Rating teme:
  • 0 Glasova - 0 u prosjeku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Cfc
superhik Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 68
Joined: Jan 2014
Reputation: 0
Dao zahvala: 2
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Vinkovci
Cfc
evo napokon napravljen! 10m ohladi kipuću vodu na temperaturu rashladne vode.


Sent from my Lumia 710 using Tapatalk


Attached File(s) Thumbnail(s)
       

very-drunk ja bi pivaaaaa!
Find Odgovori
Pivdzija Offline
1.090 OG, 8,95% ABV
*****

Posts: 1,203
Joined: Jul 2013
Reputation: 3
Dao zahvala: 4
Primio 8 zahvala u 14 postu/ova
Location: Mostar
RE: Cfc
baci još koju sliku, neki kratki tutorial kako si šta pravio. malo informacija Smile
Find Odgovori
mange_tout! Online
Admin
*******

Posts: 3,194
Joined: Nov 2012
Reputation: 13
Dao zahvala: 15
Primio 90 zahvala u 97 postu/ova
Location: Mostar
RE: Cfc
super, svaka čast.

možeš li nam detaljnije malo opisati kako si napravio da ostane DIY tutorial.
Find Odgovori
superhik Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 68
Joined: Jan 2014
Reputation: 0
Dao zahvala: 2
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Vinkovci
RE: Cfc
This post was last modified: 18.08.2014 09:04 by superhik.
Ma našao na youtube i napravio a i na pivarstvo.hr kolega stavio tutorial http://www.pivarstvo.info/forum/viewtopi...97&start=0

Sent from my Lumia 710 using Tapatalk

Malo je sex za proturiti cjev kroz crijevo ali natočiti deterdženta za sudje i vode i ide nekako. Koristio sam cjev za klime 10mm omotanu bakrenom žicom 4mm2 zalemljenom svaki 1m i proturio kroz šlauf 3/4". Treba vam brener, tinol pasta i žica, 2 x T 15mm i pošto nisam našao redukcije 15 na 10 mm stavio sam komad cjevi 12 u 15 pa u T i to nabio na krajeve 10-ke i zalemio.

Sent from my Lumia 710 using Tapatalk

very-drunk ja bi pivaaaaa!
Find Odgovori
mange_tout! Online
Admin
*******

Posts: 3,194
Joined: Nov 2012
Reputation: 13
Dao zahvala: 15
Primio 90 zahvala u 97 postu/ova
Location: Mostar
RE: Cfc
kako ti prolazi sladovina kroz cfc? slobodnim padom ili pomoću pumpe?
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,503
Joined: Nov 2012
Reputation: 2
Dao zahvala: 3
Primio 24 zahvala u 28 postu/ova
Location: Sarajevo
Cfc
Evo lijepog videa. Pošto gornji link ne radi. http://youtu.be/DVf-lTFpR2c


Sent from my iPad using Tapatalk
Find Odgovori
superhik Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 68
Joined: Jan 2014
Reputation: 0
Dao zahvala: 2
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Vinkovci
RE: Cfc
This post was last modified: 19.08.2014 09:27 by superhik.
ja sam radio po ovom videu

http://youtu.be/1LEPKaikHhU

koristim slobodni pad!

evo još 2 detalja!


Attached File(s) Thumbnail(s)
       

very-drunk ja bi pivaaaaa!
Find Odgovori
zuzko Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 155
Joined: Mar 2014
Reputation: 3
Dao zahvala: 0
Primio 5 zahvala u 5 postu/ova
Location: sarajevo
RE: Cfc
(18.08.2014 07:32 )superhik Wrote:  evo napokon napravljen! 10m ohladi kipuću vodu na temperaturu rashladne vode.


Sent from my Lumia 710 using Tapatalk
Superhiče ! (gadan 5. padež) ovo ti izgleda izvanredno.Iako se ubi čitajući o temi prvi put sam ovo vidio kod tebe.Svaka čast.Ipak mi je ostalo nejasno da li je potrebno 2-3 puta propuštati sladovinu kroz cfc.Rekao si, a to i vidim,da se pretače slobodnim padom i ne mogu da vjerujem da se iz prve ohladi na 20-tak C°.Ako ponavljaš postupak reci kako vratiš sladovinu u ,jel,gornju posudu.Ja imam (ispast će, nažalost) izvrstan hladnjak pa mi se ne isplati praviti ovako nešto ali dobro si me stavio u dilemu.
Naime,efikasnost je veoma slaba jer je kod mene tem. česmovače od proljeća do jeseni oko 23-24 pa i 25 C°,pa se pomažem flašama leda koje držim u škafu sa slobodnim padaom.
Find Odgovori
superhik Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 68
Joined: Jan 2014
Reputation: 0
Dao zahvala: 2
Primio 0 zahvala u 0 postu/ova
Location: Vinkovci
RE: Cfc
Jednom propuštam. Ohladi većnakon 2-3 metra a imam 10m cfc pa pustim vodu polako tako da se ni ne troši puno. Na izlazu je temperatura sladovine i vode koja ulazi u cfc ista. Ljeti cca 19 celzija. Protok sladovine je cca 1l/min . Ako bi koristio neku pumpu ili veći promjer bakrene cijevi bilo bi brže ali ja sam zadovoljan i ovim. Puno bolje i brže neko imersion chilerom koji sam koristio a mislim i manje šanse za zarazu ako se cfc dobro ispere prije i poslije upotrebe. A na izlaz sam namontirao i komadić tanjeg crijeva sa rupicom pa mi se i aerira sladovina ( čika Bernuli ).

very-drunk ja bi pivaaaaa!
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,503
Joined: Nov 2012
Reputation: 2
Dao zahvala: 3
Primio 24 zahvala u 28 postu/ova
Location: Sarajevo
Cfc
Čika Vinturi Smile


Sent from my iPad using Tapatalk
Find Odgovori
zuzko Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 155
Joined: Mar 2014
Reputation: 3
Dao zahvala: 0
Primio 5 zahvala u 5 postu/ova
Location: sarajevo
RE: Cfc
(28.08.2014 09:17 )superhik Wrote:  Jednom propuštam. Ohladi većnakon 2-3 metra a imam 10m cfc pa pustim vodu polako tako da se ni ne troši puno. Na izlazu je temperatura sladovine i vode koja ulazi u cfc ista. Ljeti cca 19 celzija. Protok sladovine je cca 1l/min . Ako bi koristio neku pumpu ili veći promjer bakrene cijevi bilo bi brže ali ja sam zadovoljan i ovim. Puno bolje i brže neko imersion chilerom koji sam koristio a mislim i manje šanse za zarazu ako se cfc dobro ispere prije i poslije upotrebe. A na izlaz sam namontirao i komadić tanjeg crijeva sa rupicom pa mi se i aerira sladovina ( čika Bernuli ).
Bogami ti ćeš mene u novi trošak baciti!Reci mi onda kako vršiš sanitaciju bakra i kako "povučeš" sladovinu da krene?Možda napuniti Star Sanom i pustiti dok ne krene buduća piva?Sada kada si isprobao sistem reci koji promjer i dužinu bakra bi preporučio.
Find Odgovori
zis Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,428
Joined: Nov 2012
Reputation: 8
Dao zahvala: 10
Primio 19 zahvala u 40 postu/ova
Location: Doboj
RE: Cfc
(29.08.2014 08:44 )zuzko Wrote:  
(28.08.2014 09:17 )superhik Wrote:  Jednom propuštam. Ohladi većnakon 2-3 metra a imam 10m cfc pa pustim vodu polako tako da se ni ne troši puno. Na izlazu je temperatura sladovine i vode koja ulazi u cfc ista. Ljeti cca 19 celzija. Protok sladovine je cca 1l/min . Ako bi koristio neku pumpu ili veći promjer bakrene cijevi bilo bi brže ali ja sam zadovoljan i ovim. Puno bolje i brže neko imersion chilerom koji sam koristio a mislim i manje šanse za zarazu ako se cfc dobro ispere prije i poslije upotrebe. A na izlaz sam namontirao i komadić tanjeg crijeva sa rupicom pa mi se i aerira sladovina ( čika Bernuli ).
Bogami ti ćeš mene u novi trošak baciti!Reci mi onda kako vršiš sanitaciju bakra i kako "povučeš" sladovinu da krene?Možda napuniti Star Sanom i pustiti dok ne krene buduća piva?Sada kada si isprobao sistem reci koji promjer i dužinu bakra bi preporučio.

Sanitaciju radis tako da sladovinu koja kuha vrtis 10-tak min. kroz plocasti hladnjak ili cfc ili sta vec koristis za hladjenje.
Find Odgovori



Forum Jump:


Korinik(a) pregledava ovu temu: 1 Gost(iju)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools