Rating teme:
  • 0 Glasova - 0 u prosjeku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Čuvanje piva u bocama
mange_tout! Online
Admin
*******

Posts: 3,198
Joined: Nov 2012
Reputation: 13
Dao zahvala: 15
Primio 91 zahvala u 98 postu/ova
Location: Mostar
RE: Čuvanje piva u bocama
Nije, to je idealno. Ako si koristio us-05 i ako si pravio APA odlično si fermentirai na 16-17i onda podigao na 18,radi diacetil resta. To je super odrađeno, sada komotno na 20 i što dalje od svjetlosti.
Find Odgovori
majoantić Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 6
Joined: Nov 2016
Reputation: 0
Dao zahvala: 1
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Grude || Mostar
RE: Čuvanje piva u bocama
Ok. Super onda. Imam 3 gajbe koje sam ranije kuhao, 13 dana su u flašama. I njih ću držati s ovima. A ove ću sada ispočetka držati na tih 18. Pa za nekih 20-ak dana idu na nekih 20-ak i to je to.
Ako trebam šta drugačije pišite. Big Grin
II hvala još jednom. Big Grin
Find Odgovori
mange_tout! Online
Admin
*******

Posts: 3,198
Joined: Nov 2012
Reputation: 13
Dao zahvala: 15
Primio 91 zahvala u 98 postu/ova
Location: Mostar
RE: Čuvanje piva u bocama
Ako su u flašama odmah ti njih na 20. Nakon nekih 10 dana recimo, kada se karbonizuju, možeš ih čuvati na niskim temperaturama. To je isto odlična stvar, da se stabilizuje pivo.
Find Odgovori
majoantić Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 6
Joined: Nov 2016
Reputation: 0
Dao zahvala: 1
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Grude || Mostar
RE: Čuvanje piva u bocama
Jesu, u flašama su. Prošlo pivo već 14 dana. A ovu novu IPU sam jučer flaširao i ostavio na malo hladnije zbog toga da bude na istoj temp na kojoj je i fermentacija bila zbog kvasca.

Al idu sada na 20-ak Big Grin

Hvala Big Grin
Find Odgovori
mange_tout! Online
Admin
*******

Posts: 3,198
Joined: Nov 2012
Reputation: 13
Dao zahvala: 15
Primio 91 zahvala u 98 postu/ova
Location: Mostar
RE: Čuvanje piva u bocama
Pogledaj ti tu ipu, otvori sada jednu. Ako je karbonizovana, možeš je odmah piti. Mislim da ti je ok, nije to preniska temperatura.
Find Odgovori
majoantić Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 6
Joined: Nov 2016
Reputation: 0
Dao zahvala: 1
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Grude || Mostar
RE: Čuvanje piva u bocama
Jednu sam jučer otvorio. Onako imam neki dojam da fali još malo karbonizacije, i da nema gorčine još dovoljno. Više mi je slatka. Ostavit ću još desetak dana na 18-20 stupnjeva pa ću provjerit razvoj sa karbonizacijom i ostalim.
Find Odgovori
mange_tout! Online
Admin
*******

Posts: 3,198
Joined: Nov 2012
Reputation: 13
Dao zahvala: 15
Primio 91 zahvala u 98 postu/ova
Location: Mostar
RE: Čuvanje piva u bocama
(14.05.2017 09:03 )majoantić Wrote:  Jednu sam jučer otvorio. Onako imam neki dojam da fali još malo karbonizacije, i da nema gorčine još dovoljno. Više mi je slatka. Ostavit ću još desetak dana na 18-20 stupnjeva pa ću provjerit razvoj sa karbonizacijom i ostalim.

Možeš i za 7 dana probati na toj temperaturi, ako bude baš slabo ostavi još koji dan
Find Odgovori
adisrebrenik Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 223
Joined: Sep 2014
Reputation: 1
Dao zahvala: 6
Primio 2 zahvala u 2 postu/ova
Location: bosna
RE: Čuvanje piva u bocama
Ako je sve ok sa pivom , samo tamno i hladno mjesto.Ja sam u kotlovnici zaboravio nekoliko flaša piva i jabukovog cidera koje sam pravio prije otprilike 1,5 god, i sve je bilo ok, bez znacajne promjene u mirisu, okusu (osim što je pivo bilo nekako mekše za piti).
Find Odgovori
mange_tout! Online
Admin
*******

Posts: 3,198
Joined: Nov 2012
Reputation: 13
Dao zahvala: 15
Primio 91 zahvala u 98 postu/ova
Location: Mostar
RE: Čuvanje piva u bocama
(15.05.2017 08:35 )adisrebrenik Wrote:  Ako je sve ok sa pivom , samo tamno i hladno mjesto.Ja sam u kotlovnici zaboravio nekoliko flaša piva i jabukovog cidera koje sam pravio prije otprilike 1,5 god, i sve je bilo ok, bez znacajne promjene u mirisu, okusu (osim što je pivo bilo nekako mekše za piti).

Nemoj da zbunimo čovjeka Big Grin svakako poslije karbonizacije, na hladno i tamno mjesto, ako pivo treba odležavati. Ako je ipa, apa i slične odmah deriBig Grin

@majoantić ima dosta o karbonizaciji na temi oistoj
Find Odgovori
spageti Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 523
Joined: Sep 2014
Reputation: 1
Dao zahvala: 19
Primio 17 zahvala u 17 postu/ova
Location: Zadar
RE: Čuvanje piva u bocama
Da malo osvjezim temu. Da li je netko koristio beer gun kako bi flasirao kegirano pivo?
Zanima me posebno RIS. Kakvo je nakon godinu dana od flasiranja beer gunom.
Da li je po vasem misljenju bolje prirodna fermentacija u boci za takva piva ili je bolje karbonizirati u kegu pa onda u boce.
Jel ima netko iskustva?
Find Odgovori
Beerokrata Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 159
Joined: Mar 2015
Reputation: 0
Dao zahvala: 5
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Pale
RE: Čuvanje piva u bocama
This post was last modified: 05.06.2017 06:36 by Beerokrata.
I mene ovo zanima, obzirom da planiramo kupovati beergun ili cpc filler. Neka piva, čini mi se belgijance npr. bolje je odmah flaširati. Uglavnom, mislim da je beer gun i cp bottle filler bolji za hmeljna piva.
Find Odgovori
elektropionir Offline
1.070 OG, 6,95% ABV
*****

Posts: 948
Joined: Nov 2012
Reputation: 2
Dao zahvala: 14
Primio 10 zahvala u 13 postu/ova
Location: rajvoSa
RE: Čuvanje piva u bocama
Ja sam flasirao i flasiram beergun.om i po meni nema niti treba biti razlike.
Bolja mi je opcija, jer u kegu mogu nastimati co2 po potrebi, a u flasama bude kako bude.

Adnan je mislim uzeo kineski, a ne sjećam se da je rekao kako radi. Danny i ja samo uzeli blicmanov popola.
Beerokrata, kod mene je gun trenutno, pa ako želiš probati kako radi i sl. bujrum. Spageti nam je daleko Sad
Find Odgovori



Forum Jump:


Korinik(a) pregledava ovu temu: 1 Gost(iju)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools