Rating teme:
  • 0 Glasova - 0 u prosjeku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Belgian Candi Sugar - tutorial
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,997
Joined: Nov 2012
Reputation: 18
Dao zahvala: 25
Primio 153 zahvala u 241 postu/ova
Location: SJJ-WAW
Re: RE: Belgian Candi Sugar - tutorial
(10.09.2014 06:33 )Goggy Wrote:  Ok.
Na tvom receptu za Dubbel, piše added during boil 60 min :-)
Nebitno, staviću na 10 min, rastopljen u sirup.
A imam u receptu i običnog šećera. Kad se on dodaje? Zajedno sa ovim?
Jeste Goggy, greška. Pošto vrijeme kuhanja šećera ne utiče na brojeve ni balans recepta, a beer tools ga po defaultu stavi na 60min onda se često zaboravi promijeniti to. Ispravit ću to tamo....

Sent using Tapatalk

I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Goggy Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 494
Joined: Mar 2014
Reputation: 0
Dao zahvala: 0
Primio 5 zahvala u 5 postu/ova
Location: Sarajevo, BiH
RE: Belgian Candi Sugar - tutorial
Može li za ovaj obični šećer? Jel se i on dodaje 10 min pred kraj, odnosno zajedno sa Candi?
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,997
Joined: Nov 2012
Reputation: 18
Dao zahvala: 25
Primio 153 zahvala u 241 postu/ova
Location: SJJ-WAW
RE: Belgian Candi Sugar - tutorial
Isto ga dodaj pred kraj. Mada ne znam što si ga ikako koristio, ako misliš na obični kuhinjski šećer saharozu. Mogao si sve ovaj candi.

Sent using Tapatalk

I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Goggy Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 494
Joined: Mar 2014
Reputation: 0
Dao zahvala: 0
Primio 5 zahvala u 5 postu/ova
Location: Sarajevo, BiH
Re: Belgian Candi Sugar - tutorial
Pa tako mi recept reče? Na još par recepata sam vidio da ide obični pored candi
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,997
Joined: Nov 2012
Reputation: 18
Dao zahvala: 25
Primio 153 zahvala u 241 postu/ova
Location: SJJ-WAW
RE: Belgian Candi Sugar - tutorial
ubaci ga na deset minuta isto kao i onaj candi

obični šećer ne ostavlja apsolutno nikakav direktni okus niti dojam 'tijela' u pivu. posredno utiče na okuse koje kvasac stvara prilikom fermentacije pa se u većim količinama može osjetiti jako loše i boozy. sve do 10% je ok u belgijancima. duvel ima na primjer 20% dekstroze ali ja ne bih toliko probijao granicu od 10%.

candi sugar s druge strane ima okus i boju.

to je razlog zašto u nekim receptima prave kombinaciju jer mozda ne zele toliko karaktera candi secera ili boje, pa kombinaciju prave s običnim.

I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Goggy Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 494
Joined: Mar 2014
Reputation: 0
Dao zahvala: 0
Primio 5 zahvala u 5 postu/ova
Location: Sarajevo, BiH
RE: Belgian Candi Sugar - tutorial
OK, jasno.
Na turi od 28l, imam po 300g Candi-ja i 300g običnog šećera, što je po 3,7% oba, odnosno 7,4% ukupno.
ne bi trebao biti boozy sa ovim?
Find Odgovori
Goggy Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 494
Joined: Mar 2014
Reputation: 0
Dao zahvala: 0
Primio 5 zahvala u 5 postu/ova
Location: Sarajevo, BiH
Belgian Candi Sugar - tutorial
This post was last modified: 26.03.2015 09:35 by Goggy.
[IMG]             [/IMG]
Ne izgleda loše?
1.200 g smeđeg šećera
5 g limuntosa
175 cl vode
40 min 125- 135 C
Ovo mi je za onog BSA Gelender Nuit 9.8 ABV


Attached File(s) Thumbnail(s)
   
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,194
Joined: Nov 2012
Reputation: 13
Dao zahvala: 15
Primio 90 zahvala u 97 postu/ova
Location: Mostar
RE: Belgian Candi Sugar - tutorial
dobar. nadajmo se da će ostaviti dobru aromu i okus Big Grin
Find Odgovori
drakic Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 37
Joined: May 2014
Reputation: 0
Dao zahvala: 2
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: slavonski brod
RE: Belgian Candi Sugar - tutorial
ja sam u par navrata radio ovakav šećer, prvi puta čak po uputama sa prve stranice, a prošli tjedan sam pravio po nekom tutorialu sa yt, u biti umjesto vode sam koristio sladovinu (možda ima veze sa ovim DAP-om što spominje mušica), uglavnom šećer je dosta drugačije ispao, puno više arome voća sam dobio..
postupak je bio dosta slican: znači držannje na oko 130 jedno 40-ak min i onda sam ubacio limunsku kiselinu i podigao tem na jedno 145 10-ak min..

pozz
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,194
Joined: Nov 2012
Reputation: 13
Dao zahvala: 15
Primio 90 zahvala u 97 postu/ova
Location: Mostar
RE: Belgian Candi Sugar - tutorial
(26.03.2015 08:37 )drakic Wrote:  ja sam u par navrata radio ovakav šećer, prvi puta čak po uputama sa prve stranice, a prošli tjedan sam pravio po nekom tutorialu sa yt, u biti umjesto vode sam koristio sladovinu (možda ima veze sa ovim DAP-om što spominje mušica), uglavnom šećer je dosta drugačije ispao, puno više arome voća sam dobio..
postupak je bio dosta slican: znači držannje na oko 130 jedno 40-ak min i onda sam ubacio limunsku kiselinu i podigao tem na jedno 145 10-ak min..

pozz

ovo je samo jedan od recepta, na toj prvoj stranici, bar što sam ja našao na internetu. ima tih verzija dosta sa ekstraktom, sladovinom... ovaj je najjednostavniji, a sigurno je da su bolji sa sladovinom i ostalim dodacima.
Find Odgovori
drakic Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 37
Joined: May 2014
Reputation: 0
Dao zahvala: 2
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: slavonski brod
RE: Belgian Candi Sugar - tutorial
(26.03.2015 11:00 )mange_tout! Wrote:  
(26.03.2015 08:37 )drakic Wrote:  ja sam u par navrata radio ovakav šećer, prvi puta čak po uputama sa prve stranice, a prošli tjedan sam pravio po nekom tutorialu sa yt, u biti umjesto vode sam koristio sladovinu (možda ima veze sa ovim DAP-om što spominje mušica), uglavnom šećer je dosta drugačije ispao, puno više arome voća sam dobio..
postupak je bio dosta slican: znači držannje na oko 130 jedno 40-ak min i onda sam ubacio limunsku kiselinu i podigao tem na jedno 145 10-ak min..

pozz

ovo je samo jedan od recepta, na toj prvoj stranici, bar što sam ja našao na internetu. ima tih verzija dosta sa ekstraktom, sladovinom... ovaj je najjednostavniji, a sigurno je da su bolji sa sladovinom i ostalim dodacima.

ma nekažem ja ništa, radio sam ja 5-6 pivi sa sećerom po tvojim uputama i sve su bile super (čak mi je taj više vukao na kupovni koji sam kupovao u sve za pivo u odnosu na ovaj sada), ali sam naletio na ovaj način pa reko da probam, pivo je u fermentoru pa cemo vidjeti
Find Odgovori
Brko Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 397
Joined: Nov 2012
Reputation: 4
Dao zahvala: 1
Primio 6 zahvala u 7 postu/ova
Location: Sarajevo
RE: Belgian Candi Sugar - tutorial
imam ja kilo ovog secera pa ako kome treba neka se javi...
Find Odgovori



Forum Jump:


Korinik(a) pregledava ovu temu: 1 Gost(iju)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools