Rating teme:
  • 0 Glasova - 0 u prosjeku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


med i pivo
Glavinja brewery Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 9
Joined: Dec 2016
Reputation: 1
Dao zahvala: 6
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Jajce
med i pivo
Pozdrav svima, moj brat na planini ima svoj pčelinjak i ima extra dobar med.
Planiram sljedeću turu skuhati sa dodavanjem meda, pa me zanima kako da ga dodam? Na kraju kuhanja? Da prvo otopim u necemu toplom? U fermentor?
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.080 OG, 7,93% ABV
*****

Posts: 1,015
Joined: May 2014
Reputation: 4
Dao zahvala: 33
Primio 31 zahvala u 31 postu/ova
Location: Srebrenik, BiH
RE: med i pivo
Bilo je o tome puno rijeci na forumu. Najbolje bi bila opcija da se med ne kuha, jer kuhanjem gubi manje-vise sve. Ali je to i najrizicnija opcija..

I jos jedna stvar, ako nemas hemijsku analizu meda, ne znas udio secera, pa moras malo odokativno igrati, a to ne bude svaki put bas naj.. Wink
WWW Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,997
Joined: Nov 2012
Reputation: 18
Dao zahvala: 25
Primio 153 zahvala u 241 postu/ova
Location: SJJ-WAW
RE: med i pivo
ne treba analiza, količina šećera u medu se moze izmjeriti pivskim hidrometrom.

I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Glavinja brewery Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 9
Joined: Dec 2016
Reputation: 1
Dao zahvala: 6
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Jajce
RE: med i pivo
Bi li bilo pametno ga med malo zagrijati i dodati ga kao suho hmeljenje?
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.080 OG, 7,93% ABV
*****

Posts: 1,015
Joined: May 2014
Reputation: 4
Dao zahvala: 33
Primio 31 zahvala u 31 postu/ova
Location: Srebrenik, BiH
RE: med i pivo
mislim da to nije dobra ideja.. eventualno da koristis med umjesto secera kod karbonizacije, a ovako ce ti to kvasac krenuti jesti u fermentoru..
WWW Find Odgovori
Glavinja brewery Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 9
Joined: Dec 2016
Reputation: 1
Dao zahvala: 6
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Jajce
RE: med i pivo
Probat cu sad kad budem punio u boce desetak komada, pa kako god ispadnu. Uglavnom popit će se. hvala svima
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.080 OG, 7,93% ABV
*****

Posts: 1,015
Joined: May 2014
Reputation: 4
Dao zahvala: 33
Primio 31 zahvala u 31 postu/ova
Location: Srebrenik, BiH
RE: med i pivo
pazi samo kad budes doziro, da ne napravis tempirane bombe.. Wink
WWW Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,997
Joined: Nov 2012
Reputation: 18
Dao zahvala: 25
Primio 153 zahvala u 241 postu/ova
Location: SJJ-WAW
RE: med i pivo
6-7 g/l meda bi trebalo biti ok.

I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Glavinja brewery Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 9
Joined: Dec 2016
Reputation: 1
Dao zahvala: 6
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Jajce
RE: med i pivo
probat ću sa tri različite količine: 6,8,10g/lit. pa ću vam javiti rezultate. Hvala vam.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,997
Joined: Nov 2012
Reputation: 18
Dao zahvala: 25
Primio 153 zahvala u 241 postu/ova
Location: SJJ-WAW
RE: med i pivo
6 ti je dosta. 10 ti je sigrno previse.

I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori



Forum Jump:


Korinik(a) pregledava ovu temu: 1 Gost(iju)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools