Rating teme:
  • 0 Glasova - 0 u prosjeku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Zythos
zis Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,428
Joined: Nov 2012
Reputation: 8
Dao zahvala: 10
Primio 19 zahvala u 40 postu/ova
Location: Doboj
RE: Zythos
(11.02.2016 08:13 )bhgr1 Wrote:  
(11.02.2016 07:44 )Stane Wrote:  Još samo suho zahmelji sa ostatkom Zythos-a:thumbsup:
Koja ti je temperatura ukomljavanja bila?
OG si pogodio, sladovina bistra, svaka čast:thumbsup:

Koliko dana predlazes za suho hmeljenje?

12 dana od dana kad završi fermentacija.
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,575
Joined: Jan 2014
Reputation: 4
Dao zahvala: 3
Primio 26 zahvala u 26 postu/ova
Location: Tolisa (Orašje)
RE: Zythos
(11.02.2016 08:18 )zis Wrote:  
(11.02.2016 08:13 )bhgr1 Wrote:  
(11.02.2016 07:44 )Stane Wrote:  Još samo suho zahmelji sa ostatkom Zythos-a:thumbsup:
Koja ti je temperatura ukomljavanja bila?
OG si pogodio, sladovina bistra, svaka čast:thumbsup:

Koliko dana predlazes za suho hmeljenje?

12 dana od dana kad završi fermentacija.

Ovdje samo treba voditi računa o tom da fermentacija može biti gotova za 4-8 dana zavisi možda i više dana ali rijetko, ali svakako treba 3 dana biti isti FG, onda ubacivanje hmelja za dry hop i po mom iskustvu najbolje rezultate daje na 12 dana dry hopa kao što je rekao cijenjeni učiteljraja i na temperaturi od 20cbeer
Find Odgovori
bhgr1 Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 365
Joined: Apr 2015
Reputation: 1
Dao zahvala: 3
Primio 3 zahvala u 3 postu/ova
Location: Gračanica
RE: Zythos
Prosli puta mi je ovaj kvasac zavrsio fermentaciju za 8 dana, pa cu pratiti.
Suho hmeljiti u primarnom ili sekundarnom fermentoru?
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,183
Joined: Nov 2012
Reputation: 13
Dao zahvala: 15
Primio 90 zahvala u 97 postu/ova
Location: Mostar
RE: Zythos
Mi obično u primaru hmeljimo.

Kako si odradio vodu? Kakav ti je profil?

Sent from my LG-H420 using Tapatalk
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,575
Joined: Jan 2014
Reputation: 4
Dao zahvala: 3
Primio 26 zahvala u 26 postu/ova
Location: Tolisa (Orašje)
RE: Zythos
This post was last modified: 11.02.2016 08:58 by Stane.
Slobodno u primarnom za početakbeer, ovo bi moralo biti jako dobro pivoburence
Find Odgovori
bhgr1 Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 365
Joined: Apr 2015
Reputation: 1
Dao zahvala: 3
Primio 3 zahvala u 3 postu/ova
Location: Gračanica
RE: Zythos
(11.02.2016 08:57 )Stane Wrote:  Slobodno u primarnom za početakbeer, ovo bi moralo biti jako dobro pivoburence
OK, ako naredni mjesec neko od tvojih kolega bude dolazio u Gracanicu, javi pa da posaljem uzorak Smile

@mange
30l RO vode i CaCO3 3g, CaSO4 6g, CaCl2 6g, MgSO4 2,3g.
Kalkulator kaze da ce biti izrazena gorcina, ali ovo prvi puta muckam u pivo pa...
Find Odgovori



Forum Jump:


Korinik(a) pregledava ovu temu: 1 Gost(iju)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools