Rating teme:
  • 0 Glasova - 0 u prosjeku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Infekcija br. 1 - lacto pellicle?
Dola Online
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 52
Joined: Nov 2018
Reputation: 0
Dao zahvala: 0
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Teslic
Infekcija br. 1 - lacto pellicle?
This post was last modified: 30.11.2019 11:40 by Dola.
Nakon 80+ kuhanja vrijeme je bilo za prve probleme sa lošim bakterijama. Prije 15 dana sam kuhao drugu turu Scotch Ale i sve je teklo bez posebnih problema. Međutim u fermentoru sam danas zatekao loše stanje.

Konsultovao sa gugl i brzo odredio dijagnozu - lacto pellicle. Preporuka je da se pivo ne prosipa. Valjalo bi pokušati spasiti i isprobati pivo sa tom divljom baktetijom koja je zapravo glavni sastojak kiselih piva. Nemam namjeru baviti se saurima još nekoliko godina. Ono što sam od toga probao - nije mi se dopalo.

Uglavnom, ovu ružnu paučinu sa piva sam pokupio, zatvorio fermentor i ostaviću ga par dana. Ako se izbistri presuću pivo u sekundar. Ako se bakterija ponovo aktivira i opet napravi ovo sranje na vrhu - prosuću pivo i baciti fermentor - obično plastično bure od 60 litara.

Evo i slika...


Attached File(s) Thumbnail(s)
   
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.090 OG, 8,95% ABV
*****

Posts: 1,262
Joined: May 2014
Reputation: 4
Dao zahvala: 33
Primio 50 zahvala u 50 postu/ova
Location: Srebrenik, BiH
Infekcija br. 1 - lacto pellicle?
Meni ovo lici na acetobacter, sto bi znacilo da ces imati sirce u fermentoru.. jesil probo pivo, kakvog je ukusa?

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
WWW Find Odgovori



Forum Jump:


Korinik(a) pregledava ovu temu: 1 Gost(iju)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools