Rating teme:
  • 0 Glasova - 0 u prosjeku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Kegging
Svarrogh Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 476
Joined: Nov 2012
Reputation: 4
Dao zahvala: 0
Primio 10 zahvala u 20 postu/ova
Location: Vukovar, Croatia
RE: Kegging
p.Ivo, imam i od cole i od pepsi-ja samo trenutno koristim od cole dok ne prepravim frizider da mi stane od pepsija. Mozes ga ostaviti koliko god hoces. CO2 je iznad piva tako da ga on stiti. Ako bas hoces da mu produljis rok, odoji pipicu. Kvaliteta se ne smanjuje, cak naprotiv. Jedino sto ti jako zahmeljena piva gube s vremenom aromu hmelja ali mnogo sporije nego u bocama jer je pivo na niskoj temperaturi.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,997
Joined: Nov 2012
Reputation: 18
Dao zahvala: 25
Primio 153 zahvala u 241 postu/ova
Location: SJJ-WAW
RE: Kegging
a zasto onda komercijalne pivare imaju striktno pravilo da se u kaficu jednom načeta bačva mora potrošiti u roku od cca. 7 dana? to mi nije baš najjasnije....

I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Svarrogh Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 476
Joined: Nov 2012
Reputation: 4
Dao zahvala: 0
Primio 10 zahvala u 20 postu/ova
Location: Vukovar, Croatia
RE: Kegging
Rekao bih zato sto ta bacva nije na hladnom i kad se pipica spoji, otvoren je put ka pivu i moze se lako zaraziti i pokvariti. Jos ako ne peru tocionik, dobitna kombinacija.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,997
Joined: Nov 2012
Reputation: 18
Dao zahvala: 25
Primio 153 zahvala u 241 postu/ova
Location: SJJ-WAW
RE: Kegging
da to je i meni prvo palo na pamet. mislim da čak nema veze sa temperaturom, nego više sa činjenicom da oni (ugostitelji) ne skidaju nikako bačvu sa spoja na točionik, a točionici se rijetko dezinficiraju....

I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
p.Ivo Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 494
Joined: Nov 2012
Reputation: 2
Dao zahvala: 3
Primio 10 zahvala u 9 postu/ova
Location: Visoko
RE: Kegging
hvala @Svarrogh ! Joj to moram nabaviti cim prije, boce su mi na vrh glave , jer pravim ture od 40 litara , da mi je barem jednu polovinu staviti u keg Smile
Find Odgovori
sarajevskopivo Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 361
Joined: Nov 2012
Reputation: 4
Dao zahvala: 4
Primio 4 zahvala u 12 postu/ova
Location: Chicago, USA
RE: Kegging
Skoro sam spreman da sipam u keg pivo. Danas idem da napunim CO2.
Stoga bih zamolio nekoga ko isto keggira da mi napise sta koristi i kako cisti linje na kegaratoru. Jel ok koristiti oxy clean, pa onda isprati cistom vodom i nakon toga star san provuci kroz linije? Da li starsan puno pjeni za ovu namjenu?

Fermentor sam stavio u keezer na otprilike 1 stepen C. Da li samo onda da podesim CO2 na 30 PSI i drzim tako 2 dana? Trebam li muckati keg?

Keg 1: Orange/coriander
Keg 2: Chocolate Milk Stout
Keg 3: Torpedo IPA
Fermentor 1: ESB
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,997
Joined: Nov 2012
Reputation: 18
Dao zahvala: 25
Primio 153 zahvala u 241 postu/ova
Location: SJJ-WAW
RE: Kegging
koliko ja znam ide posebno sredstvo, lužina za čišćenje sistema, ali neka kažu ovi koji keggiraju....

I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Svarrogh Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 476
Joined: Nov 2012
Reputation: 4
Dao zahvala: 0
Primio 10 zahvala u 20 postu/ova
Location: Vukovar, Croatia
RE: Kegging
This post was last modified: 20.02.2013 06:56 by Svarrogh.
Ja ne cistim. Mislim da ce se kolega Buky sloziti sa mnom Big Grin

Ostavi 2 dana na 30psi i onda smanji na 10-12psi. Nemoj muckati.
Find Odgovori
sarajevskopivo Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 361
Joined: Nov 2012
Reputation: 4
Dao zahvala: 4
Primio 4 zahvala u 12 postu/ova
Location: Chicago, USA
RE: Kegging
Pa ne znam, ja sam kupio keggove koji su vec bili ocisceni, ali ja to hocu da uradim jos jednom .Jel mislis da je oxy clean ok za to?

Keg 1: Orange/coriander
Keg 2: Chocolate Milk Stout
Keg 3: Torpedo IPA
Fermentor 1: ESB
Find Odgovori
Svarrogh Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 476
Joined: Nov 2012
Reputation: 4
Dao zahvala: 0
Primio 10 zahvala u 20 postu/ova
Location: Vukovar, Croatia
RE: Kegging
Jeste ali isperi sa vrucom vodom i potom starsan. Kada perem keg onda ga napunim do vrha toplom vodom i stavim 3 mjerice oxy-ja. Sve ocisti. Nakon toga isperem, starsan i toci.
Find Odgovori
sarajevskopivo Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 361
Joined: Nov 2012
Reputation: 4
Dao zahvala: 4
Primio 4 zahvala u 12 postu/ova
Location: Chicago, USA
RE: Kegging
A jel koristis onu mast za o-prstenove?

Keg 1: Orange/coriander
Keg 2: Chocolate Milk Stout
Keg 3: Torpedo IPA
Fermentor 1: ESB
Find Odgovori
Svarrogh Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 476
Joined: Nov 2012
Reputation: 4
Dao zahvala: 0
Primio 10 zahvala u 20 postu/ova
Location: Vukovar, Croatia
RE: Kegging
Samo čistu guščju mast Big GrinBig GrinBig Grin
Find Odgovori



Forum Jump:


Korinik(a) pregledava ovu temu: 1 Gost(iju)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools