Rating teme:
  • 0 Glasova - 0 u prosjeku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Proteinska pauza za "njemacke" sladove - da ili ne
ale ale Offline
1.070 OG, 6,95% ABV
*****

Posts: 780
Joined: Nov 2012
Reputation: 1
Dao zahvala: 9
Primio 11 zahvala u 17 postu/ova
Location: Bec
Proteinska pauza za "njemacke" sladove - da ili ne
This post was last modified: 11.06.2014 03:19 by ale ale.
U razgovoru sa par hobi pivara, receno mi je da je potrebno raditi proteinsku pauzu za npr. sladove firme STAMAG (IREKS grupacija).
Takodje je receno da "njemacki" sladovi su rijetko ili rijedje modificirani od engleskih i americkih, pa je pauza pozeljna...

Ja do sada sam uvijek radio "single step infusion", pa nemam iskustva...

Temu sam postavio da bi se napisala neka iskustva odnosno saznanja u vezi sa ovim...
Ja cu na sljedem kuhanju sa pilsnerom i viennom od SAMAG-a raditi proteinsku da vidim ima li neke razlike...

edit: Onaj Kai (Braukaiser) pise da on uvijek je radi sa njemackim sladovima...
Find Odgovori
ale ale Offline
1.070 OG, 6,95% ABV
*****

Posts: 780
Joined: Nov 2012
Reputation: 1
Dao zahvala: 9
Primio 11 zahvala u 17 postu/ova
Location: Bec
RE: Proteinska pauza za "njemacke" sladove - da ili ne
Molim moderaciju da prebaci post na temu proteinska pauza, sad sam citao, ima dosta toga vec objasnjeno...
Find Odgovori



Forum Jump:


Korinik(a) pregledava ovu temu: 1 Gost(iju)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools