VolimPivo.ba
Kucna izrada vreca za hmelj i slad. - Printable Version

+- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum)
+-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Forum: Oprema i sanitacija (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Thread: Kucna izrada vreca za hmelj i slad. (/showthread.php?tid=2021)

Pages: 1 2

Kucna izrada vreca za hmelj i slad. - AlkoholicarST - 01.06.2015

Pozdrav da li je pametno raditi vrecice kod kuce?
Cak sam cuo da neki ljudi stavljaju u siroke carape.

RE: Kucna izrada vreca za hmelj i slad. - Amstelovich - 01.06.2015

ja sam napravio od zavjese..Bolje receno samo sam izmjerio i isjekao komad tako da mi zavjesa lezi u mash tunu ali takodje i da pada preko tako da je mogu podbaciti pod mash tun..To dobro dodje kad cijedim sladovinu buduci da je taj dio vani mogu je uhvatiti bez da se sprzim Smile

RE: Kucna izrada vreca za hmelj i slad. - AlkoholicarST - 01.06.2015

(01.06.2015, 05:22 )Amstelovich Wrote: ja sam napravio od zavjese..Bolje receno samo sam izmjerio i isjekao komad tako da mi zavjesa lezi u mash tunu ali takodje i da pada preko tako da je mogu podbaciti pod mash tun..To dobro dodje kad cijedim sladovinu buduci da je taj dio vani mogu je uhvatiti bez da se sprzim Smile

Zavjesa!
Pametno upamtit cu to i nadam se iskoristit. Big Grin

RE: Kucna izrada vreca za hmelj i slad. - Stane - 01.06.2015

Zašto lomiti kičmu sa zavjesom, možda pukne zavjesa, dugo traje cijeđenje itd, zar nije puno jednostavnije staviti crijevo od vodokotlića u njega ugurati bakrenu spiralu i ko gospodin sjediš a ono se cijedi i bar meni nikada nije zaštopalo a dosta brzo se ocijedi?

RE: Kucna izrada vreca za hmelj i slad. - Amstelovich - 01.06.2015

ma ne mora se dizat i cjedit stane,iscjedi ona i ovako ko sa bakrenom spiralom,al ja nemam zivaca pa ubrzam proces Wink

RE: Kucna izrada vreca za hmelj i slad. - palabra - 02.06.2015

Kolega je os pamucnih tetra pelena za bebe napravio vrece za hmelj.super sluze a i mogu se posle iskuvavati.
@Amatelovich a to za zivce i ja imam problem al mi se cini da je eff.opala sa brzim cedjenjem.na sledecem kuvanju cu to proveriti.

RE: Kucna izrada vreca za hmelj i slad. - AlkoholicarST - 02.06.2015

Imam ja jos ideja mogao bi napravit od meredova(mreze)za ribolov. Big Grin

RE: Kucna izrada vreca za hmelj i slad. - pivska mušica - 02.06.2015

Ma kakav meredov. Ostavi to za orade Smile najobičnija apotekarska sterilna gaza ti je sasvim ok. Ona 100x100 cm. Ja sam to koristio jako dugo i prezadovoljan sam kako je to izgledalo. Ne mora čak biti ni sterilna, nego najobičnija apotekarska gaza. Meni se to nije dalo prati pa sam jednokratno koristio.

Kucna izrada vreca za hmelj i slad. - Rodney - 02.06.2015

Sad sam htjeo reći, pa vrećice za hmelj i jesu od medicinske gaze.

Skickat från min iPhone med Tapatalk

RE: Kucna izrada vreca za hmelj i slad. - AlkoholicarST - 02.06.2015

Ma salio sam se ja za meredov Tongue
Gazu sam i mislio uzeti.

RE: Kucna izrada vreca za hmelj i slad. - Alkomen - 18.07.2015

Ma ljudi kupite u prodavnici gde se prodaju tkanine MUSLIN ima ga u bojama ali je najbolji beli i od toga sasite vrece po zelji.Ja ih koristim vec duze vreme.

RE: Kucna izrada vreca za hmelj i slad. - Alexius - 29.10.2017

Taj muslin, to su one stare pelene u koje su nas umatali kao bebe?
To pitam moju generaciju, 40 na gore, jer mlađi su bili na pampersima... Wink
Hvala!