VolimPivo.ba
da se malo pohvalim - Printable Version

+- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum)
+-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Forum: Recenzije komercijalnih piva (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=30)
+--- Thread: da se malo pohvalim (/showthread.php?tid=80)

RE: da se malo pohvalim - pivska mušica - 08.06.2016

(08.06.2016, 08:29 )zis Wrote: Šta si se ušutio kad već vadiš mast Angry

A sta ce rec, napisat. Sve se zna o Pliniju. Ovo se pije i šuti i meditira. ko Buda. Big Grin

da se malo pohvalim - Rodney - 09.06.2016

Mogu reći isto kao i prije. Kompleksno je i sjajno, ali Heady Topper je puno više zahmeljen.

Nažalost, nisam uspio dobiti Youngera, jer samo su imali na tapu, kao što i običavaju.

A prijatelj je btw čekao da uđe 3 sata. I onda mi poslao poruku "evo mene u Russian River pivari. Jesu oni dobri? Hoću ti uzeti nešto?"

Tako da mi uzeo Plinyja i Damnation, za koji kažu da je zapravo njihovo najbolje pivo.

Sent from my iPhone using Tapatalk

RE: da se malo pohvalim - plucica na kiselo - 09.06.2016

Otkuda taj info da im je Damnation najbolji?

Iz recenzija sa Thrillista i ostalih beer magazina/

RE: da se malo pohvalim - plucica na kiselo - 09.06.2016

Na Ratebeer i Untappd ni približno. To je jedino od RR što sam pio, dobro je, vrlo dobro, ali da je nešto što ću pamtiti (osim što je RR) - neću. Javi kakvo ti je baš me zanima.

Bumo vidjeli Smile

da se malo pohvalim - Pivdzija - 09.06.2016

Neloš stout. Finog prženog okusa

[Image: e857e25698cc8d2791f5febcab82630c.jpg]

RE: da se malo pohvalim - zlimfur - 13.06.2016

u turizmu, zena odmah skuzi izlog sa craft pivama. veceras probam. bonvivant. lokalna kraftdzinica u malagi. uzeo sam sve sto su imali, baltic porter, fruit pale ale, saison i ipa.. 2,5 eura svaka.

da se malo pohvalim - Rodney - 13.06.2016

Ma niš Damnation. Dobar je, ali nije najbolje pivo u RR.

[Image: 403b21328ad52cbb526a169d606c9d65.jpg]

da se malo pohvalim - Beer Ranger - 15.06.2016

[Image: 948c9bc651a36d7eb7daa15366081fc7.jpg]

Talijanski kraft.

RE: da se malo pohvalim - zlimfur - 15.06.2016

popio sam tri bonvivana.. saison (meni uglavnom vuce na leffe blonde, samo ima jos malo neke kiselosti), fruity pale ale (smio bi se kladit da je uzeo aurora ale recept sa foruma, 1/1 isto) i ovaj hoppy (najbolji, ali opet meni u rangu mog SNPA klona, nije bas IPA kako pise).. baltic porter sam odgodio i popio chimay tripple trapist (bijela etiketa), da bude jedan nasigurno, ali poslije hoppy-ja nije mi sjeo..

danas sam bio u hipercor-u (lanac marketa) i to je vjerovatno bio najveci market u kojem sam bio u zivotu.. uzeo sam pivu zakuhanu s morskom vodom (ovaj boqueron), neka martins IPA, hobgoblina i neka valensijanska IPA... vidjecemo na sta lici..

da se malo pohvalim - Rodney - 16.06.2016

Probao sam ove talijane nedavno u Amsterdamu. Samo su me boce dojmile.