Rating teme:
  • 0 Glasova - 0 u prosjeku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Pivska bačva - pitanje
Fender24 Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 16
Joined: Oct 2016
Reputation: 0
Dao zahvala: 4
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Varaždin
Pivska bačva - pitanje
Pozdrav,
gledao sam malo postove o keggingu pa mi je palo na pamet sljedeće:

Napuni se kegg koji ima ispusnu slavinu (nešto kao na slici ispod), kad završi karbonizacija, jednostavno se piva toči na tu slavinu. Znači bez CO2, kao vino iz inox bačve.
Ako je na vrhu hermetički zatvoreno, hoće li zrak ulaziti kroz slavinu kod točenja i pokvariti pivo? Bilo bi ovo dobro za neku feštu, ako bi se sve popilo kroz jednu noć?

Ili se može gore samo prikopčati CO2 da lagano pritišće pivo i ne dozvoljava da uđe kisik, a da pivo toči gravitacija?

Pitanja su vjerojatno amaterska, ali ovo bi prilično pojednostavnilo stvar ako bi funkcioniralo, naročito financijski Smile
[Image: pivska-bacva-pipom-20-litara-slika-76754696.jpg]
Find Odgovori
Pantherk4 Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 9
Joined: Dec 2016
Reputation: 0
Dao zahvala: 4
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Prijedor
RE: Pivska bačva - pitanje
Hm, zanimljiva ti je ovo ideja, nemam iskustva oko kegova ali valjalo bi kad bi moglo na ovaj nacin funkcionisati, sto kazes bar za neku festu pripremiti Smile
Find Odgovori
rafter Online
1.070 OG, 6,95% ABV
*****

Posts: 804
Joined: Feb 2014
Reputation: 0
Dao zahvala: 20
Primio 8 zahvala u 9 postu/ova
Location: Foča
RE: Pivska bačva - pitanje
Fora ti je da će ti unutra ostati kvasac, njega se ne možeš otarasiti na taj način.
A corny keg ti riješava stvar,. fermentacija u nekom drugom fermentoru pretočiš, karbonizuješ i sve spremno.
Ja ne bi kvario keg ni sa kakvom slavinom.

Prvo hopni, pa reci skoč!
Find Odgovori
Fender24 Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 16
Joined: Oct 2016
Reputation: 0
Dao zahvala: 4
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Varaždin
RE: Pivska bačva - pitanje
Nisam ni mislio koristiti keg kao fermentor, nego nakon fermentacije pretočiti u njega i dodati šećer da se karbonizira. Na dnu će biti taloga kao inače u svakoj boci, ali to će valjda izaći na početku.
Fora je u tome što već imam tako prerađen keg od 30 litara (super je za vino), ali mi je žao skuhati toliko pive pa da mi propadne ako ne bude dobro Ako pak u taj keg stavim 5-10 litara za probu, vjerojatno se neće karbonizirati jer je preveliki keg...
Bojim se da mi ne uđe zrak unutra dok istočim prvih 2-3 litra, pa da ne ishlapi ili se pokvari.
Find Odgovori



Forum Jump:


Korinik(a) pregledava ovu temu: 1 Gost(iju)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools