaj kloniranja Biscuit slada
dobro si to uradio rale, što se EBC-a tiče to je jako teško procijeniti kad sam pržiš svoj slad.

I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Sile Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 517
Joined: Nov 2012
Reputation: 1
Dao zahvala: 5
Primio 3 zahvala u 4 postu/ova
Location: Đakovo, Hrvatska
RE: Pokušaj kloniranja Biscuit slada
sluziti ce za ubacivanje u pilsen za neki buduci american pale ale Smile
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,997
Joined: Nov 2012
Reputation: 18
Dao zahvala: 25
Primio 153 zahvala u 241 postu/ova
Location: SJJ-WAW
RE: Pokušaj kloniranja Biscuit slada
zapamti samo da sladovi koje pržiš sam najbolje je da stoje u papirnoj vreći i da ih nije dobro koristiti najmanje 15 dana nakon pečenja.

I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Sile Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 517
Joined: Nov 2012
Reputation: 1
Dao zahvala: 5
Primio 3 zahvala u 4 postu/ova
Location: Đakovo, Hrvatska
RE: Pokušaj kloniranja Biscuit slada
jucer se przio slad,a danas pozdrav iz zemlje karjale i kolice lapin kulte. Wink

mislim da cu ovaj biscuit potrositi na american Ipa koji je uskoro u planu kuhanja.
Find Odgovori
illuminated Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 143
Joined: Nov 2012
Reputation: 1
Dao zahvala: 0
Primio 1 zahvala u 12 postu/ova
Location: Gelsenkirchen
RE: Pokušaj kloniranja Biscuit slada
(05.01.2013 04:57 )rale Wrote:  jucer se przio slad,a danas pozdrav iz zemlje karjale i kolice lapin kulte. Wink

mislim da cu ovaj biscuit potrositi na american Ipa koji je uskoro u planu kuhanja.



ima li neki precizan odnos izmedju pilsa i biskvita da se dobije pale ale slad?
Find Odgovori
mentalist Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 125
Joined: Nov 2012
Reputation: 0
Dao zahvala: 7
Primio 2 zahvala u 5 postu/ova
Location:
RE: Pokušaj kloniranja Biscuit slada
(10.01.2013 03:34 )illuminated Wrote:  
(05.01.2013 04:57 )rale Wrote:  jucer se przio slad,a danas pozdrav iz zemlje karjale i kolice lapin kulte. Wink

mislim da cu ovaj biscuit potrositi na american Ipa koji je uskoro u planu kuhanja.



ima li neki precizan odnos izmedju pilsa i biskvita da se dobije pale ale slad?

I mene to interesuje. Mislim da je negdje @pivska mušica spominjao da se doda šaka biskvita na količinu pilsnera(vjerovatno na 4-5 kg)
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,997
Joined: Nov 2012
Reputation: 18
Dao zahvala: 25
Primio 153 zahvala u 241 postu/ova
Location: SJJ-WAW
RE: Pokušaj kloniranja Biscuit slada
dodate biscuita toliko da povećate EBC pilsa na EBC pale ale-a......

ako ste sami pržili biscuit onda je jako teško procijeniti koji EBC biscuita ste dobili. svi imamo različite rerne i tih 25 minuta na 150°C kod mene daje najvjerovatnije različit rezultat kod tebe ili kod nekog drugog...

s druge strane ako imate biscuit sa poznatim EBC onda jednostavno u software-u dodate toliko biscuita da povećate ukupni EBC na boju pale ale-a i to je to....

I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
spajder76 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 706
Joined: May 2013
Reputation: 1
Dao zahvala: 2
Primio 12 zahvala u 17 postu/ova
Location: doboj
RE: Pokušaj kloniranja Biscuit slada
Juce sam istovremeno sa kuvanjem piva pokusao napraviti biskvit slad.Dali je dobar ili los znak sto je slad pucao.Isti sam probao i ukus nije los
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,997
Joined: Nov 2012
Reputation: 18
Dao zahvala: 25
Primio 153 zahvala u 241 postu/ova
Location: SJJ-WAW
RE: Pokušaj kloniranja Biscuit slada
Mislis, pucao kao kokice? Da desava se to, posebno na visim temperaturama pecenja.

I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
illuminated Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 143
Joined: Nov 2012
Reputation: 1
Dao zahvala: 0
Primio 1 zahvala u 12 postu/ova
Location: Gelsenkirchen
RE: Pokušaj kloniranja Biscuit slada
(15.06.2013 02:33 )spajder76 Wrote:  Juce sam istovremeno sa kuvanjem piva pokusao napraviti biskvit slad.Dali je dobar ili los znak sto je slad pucao.Isti sam probao i ukus nije los

<PAMETOVANJE>
cini mi se da sam u jednoj knjizi nasao da nije bas pozeljno...zato se treba polagano dizati temp da ispari voda koja dovodi do pucanja.
</PAMETOVANJE>

Pucalo je i meni...ka ga hebe Smile
Find Odgovori
Sile Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 517
Joined: Nov 2012
Reputation: 1
Dao zahvala: 5
Primio 3 zahvala u 4 postu/ova
Location: Đakovo, Hrvatska
RE: Pokušaj kloniranja Biscuit slada
Evo još nekih podataka za prženje sladova koje sam našao na netu. Nisam radio ništa osim biscuita i tamnog kristala koji se nisam usudio koristiti jer je imao malo zagoren okus pošto sam pretjerao, no kako sam probao 10 minuta ranije to je bio odličan kristal, šteta. jednom ću opet probati.

Ovdje piše koja je procedura za druge sladove:

20 mins 120C for 10L Pale Gold malt (20 EBC)
25 mins 150C for 20L Gold malt (40 EBC)
30 mins 180C for 35L Amber malt (70 EBC)
40 mins 190C for 65L Deep Amber malt (130 EBC)
30 mins 205C for 100L Copper malt (200 EBC)
40 mins 205C for 125L Deep Copper malt (250 EBC)
50 mins 205C for 175L Brown malt (350 EBC)
Find Odgovori



Forum Jump:


Korinik(a) pregledava ovu temu: 1 Gost(iju)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools