Rating teme:
  • 0 Glasova - 0 u prosjeku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Fermentacija - problem
zlimfur Offline
1.070 OG, 6,95% ABV
*****

Posts: 963
Joined: May 2014
Reputation: 3
Dao zahvala: 32
Primio 24 zahvala u 24 postu/ova
Location: Srebrenik, BiH
RE: Fermentacija - problem
ja sam jednu turu (i to zombie dust) sjebo sa dekstrozom, jer nisam nigdje upratio da dekstroze treba vise za karbonizaciju nego obicnog secera.. i od tada je vise nisam koristio. nasla mati neki dan na terasi i veli, nije valjda da si na bijelo preso.. Wink
WWW Find Odgovori
Fender24 Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 16
Joined: Oct 2016
Reputation: 0
Dao zahvala: 4
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Varaždin
RE: Fermentacija - problem
hahaha..ja sam pročitao negdje da dekstroza mnogo brže iskarbonizira pivo..testirat ću u sljedećoj rundi, nekoliko boca s šećerom, a nekoliko s istom količinom dekstroze pa da vidimo ima li razlike...
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.070 OG, 6,95% ABV
*****

Posts: 963
Joined: May 2014
Reputation: 3
Dao zahvala: 32
Primio 24 zahvala u 24 postu/ova
Location: Srebrenik, BiH
RE: Fermentacija - problem
moj ti je prijedlog da stavis 30ak % vise dekstroze.. ako ides sa 7 grama secera, onda nekih 9-10 dekstore.. meni je ta prva tura zombie dusta bila skroz mlitava, a iso sam sa 7g/l..
WWW Find Odgovori
Skemba Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 125
Joined: May 2014
Reputation: 0
Dao zahvala: 2
Primio 1 zahvala u 1 postu/ova
Location: Bihac, BiH
RE: Fermentacija - problem
Ja u APE i IPE stavljam 8 do 8.5 g/L dekstroze. I bude taman. Možeš probati 9 ali nemoj preko, biće previše.
Find Odgovori
ale ale Offline
1.070 OG, 6,95% ABV
*****

Posts: 780
Joined: Nov 2012
Reputation: 1
Dao zahvala: 9
Primio 11 zahvala u 17 postu/ova
Location: Bec
RE: Fermentacija - problem
This post was last modified: 16.02.2017 09:35 by ale ale.
Iz iskustva, omjer je umjesto 1g secera ide 1,1 g dekstroze...
Find Odgovori
p.Ivo Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 491
Joined: Nov 2012
Reputation: 2
Dao zahvala: 3
Primio 10 zahvala u 9 postu/ova
Location: Visoko
RE: Fermentacija - problem
Omjer koji pise u beersmithu je za dextrozu 100% za šečer 110% . ja sam par puta radio sa dextrozom i ima razlike u karbonizaciji, sa dextrozom kao da su manji mjehurici . najbolje iskustvo je bilo sa cask condition a radio sam na nekom bellgijancu

Stavi nos u čašu, osjeti ljubavi našu!
Find Odgovori



Forum Jump:


Korinik(a) pregledava ovu temu: 1 Gost(iju)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools