Rating teme:
  • 0 Glasova - 0 u prosjeku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Mozzarella
zis Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,428
Joined: Nov 2012
Reputation: 8
Dao zahvala: 10
Primio 19 zahvala u 40 postu/ova
Location: Doboj
RE: Mozzarella
(17.01.2013 12:01 )Valdemor Wrote:  Probao sam sa dukatovim mlijekom (valjda ne homogenizovanim) sa 3,8% mm ali nije mi uspjelo - nije se usirilo. Koristim sirilo sumadija. Probao sam sa sirovim mlijekom, prije sam ga prokuvao - isto nije uspjelo. Je li do sirila ili mlijeka sta mislite?

Ako je mlijeko u T.Pak-u nema sanse da se usiri, isto tako sva homogenizovana mlijeka su neupotrebljiva za sirenje. Svjeze ne prokuhano mlijeko je najbolje.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,997
Joined: Nov 2012
Reputation: 18
Dao zahvala: 25
Primio 153 zahvala u 241 postu/ova
Location: SJJ-WAW
RE: Mozzarella
pa greška je što je prokuhao jel tako?

I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
zis Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,428
Joined: Nov 2012
Reputation: 8
Dao zahvala: 10
Primio 19 zahvala u 40 postu/ova
Location: Doboj
RE: Mozzarella
(17.01.2013 06:54 )pivska mušica Wrote:  pa greška je što je prokuhao jel tako?

Tako je ne treba prokuhavati mlijeko za sirenje.
Find Odgovori



Forum Jump:


Korinik(a) pregledava ovu temu: 1 Gost(iju)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools