Rating teme:
  • 0 Glasova - 0 u prosjeku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Kako prepoznati infekciju?
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,997
Joined: Nov 2012
Reputation: 18
Dao zahvala: 25
Primio 153 zahvala u 241 postu/ova
Location: SJJ-WAW
RE: Kako prepoznati infekciju?
Steta. Stvarno steta. Ali i dobra skola. Ko nije osjetio kako je proliti ovoliko pivo u kanalizaciju, ne moze dovoljno fanaticno brinuti o sanitaciji Smile

I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,791
Joined: Nov 2012
Reputation: 9
Dao zahvala: 2
Primio 43 zahvala u 53 postu/ova
Location: Sarajevo
Re: RE: Kako prepoznati infekciju?
(23.02.2014 01:57 )pivska mušica Wrote:  Steta. Stvarno steta. Ali i dobra skola. Ko nije osjetio kako je proliti ovoliko pivo u kanalizaciju, ne moze dovoljno fanaticno brinuti o sanitaciji Smile

Ziva istina!

Sva crijeva za pretakanje i plasticnu burad u kojoj se nalazila sladovina bacite i nabavite novo.
WWW Find Odgovori
Pivdzija Offline
1.090 OG, 8,95% ABV
*****

Posts: 1,203
Joined: Jul 2013
Reputation: 3
Dao zahvala: 4
Primio 8 zahvala u 14 postu/ova
Location: Mostar
RE: Kako prepoznati infekciju?
This post was last modified: 23.02.2014 04:25 by Pivdzija.
bure operem prvo vodom i deterdžentom da uklonim ostatke. onda uspem vrele vode, i varakine i tako stoji koji sat. onda to isperem vrelom vodom, pa hladnom vodom. i na kraju izmućkam dobro star sanom. crijeva smo već pobacali

eh, danas smo se odmah bacili na čišćenje i pospremanje garaže. čak smo i fermentacijsku komoru bacili, a napravili novu, verzija 2.0 Smile
Find Odgovori
rafter Offline
1.070 OG, 6,95% ABV
*****

Posts: 805
Joined: Feb 2014
Reputation: 0
Dao zahvala: 20
Primio 8 zahvala u 9 postu/ova
Location: Foča
RE: Kako prepoznati infekciju?
Evo jedan lactobacillus...

Izgleda veoma ružo, a ukusom je dobar i tačno kako treba...
U pitanju je bila treća generacija kvasca koja se nalijevala na cake Wink
Vidjećemo šta će biti kasnije, sada je u kegu Big Grin

[Image: 4eYLtT5.jpg]

Prvo hopni, pa reci skoč!
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,581
Joined: Jan 2014
Reputation: 4
Dao zahvala: 3
Primio 28 zahvala u 28 postu/ova
Location: Tolisa (Orašje)
RE: Kako prepoznati infekciju?
(21.06.2015 10:42 )rafter Wrote:  Evo jedan lactobacillus...

Izgleda veoma ružo, a ukusom je dobar i tačno kako treba...
U pitanju je bila treća generacija kvasca koja se nalijevala na cake Wink
Vidjećemo šta će biti kasnije, sada je u kegu Big Grin

[Image: 4eYLtT5.jpg]
Čini mi se da bi ovo trebao popiti što je prije mogućebeer
Find Odgovori
rafter Offline
1.070 OG, 6,95% ABV
*****

Posts: 805
Joined: Feb 2014
Reputation: 0
Dao zahvala: 20
Primio 8 zahvala u 9 postu/ova
Location: Foča
RE: Kako prepoznati infekciju?
Znam... stavio sam u keg, pa ću da karbonizujem i organizujem žurku Big Grin

Prvo hopni, pa reci skoč!
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,194
Joined: Nov 2012
Reputation: 13
Dao zahvala: 15
Primio 90 zahvala u 97 postu/ova
Location: Mostar
RE: Kako prepoznati infekciju?
gadno izgleda. valjda će se sporo razvijati infekcija, pa da se može popiti.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,997
Joined: Nov 2012
Reputation: 18
Dao zahvala: 25
Primio 153 zahvala u 241 postu/ova
Location: SJJ-WAW
RE: Kako prepoznati infekciju?
Što se prije ohladi na 0-5C to će se bakterije sporije razvijati. Odnosno na toj temperaturi je moguće potpuno zaustaviti razvoj infekcije. Znači ako je još uvijek OK za piti, ohladi ga što prije i ne zagrijavaj.

I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
rafter Offline
1.070 OG, 6,95% ABV
*****

Posts: 805
Joined: Feb 2014
Reputation: 0
Dao zahvala: 20
Primio 8 zahvala u 9 postu/ova
Location: Foča
RE: Kako prepoznati infekciju?
U frizu je na 2C Big Grin

Prvo hopni, pa reci skoč!
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,503
Joined: Nov 2012
Reputation: 2
Dao zahvala: 3
Primio 24 zahvala u 28 postu/ova
Location: Sarajevo
RE: Kako prepoznati infekciju?
This post was last modified: 22.06.2015 08:30 by AleksandarV.
Malo vinobrana bi možda pomoglo. Ako može za cider možda može stabilizovati pivo. http://www.eckraus.com/blog/using-campde...omebrewing

U vinu održava buke. Pa bar će pobiti te laktobacile. A pivo ćeš svakako karbonizirati sa CO2
Find Odgovori



Forum Jump:


Korinik(a) pregledava ovu temu: 2 Gost(iju)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools