Rating teme:
  • 0 Glasova - 0 u prosjeku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Kvasac u rinfuzi
mirren Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 65
Joined: Nov 2017
Reputation: 0
Dao zahvala: 27
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Tuzla
Kvasac u rinfuzi
Pozdrav, pivari. Interesuje me, ako bih uzeo kvasac u rinfuzi, na sta treba paziti, gdje i kako ga cuvati, kao i kako ga sterilno odvaditi, izvagati i pripremiti za sipanje u fermentor?
Find Odgovori
Pivdzija Offline
1.090 OG, 8,95% ABV
*****

Posts: 1,205
Joined: Jul 2013
Reputation: 3
Dao zahvala: 4
Primio 9 zahvala u 15 postu/ova
Location: Mostar
RE: Kvasac u rinfuzi
Na vagu stavi alu folije, i na nju polako sipaj kvasac dok ne pogodiš koliko ti grama treba. Nakon toga ide rehidracija pa sipanje u fermentor...

Što se tiče čuvanja, najbolje ga je ili razvagati odmah u sterilne posude (one plastične za urin su najbolje po meni), ili ga ostaviti u originalnom pakiranju, ali paziti sa skladištenjem, da ne bi nešto upalo u vrećicu, i eto belaja.

Čuvanje u svakom slučaju je u frižideru...

Jedi, pij, veseli se, i na život poseri se!
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,202
Joined: Nov 2012
Reputation: 13
Dao zahvala: 15
Primio 92 zahvala u 99 postu/ova
Location: Mostar
Kvasac u rinfuzi
Vagaj u sterilnim urin bočicama, a kvasac dobro zatvori sa nekom trakom, u originalnom pakovanju i u frižider sa njim

Sent from my LG-H420 using Tapatalk
Find Odgovori
mirren Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 65
Joined: Nov 2017
Reputation: 0
Dao zahvala: 27
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Tuzla
RE: Kvasac u rinfuzi
Super, hvala na pomoci.
Find Odgovori
svestenik Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 299
Joined: Aug 2014
Reputation: 3
Dao zahvala: 18
Primio 7 zahvala u 7 postu/ova
Location: Banjaluka, Bosnia and Herzegovina
RE: Kvasac u rinfuzi
This post was last modified: 03.06.2018 09:31 by svestenik.
Ili odmah uzmi u apoteci vise komada sterilnih posudica za urin pa razvazi kompletno pakovanje odjednom. U svaku izvazi koliko ti treba po jednoj turi i nemas kasnije problema, vadis i rukujes samo sa jednom posudom po kuhanju, a ostatak kvasca je siguran u frizideru.
Find Odgovori



Forum Jump:


Korinik(a) pregledava ovu temu: 1 Gost(iju)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools