VolimPivo.ba
da se malo pohvalim - Printable Version

+- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum)
+-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Forum: Recenzije komercijalnih piva (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=30)
+--- Thread: da se malo pohvalim (/showthread.php?tid=80)

RE: da se malo pohvalim - elektropionir - 12.05.2014

stvarno nemam rijeci Big Grin
Pa odakle vam tolike pive stizu?
Jel narucujete online negdje ili?
vela havle Big Grin

RE: da se malo pohvalim - pivska mušica - 12.05.2014

ja naručujem online. ima pivoljub.si. tu ima dobrih piva, ali ti ne šalju u BiH nego moraš nekoga hvatati da ti preuzme u ljubljani i pošalje busom ili neku sličnu kombinaciju. ovih zadnjih par tura iz zagreba (svijet piva i MBR kod Lude), pošiljku mi samo preuzeo kolega Vladek i donio kad je dolazio u Sarajevo.

A naravno, kad god čujem da neko negdje pali preko grane, obavezno zadužim da mi se uzme koja piva iz zemlje gdje se ide. Uskoro dobijam iz Tirane pivu od sljada. Big Grin Big Grin

RE: da se malo pohvalim - dalidj - 12.05.2014

(11.05.2014, 09:23 )pivska mušica Wrote: dalidj kako su ti se učinila ova piva? meni je citra bila odlična, a london pride klasik, isto jako dobar.

meni stigla nova tura Big Grin a ovaj put sam dobio odlične čaše!

Citra je odlicna. Bas sam uzivao.
London Pride jos nisam probao.
Lepa kolekcija Sierra Nevada.

RE: da se malo pohvalim - gajba - 12.05.2014

Siera i Founders je iz Svijeta piva?

RE: da se malo pohvalim - pivska mušica - 12.05.2014

(12.05.2014, 03:07 )gajba Wrote: Siera i Founders je iz Svijeta piva?

aha Smile

RE: da se malo pohvalim - gajba - 12.05.2014

eto mi razloga za sledecu posjetu zagrebu Smile

RE: da se malo pohvalim - pivska mušica - 13.05.2014

nova tura. s ove slike su zanimljivi ovi schofferhopfer jer imam isto pivo u hefeweizen i kristalweizen varijanti pa bi ih bilo zgodno probati side by side (što se upravo spremam), ali ovaj schlafly pumpkin ale vrijedi sve ovo zajedno i još kad se sabere sa zadnjih ovih mojih par slika sva piva. sad sam ga popio, nevjerovatno pivo. prava bundeva je u njemu, a ne ekstrakt. začini su tako savršeno balansirani, ugodni, ne izbijaju na uši kao kod nekih sličnih piva, a na kraju dugi malty (melano/munich) finiš. super pivo.

[Image: NCD4aM9.jpg]

RE: da se malo pohvalim - Pivdzija - 13.05.2014

imaš i duplikata, oš se mijenjat Big Grin

šta nudiš Big Grin

RE: da se malo pohvalim - Pivdzija - 13.05.2014

imam jednu domaću IPAu koja bi nadam se uskoro trebala na flaširanje.

i jednog irca koji će isto tako ubrzo na flaširanje Big Grin

upisan si za chimaya i negru Big Grin

RE: da se malo pohvalim - yankee fan - 17.05.2014

(13.05.2014, 08:14 )pivska mušica Wrote: nova tura. s ove slike su zanimljivi ovi schofferhopfer jer imam isto pivo u hefeweizen i kristalweizen varijanti pa bi ih bilo zgodno probati side by side (što se upravo spremam), ali ovaj schlafly pumpkin ale vrijedi sve ovo zajedno i još kad se sabere sa zadnjih ovih mojih par slika sva piva. sad sam ga popio, nevjerovatno pivo. prava bundeva je u njemu, a ne ekstrakt. začini su tako savršeno balansirani, ugodni, ne izbijaju na uši kao kod nekih sličnih piva, a na kraju dugi malty (melano/munich) finiš. super pivo.

[Image: NCD4aM9.jpg]
musice, jedan od stalnih gostiju mi juce donese IPA SCHLAFLY, i ja kontam da je nego njesra, a nikad nisam cuo za tu pivaru.
ti likovi su izgleda ozbiljni sto se tice pravljenja kvalitetnog piva!