Rating teme:
  • 0 Glasova - 0 u prosjeku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


"Sta se kuha, komsija?"
Darioza Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 12
Joined: Jul 2015
Reputation: 1
Dao zahvala: 0
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Tuzla
"Sta se kuha, komsija?"
Nakon tri godine suplje price o tome kako cu kuhati svoje pivo, pa do dva mjeseca skupljanja opreme, dosao i taj dan da se skuha prva tura. Aurora Ale je isla sa Amarillom umjesto Cascade.

Uglavnom, OG je otisao ispod granice, bio je 1.043. Prema gospodinu Beersmith-u trebao je biti 1.053. Ukomljavao sam 5kg slada sa 15l vode na 67.5°, i ispirao jednom sa 18l na 75°C. Na receptu je bilo dva puta ispiranje, ako se ne varam i ako sam dobro skontao. Hajd reko da sebi pojednostavim, kad me vec trema uhvatila ??

Imao sam i situaciju pri rehidraciji kvasca. Majstor je cijelu posudu, odnosno staklenu casu skoro cijelu umotao u foliju. Jos kad sam vidio da je staklena casa od Cockte. Pa to koliko je debelo, ne puca kad na beton padne. To je sve dramaticno usporilo hladjenje prokuhale vode, a reciprocno ubrzalo moj pritisak i zivce. Ja ne znam jel sad problem sto je u fermentoru skuhana sladovina dugo cekala na njegovo visocanstvo, kvasac.

U nadi da ce ovo sto sam skuhao postat' pivo, a da ce se ledja do sutra barem malo oporavit, laka vam noc. Zednih dusa pun je red. Valjda ih necu razocarati. Pivili.
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,575
Joined: Jan 2014
Reputation: 4
Dao zahvala: 3
Primio 26 zahvala u 26 postu/ova
Location: Tolisa (Orašje)
RE: "Sta se kuha, komsija?"
(29.05.2018 11:12 )Darioza Wrote:  Nakon tri godine suplje price o tome kako cu kuhati svoje pivo, pa do dva mjeseca skupljanja opreme, dosao i taj dan da se skuha prva tura. Aurora Ale je isla sa Amarillom umjesto Cascade.

Uglavnom, OG je otisao ispod granice, bio je 1.043. Prema gospodinu Beersmith-u trebao je biti 1.053. Ukomljavao sam 5kg slada sa 15l vode na 67.5°, i ispirao jednom sa 18l na 75°C. Na receptu je bilo dva puta ispiranje, ako se ne varam i ako sam dobro skontao. Hajd reko da sebi pojednostavim, kad me vec trema uhvatila ??

Imao sam i situaciju pri rehidraciji kvasca. Majstor je cijelu posudu, odnosno staklenu casu skoro cijelu umotao u foliju. Jos kad sam vidio da je staklena casa od Cockte. Pa to koliko je debelo, ne puca kad na beton padne. To je sve dramaticno usporilo hladjenje prokuhale vode, a reciprocno ubrzalo moj pritisak i zivce. Ja ne znam jel sad problem sto je u fermentoru skuhana sladovina dugo cekala na njegovo visocanstvo, kvasac.

U nadi da ce ovo sto sam skuhao postat' pivo, a da ce se ledja do sutra barem malo oporavit, laka vam noc. Zednih dusa pun je red. Valjda ih necu razocarati. Pivili.

Čestitke na prvoj turibeer
Sve to izgleda OK, nikoga razočarati nećešWink
Jedino to nije aurora ale, nego amarillo aleBig Grin
Find Odgovori
Darioza Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 12
Joined: Jul 2015
Reputation: 1
Dao zahvala: 0
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Tuzla
RE: "Sta se kuha, komsija?"
(30.05.2018 06:06 )Stane Wrote:  
(29.05.2018 11:12 )Darioza Wrote:  Nakon tri godine suplje price o tome kako cu kuhati svoje pivo, pa do dva mjeseca skupljanja opreme, dosao i taj dan da se skuha prva tura. Aurora Ale je isla sa Amarillom umjesto Cascade.

Uglavnom, OG je otisao ispod granice, bio je 1.043. Prema gospodinu Beersmith-u trebao je biti 1.053. Ukomljavao sam 5kg slada sa 15l vode na 67.5°, i ispirao jednom sa 18l na 75°C. Na receptu je bilo dva puta ispiranje, ako se ne varam i ako sam dobro skontao. Hajd reko da sebi pojednostavim, kad me vec trema uhvatila ??

Imao sam i situaciju pri rehidraciji kvasca. Majstor je cijelu posudu, odnosno staklenu casu skoro cijelu umotao u foliju. Jos kad sam vidio da je staklena casa od Cockte. Pa to koliko je debelo, ne puca kad na beton padne. To je sve dramaticno usporilo hladjenje prokuhale vode, a reciprocno ubrzalo moj pritisak i zivce. Ja ne znam jel sad problem sto je u fermentoru skuhana sladovina dugo cekala na njegovo visocanstvo, kvasac.

U nadi da ce ovo sto sam skuhao postat' pivo, a da ce se ledja do sutra barem malo oporavit, laka vam noc. Zednih dusa pun je red. Valjda ih necu razocarati. Pivili.

Čestitke na prvoj turibeer
Sve to izgleda OK, nikoga razočarati nećešWink
Jedino to nije aurora ale, nego amarillo aleBig Grin

Hvala, Stane legendo. Reci cu onda komsiji da nije dobro čuo kad sam mu reko koje je pivo Big GrinBig Grin
Find Odgovori
Pivdzija Offline
1.090 OG, 8,95% ABV
*****

Posts: 1,202
Joined: Jul 2013
Reputation: 3
Dao zahvala: 4
Primio 8 zahvala u 14 postu/ova
Location: Mostar
RE: "Sta se kuha, komsija?"
ako si fermentor držao zatvoren dok se voda za kvasac hladila, i nije ništa upalo u njega, ne beri brigu.
očekujem flaširanje za 15tak dana Smile

Jedi, pij, veseli se, i na život poseri se!
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.070 OG, 6,95% ABV
*****

Posts: 961
Joined: May 2014
Reputation: 3
Dao zahvala: 32
Primio 24 zahvala u 24 postu/ova
Location: Srebrenik, BiH
RE: "Sta se kuha, komsija?"
taman za majevice da se proba, malo mlado, ali nema veze, popice se.. Big Grin
WWW Find Odgovori
dreamy Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 1
Joined: Nov 2017
Reputation: 0
Dao zahvala: 0
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Hrvatska
RE: "Sta se kuha, komsija?"
Pozdrav,i ja sam imao istu gresku pri prvom kuhanju.Nisam imao dovoljno zagrijane vode za ispiranje to je rezultiralo malim OG i na kraju malim postotkom alkohola.Pivo nije izgubilo na okusu dapače zenski dio ekipe je odusevljen
Find Odgovori
Darioza Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 12
Joined: Jul 2015
Reputation: 1
Dao zahvala: 0
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Tuzla
RE: "Sta se kuha, komsija?"
This post was last modified: 05.06.2018 02:15 by Darioza.
(01.06.2018 09:40 )Pivdzija Wrote:  ako si fermentor držao zatvoren dok se voda za kvasac hladila, i nije ništa upalo u njega, ne beri brigu.
očekujem flaširanje za 15tak dana Smile

Mentoru moj dobri, zatvoren bio k'o zatvor Big Grin Jos sam stavio natpis: ''Pazi, ljut pas!'' Big Grin Big Grin Flasirat necu moci na 15-ti dan. Na putu sam, pa cu to odraditi kad se vratim. Za sada, dobro ide fermentacija. Drzim na 18, nekad ode malo ispod, ali kontam da to nije puno loše Wink

(01.06.2018 10:02 )zlimfur Wrote:  taman za majevice da se proba, malo mlado, ali nema veze, popice se.. Big Grin

Nažalost zlimfure, neću moći ''pristić'' na Majevicu. Hvala puno na pozivu, a ako nekako uspijem, posaljem logistiku po nekome iz Mostara (ukoliko netko dolazi).

(04.06.2018 07:18 )dreamy Wrote:  Pozdrav,i ja sam imao istu gresku pri prvom kuhanju.Nisam imao dovoljno zagrijane vode za ispiranje to je rezultiralo malim OG i na kraju malim postotkom alkohola.Pivo nije izgubilo na okusu dapače zenski dio ekipe je odusevljen

Pozdrav, dreamy. Pa i najvažnije mi je da mi se ženi svidi pivo Wink Kolko sam joj cipela izbacio iz ostave da smjestim opremu i ubacim fermentor, druge mi nema Big Grin Big Grin Big Grin
Find Odgovori



Forum Jump:


Korinik(a) pregledava ovu temu: 1 Gost(iju)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools