Rating teme:
  • 0 Glasova - 0 u prosjeku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Pomoć oko SMaSH Saisona
Warm stout Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 3
Joined: Sep 2017
Reputation: 0
Dao zahvala: 0
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Rijeka
Pomoć oko SMaSH Saisona
Pozdrav svima,


nakon odrađene dvije ture iz tzv. pivskih kompleta došlo je vrijeme da iduća tura bude all grain.
U Beersmithu sam složio nekakav recept za SMaSH Saison pa vas molim da mi ukažete na pogreške i date mi sugestije.


Na raspolaganju imam kvasac French Saison M29

Opis:
Suhi kvasac gornjeg vrenja.
Stvara karakteristična piva s pikantnim i voćnim notama.
Pogodno za izradu Saisons i farmhouse stilova piva do 14% ABV.

Flokulacija: srednja.
Atenuacija: 85-90%
Temperatura fermentacije: 26 - 32°C.

hmelj Summit

Specifikacije:

Tipična uporaba: gorčina
Berba: 2016.
Alfa kiseline: 16,9%
Zemlja podrijetla: SAD
Karakteristike:
Summit hmelj je na vrhu sorti sa visokim sadržajem alfa kiselina od 15,0% -18,0%.
Osim svojih gorkih kvaliteta, ova sorta ima jake aromatične osobine koje uz citrusnu imaju notu mandarine, naranče i grejpa.
Stilovi: India Pale Ale, Pale Ale, Stout, American Pale Ale, Amber Lager, American Wheat
Slični hmelj: Columbus, Zeus, Warrior, Simcoe

Slad PALE ALE BEST – SIMPSONS

Opis: Ječmeni slad 4,5-6,5 EBC

Značajke:
Svijetli bazni slad.

Obilježja:
Tradicionalni britanski bazni slad.
Od vrhunskog britanskog dvorednog ječma.
Slad s dobrom enzimskom aktivnošću.

Upotreba:
Ales; Porters; Lagers; Stouts; IPAs; SMaSH Beers; Belgian-style beers i sve ostale vrste piva.
Do 100% mješavine.

Hmelj i kvasac imam, slad je podložan promjeni (ako ima potrebe za promjenom).
Razmišljao sam o tome da dodam slad VIENNA - WEYERMANN (navodno dobar za punoću pive)

Količina sastojaka za 12l (3gal)
:

hmelj: 3,4g (0,12oz) 60 min.
4,8g (0,17oz) 20 min.
7g (0,25oz) 5 min.
slad: Pale ale 3kg (ili 2kg + 1kg vienna)

Dakle radim all grain 1.put, ako bude loše bolje da propadne manja količina sastojaka, zato radim samo 12l.


[img][Image: smith.png]
[/img]


[Image: Capture.png]
Find Odgovori
Warm stout Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 3
Joined: Sep 2017
Reputation: 0
Dao zahvala: 0
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Rijeka
RE: Pomoć oko SMaSH Saisona
Tko ga šiša, napravit ću ga pa nek bude kakav bude..naručio sam i vienna slad...javim rezultate
Find Odgovori
Warm stout Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 3
Joined: Sep 2017
Reputation: 0
Dao zahvala: 0
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Rijeka
RE: Pomoć oko SMaSH Saisona
Napravio sam ovo sa 2kg pale ale slada i 1kg vienna, u roku 24 sata se stvorio i nestao krausen. Nemam hidrometar, piva je u fermentoru 10. dan, budući da sutra idem na put, zanima me je li bolje da flaširam danas ili za 6 dana...temperatura je oko 26°C (napominjem da koristim kvasac za 26-32°C)
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.070 OG, 6,95% ABV
*****

Posts: 985
Joined: May 2014
Reputation: 4
Dao zahvala: 32
Primio 26 zahvala u 26 postu/ova
Location: Srebrenik, BiH
RE: Pomoć oko SMaSH Saisona
(Yesterday 10:55 )Warm stout Wrote:  Napravio sam ovo sa 2kg pale ale slada i 1kg vienna, u roku 24 sata se stvorio i nestao krausen. Nemam hidrometar, piva je u fermentoru 10. dan, budući da sutra idem na put, zanima me je li bolje da flaširam danas ili za 6 dana...temperatura je oko 26°C (napominjem da koristim kvasac za 26-32°C)
Bolje kad se vratis

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
WWW Find Odgovori



Forum Jump:


Korinik(a) pregledava ovu temu: 1 Gost(iju)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools