Rating teme:
  • 0 Glasova - 0 u prosjeku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


EBCU - Evropsko Udruženje Potrošača Piva
schuimkroaat Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 1
Joined: Sep 2016
Reputation: 0
Dao zahvala: 0
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Leuven, Belgium
EBCU - Evropsko Udruženje Potrošača Piva
Dragi prijatelji, ljubitelji dobrog piva,

Pivo je jedino alkoholno piće koje ima vlastito Evropsko udruženje potrošača. Ni vino, ni viski, ni džin to nemaju. Razlog za ovo je jednostavan - pivo je piće za svakoga, i paše uz svaku priliku.

Evropsko Udruženje Potrošača Piva (EBCU) ima kao cilj na Evropskom nivou obrazložiti i braniti prava, težnje i zabrinutosti Evropskih potrošača. Ovo prije svega sto se tiče raznolikosti, informacije i cijene. Za više informacija, molimo pogledajte web stranicu ebcu.org.

Kolikogod EBCU bilo uspješno, jedna od najčešće spomenutih primjedaba od strane Evropskih parlamentaraca i ostalih utjecajnih ličnosti jest to da ne predstavljamo cijelu Evropu jer ne pokrivamo sve zemlje (trenutno obuhvatamo 13 nacionalnih udruženja). Zbog toga smo u potrazi za udruženjima potrošača piva u drugim zemljama.

Bosna i Hercegovina je za nas nepoznat teren, ali doznali smo da je kod vas u međuvremenu nastala zanimljiva pivska scena, čiji je svjedok i ovaj blog. Upravo zbog toga i ova poruka.

Ukoliko vi sami ili netko koga poznajete imate interes za projekt EBCU, npr. da saznate više o tome što EBCU radi ili da vidite što se može napraviti na lokalnom nivou, ne ustručavajte se kontaktirati nas. To možete učiniti na ime Carl Kins - on je poznati belgijski autor o pivu, član žirija na međunarodnim pivskim festivalima i također član Uprave EBCU. E-mail: carl.kins@ebcu.org.

Hvala vam unaprijed. Živjeli i živjelo dobro pivo!
Find OdgovoriForum Jump:


Korinik(a) pregledava ovu temu: 1 Gost(iju)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools