Rating teme:
  • 0 Glasova - 0 u prosjeku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Temperatura fermentacije
bhgr1 Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 380
Joined: Apr 2015
Reputation: 1
Dao zahvala: 3
Primio 3 zahvala u 3 postu/ova
Location: Gračanica
Temperatura fermentacije
Skuhao sam turu piva prije dva dana i ubacio u frizider sa STC kontrolerom na 19°C na fermentaciju koja koliko vidim ide fino (Safale US-05). Planiram dry hop po zavrsetku primarne fermentacije.
Interesuje me koliko dugo moram drzati bure u frizideru jer bi volio osloboditi prostor za drugu turu Smile
Inace temperatura u podrumu je trenutno 22-23°C i mislio sam ostaviti dry hop na toj temperaturi, hoce li mi ta temperatura pokvariti nesto sa ovim kvascem?
Hvala.

Nothing ever tasted better than a cold beer on a beautiful afternoon with nothing to look forward to than more of the same.
Find Odgovori
raix Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 359
Joined: Nov 2012
Reputation: 2
Dao zahvala: 4
Primio 12 zahvala u 16 postu/ova
Location: Beograd
RE: Temperatura fermentacije
ja bih drzao bar deset dana, a najduze 15 dana. posle moze i na tih 22 nije problem.
Find Odgovori
bhgr1 Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 380
Joined: Apr 2015
Reputation: 1
Dao zahvala: 3
Primio 3 zahvala u 3 postu/ova
Location: Gračanica
RE: Temperatura fermentacije
(24.06.2016 05:50 )raix Wrote:  ja bih drzao bar deset dana, a najduze 15 dana. posle moze i na tih 22 nije problem.
Hvala.

Tako ce nesto i biti, ali dry hop ce ici 10 dana na podrumskoj temp. pa sta bude.

Nothing ever tasted better than a cold beer on a beautiful afternoon with nothing to look forward to than more of the same.
Find Odgovori



Forum Jump:


Korinik(a) pregledava ovu temu: 1 Gost(iju)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools