Rating teme:
  • 2 Glasova - 4.5 u prosjeku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


aMater Kuhanja
Mater Away
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 232
Joined: Mar 2017
Reputation: 0
Dao zahvala: 3
Primio 3 zahvala u 3 postu/ova
Location: S
Photo aMater Kuhanja
This post was last modified: 10.01.2018 11:18 by Mater.
Otrovali mi temu pa rekoh:"bjezi dalje, via"!

Naravno, ako se slazete i, ako vam ne smeta?

8. 8. Ce se najvjerojatnije kuhati a, kuhao bi stout, recept je slican kao u prethodnoj temi.

Zamolio bih vas za misljenje. Komentirajte recept,jeli sve u redu i sto bi mijenjali.

Recept je screenshotan iako ga imam i u BS, posto sam pomalo poceo prckati i po njemu,bacim i njega kada budem stigao do kompa.

Svaki čovjek ima svoj blues!
Find Odgovori
Mater Away
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 232
Joined: Mar 2017
Reputation: 0
Dao zahvala: 3
Primio 3 zahvala u 3 postu/ova
Location: S
aMater Kuhanja
Zanima me jos u vezi startera, jeli ovo dole u tekstu u redu?

" In order to grow an optimal amount of yeast for a 5.0-gallon (19-L) fermentation, you will need to make a 2.9–7.0 qt. (2.7–6.6 L) yeast starter. The smallest size would be for the smallest Russian imperial stout (around 8% ABV) and the largest size would be for the strongest beer (around 12 % ABV)."

Svaki čovjek ima svoj blues!
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,997
Joined: Nov 2012
Reputation: 18
Dao zahvala: 25
Primio 154 zahvala u 242 postu/ova
Location: SJJ-WAW
RE: aMater Kuhanja
Da, treba ti jako puno kvasca za RIS. Mogao si ići i sa us-05 suhim.

I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Mater Away
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 232
Joined: Mar 2017
Reputation: 0
Dao zahvala: 3
Primio 3 zahvala u 3 postu/ova
Location: S
RE: aMater Kuhanja
This post was last modified: 05.08.2017 08:49 by Mater.
Znaci ako napravim 2.7L startera,dali bi to pokrilo 25L u fermentatoru?

Citao sam na istoj stranici,posto nemam dimenziju erlenmeyerove tikvice za takv starter, da je moguce isto napraviti u fermentatoru u kojem ce pivo fermentirati.Bi bilo to ok?





Zanemarite, nece ici.

Svaki čovjek ima svoj blues!
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,588
Joined: Jan 2014
Reputation: 4
Dao zahvala: 3
Primio 28 zahvala u 28 postu/ova
Location: Tolisa (Orašje)
RE: aMater Kuhanja
Ja sam starter radio u flaši od 5 litara, na čep instaliraš vrenjaču i vozi miško
Find Odgovori
Mater Away
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 232
Joined: Mar 2017
Reputation: 0
Dao zahvala: 3
Primio 3 zahvala u 3 postu/ova
Location: S
RE: aMater Kuhanja
(05.08.2017 08:59 )Stane Wrote:  Ja sam starter radio u flaši od 5 litara, na čep instaliraš vrenjaču i vozi miško
Na isti nacin sam ja radio probu za pivo sa dumbirom. Nije vise do startera, kasno mi je to sve za 8.8.. Nisam kuhao 17 dana, nervoza me hvataOpet cu morati odgoditi ovo kuhanje. Najvjerojatnije cu ici na oatmeal stout, booo, nisam vise siguran ali nesto ce se sigurno kuhati.

Svaki čovjek ima svoj blues!
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,588
Joined: Jan 2014
Reputation: 4
Dao zahvala: 3
Primio 28 zahvala u 28 postu/ova
Location: Tolisa (Orašje)
RE: aMater Kuhanja
Pa i nije kasno taman bi trebalo biti na vrhuncu
Find Odgovori
Mater Away
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 232
Joined: Mar 2017
Reputation: 0
Dao zahvala: 3
Primio 3 zahvala u 3 postu/ova
Location: S
aMater Kuhanja
This post was last modified: 04.03.2018 09:02 by Mater.
Kuha se, kuha...

Svaki čovjek ima svoj blues!
Find Odgovori
Mater Away
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 232
Joined: Mar 2017
Reputation: 0
Dao zahvala: 3
Primio 3 zahvala u 3 postu/ova
Location: S
aMater Kuhanja
This post was last modified: 04.03.2018 09:02 by Mater.
Neam poima di je nestao rum.

Svaki čovjek ima svoj blues!
Find Odgovori
Mater Away
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 232
Joined: Mar 2017
Reputation: 0
Dao zahvala: 3
Primio 3 zahvala u 3 postu/ova
Location: S
RE: aMater Kuhanja
Pivo je 11dana u fermentatoru, danas bi dodao vaniliju i fran. cips.

Dali da cips i vaniliju stavim u istu vrecicu ili da odvajam? Mozda da vaniliju puknem direktno a cips u vrecicu?

Hoce li 40g cipsa biti dovoljno za 17L pive?

Svaki čovjek ima svoj blues!
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,997
Joined: Nov 2012
Reputation: 18
Dao zahvala: 25
Primio 154 zahvala u 242 postu/ova
Location: SJJ-WAW
RE: aMater Kuhanja
Zavisi kakav je čips i koliko je jak. 40g suhog ili 40g natopljenog? Za 17l čini mi se da to može biti i previše.

I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Mater Away
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 232
Joined: Mar 2017
Reputation: 0
Dao zahvala: 3
Primio 3 zahvala u 3 postu/ova
Location: S
RE: aMater Kuhanja
Znaci kaze ovako: scaglie di quer cia francese alta tostatura ili ti ga cips francuskog hrasta jako tostirani.

Cips je natopljen rumom.

Svaki čovjek ima svoj blues!
Find Odgovori



Forum Jump:


Korinik(a) pregledava ovu temu: 1 Gost(iju)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools