Rating teme:
  • 0 Glasova - 0 u prosjeku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


SAFALE US-05
Travolta Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 70
Joined: Apr 2015
Reputation: 1
Dao zahvala: 0
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Sl.Brod/Croatia
SAFALE US-05
Pozdrav. Zanima me dali je netko probao sa US-05 fermentirati na niskim temp cca 15'c citam na stranim forumima da daje aromu breskve ako se fermentira jako nisko.?? Dali netko ima iskustva s time??
Find Odgovori
ale ale Offline
1.070 OG, 6,95% ABV
*****

Posts: 780
Joined: Nov 2012
Reputation: 1
Dao zahvala: 9
Primio 11 zahvala u 17 postu/ova
Location: Bec
RE: SAFALE US-05
(20.06.2016 06:39 )Travolta Wrote:  Pozdrav. Zanima me dali je netko probao sa US-05 fermentirati na niskim temp cca 15'c citam na stranim forumima da daje aromu breskve ako se fermentira jako nisko.?? Dali netko ima iskustva s time??

Ja sam jednom probao cini mi se izmedju 15 i 16°C - dobio sam "cisto" pivo, medjutim te neke breskve i slicno nisam osjetio.

Moje iskustvo sa chicco strain(US-05, Wyeast 1056 i WLP001) je totalno obrnuto od onoga sto sam citao po knjigama i forumima, koje uglavnom kazu da na nekih 17-18°C je ovo neutralna kultura i ne utice na ukus. Ja sam na ovim temperaturama uvijek imao neki prepoznatljivi ukus u pivu, koji je ostajao i po 6 mjeseci dok se ne iscisti. Nije neugodan (tesko ga je opisati), ali je prisutan, a ne bi trebao.
Kad sam ga digao na nekih 20,5°C, nema tog ukusa i APE i IPE su bile bolje (nisam osjetio kvasac, kao npr. Wyeast 1272 koji daje nekakav ukus zemlje).
Find Odgovori



Forum Jump:


Korinik(a) pregledava ovu temu: 1 Gost(iju)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools