Rating teme:
  • 0 Glasova - 0 u prosjeku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Venturi efekat za aeraciju sladovine
AleksandarV Online
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,503
Joined: Nov 2012
Reputation: 2
Dao zahvala: 3
Primio 24 zahvala u 28 postu/ova
Location: Sarajevo
Venturi efekat za aeraciju sladovine
http://www.homebrewtalk.com/entries/wort...-pump.html

Vrlo interesantno i jeftino.

Sent from my Z10 using Tapatalk 2
Find Odgovori
p.Ivo Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 493
Joined: Nov 2012
Reputation: 2
Dao zahvala: 3
Primio 10 zahvala u 9 postu/ova
Location: Visoko
RE: Venturi efekat za aeraciju sladovine
Da odlicno i jednostavno Big Grin

hahhaha jebes cika Bernulija trebalo bi ovo isprobati :graduation-beer-chug:
Find Odgovori
brxon Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 6
Joined: Jan 2016
Reputation: 0
Dao zahvala: 2
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Osijek
RE: Venturi efekat za aeraciju sladovine
Čudim se da ova tema nije malo više zaživjela...odnosno nije uopće, s obzirom na važnost ovog procesa.

Napravio sam najjednostavniju varijantu Venturija i radi na vodi (nadam se da će se i u subotu pokazati u dobrom svjetlu)! Smile

Moje pitanje je da li kraj crijeva mora biti uronjen u tekućinu (slad) da bi bilo efekta od ovakvog načina prozračivanja ili se može još dodatno puštati sa visine da se dodatno prozračuje bučkanjem?

Nekako mi logika govori da bi trebao biti uronjen u tekućinu, ali vidio sam na kojekakvim clipovima da ga ljudi puštaju sa visine!?


Attached File(s) Thumbnail(s)
       
Find Odgovori



Forum Jump:


Korinik(a) pregledava ovu temu: 1 Gost(iju)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools