Rating teme:
  • 0 Glasova - 0 u prosjeku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Sushi
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,997
Joined: Nov 2012
Reputation: 18
Dao zahvala: 25
Primio 153 zahvala u 241 postu/ova
Location: SJJ-WAW
Sushi
Evo od kolege @cartmansa sa kursa sushija. hvala za lijepo druženje i korisne informacije Smile definitivno nabavljamo sirovine za sushi! Big Grin

[Image: 7b5v5ke.jpg]


[Image: gebLvGd.jpg]


[Image: 9BzOhvE.jpg]


[Image: tspS7bO.jpg]


[Image: kHjP4Z3.jpg]


[Image: SrwmspI.jpg]


[Image: xk06Fh2.jpg]


[Image: sH5goNI.jpg]


[Image: zjCCvJA.jpg]


[Image: PWC8o3X.jpg]


[Image: BdNGGyk.jpg]


[Image: NkGC4Lq.jpg]

I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
djulba Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 321
Joined: Nov 2012
Reputation: 4
Dao zahvala: 3
Primio 8 zahvala u 18 postu/ova
Location: Tuzla
RE: Sushi
Ooo postao si i suši majstor ブラボー Buraboo Smile Big Grin .
A jeli bitno koja se riba koristi. i kakvi su ti ono listovi.
あなたに感謝し、最善のは、みなし Zivjeli
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,997
Joined: Nov 2012
Reputation: 18
Dao zahvala: 25
Primio 153 zahvala u 241 postu/ova
Location: SJJ-WAW
RE: Sushi
ja sam samo učio jučer, znači @cartmansa mi je pokazivao kako to sve ide, tako da bi on mogao više detalja možda reći ako ima zainteresovanih. princip je vrlo jednostavan, a moguće su mnoge kombinacije. 'listovi' su sušene alge, ribu smo koristili lososa mada može bilo koja kvalitetnija riba, unutra ide uz rižu za suši, wasabi sos koji je ljutkast, povrće krastavac, mrkva, avokado, a može ići bilo šta po želji. umače se u soja sos i wasabi. a uz to se još služi i ukiseljeni đumbir koji mi je bio pre-pre-dobar!

I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
sarajevskopivo Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 361
Joined: Nov 2012
Reputation: 4
Dao zahvala: 4
Primio 4 zahvala u 12 postu/ova
Location: Chicago, USA
RE: Sushi
@cartmansa - obavezno nam daj detaljnije upute kako da to napravimo kuci.
Ja volim sushi pravo, ali nsiam iamo priliku nauciti kako se pravi.

Keg 1: Orange/coriander
Keg 2: Chocolate Milk Stout
Keg 3: Torpedo IPA
Fermentor 1: ESB
Find Odgovori
Brko Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 397
Joined: Nov 2012
Reputation: 4
Dao zahvala: 1
Primio 6 zahvala u 7 postu/ova
Location: Sarajevo
RE: Sushi
(15.01.2013 03:57 )sarajevskopivo Wrote:  @cartmansa - obavezno nam daj detaljnije upute kako da to napravimo kuci.
Ja volim sushi pravo, ali nsiam iamo priliku nauciti kako se pravi.

Drug nazalost zauzet sam poslom da pisem dugacke postove ali cu vrlo rado odgovoriti na svako pitanje...
Tako da ako vas sta zanima konkretno slobodno pitajte...

kad stignem mogu pisati o vrstama, sirovinama, nacinu izrade i svemu ostalom...
Find Odgovori



Forum Jump:


Korinik(a) pregledava ovu temu: 1 Gost(iju)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools