Etikete - Printable Version +- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum) +-- Forum: O FORUMU (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Forum: Generalne diskusije (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Thread: Etikete (/showthread.php?tid=728) |
Etikete - Rodney - 06.03.2015 Za vikend sam mislio jednu Imperial IPA-u. Skickat från min iPhone med Tapatalk RE: Etikete - palabra - 06.03.2015 Extra izgleda. svaka čast za propratni tekst. Послато са ALCATEL ONE TOUCH 6030X уз помоћ Тапатока Etikete - Rik - 11.03.2015 Prva etiketa za svoje prvo napravljeno pivo. Etikete - Rodney - 24.03.2015 Jari u Norveškoj sklepao... Skickat från min iPhone med Tapatalk RE: Etikete - pivska mušica - 26.03.2015 Pičvajz Hefe se u srijedu kuha RE: Etikete - brewpublic - 26.03.2015 Rodney, htjedoh pohvaliti etikete na pp, ali veli da si prekrcan, pa da te pohvalim tu javno, odlicni radovi. Naravno, i od ostalih su genijalni, al Rodney to ipak stanca na kilometre! RE: Etikete - pivska mušica - 26.03.2015 Rodney ili bilo ko drugi ko zna. Ne mogu da vjerujem da sam toliko vremena proveo i da ne mogu skontati kako da stavim na print opciji u fotošopu 4 etikete na jednu stranicu. Pa pretražio sam cijeli internet i izgleda da to ne može!? zar je moguće da to ne može u PS-u, da se smjesti više etiketa na jednu stranicu? Mora moći, ali meni ne ide i ne mogu skontati.... btw koristim cs6 RE: Etikete - Beer Ranger - 26.03.2015 (26.03.2015, 06:39 )pivska mušica Wrote: Rodney ili bilo ko drugi ko zna. Ne mogu da vjerujem da sam toliko vremena proveo i da ne mogu skontati kako da stavim na print opciji u fotošopu 4 etikete na jednu stranicu. Pa pretražio sam cijeli internet i izgleda da to ne može!? zar je moguće da to ne može u PS-u, da se smjesti više etiketa na jednu stranicu? Mora moći, ali meni ne ide i ne mogu skontati.... btw koristim cs6 Ne možeš to uraditi u print opciji nego napraviti format strane (canvas size) , npr. A3 i onda poredati sve etikete i zadati opciju print. Možeš etikete kao slike prebaciti u Corel ili Word pa ih složiti kako ti već odgovara i onda printati. Etikete - Rodney - 26.03.2015 Hvala Dissidente, ako treba šta viči samo Mušice, File/automate/contract sheet. Inače, nije loše da snimiš fajl kao pdf i onda printaš iz acrobata (jer tako imaš puno više opcija za printanje). Skickat från min iPhone med Tapatalk Ma kakav corel i word za printanje. Prvo, corel je jako težak program i obara se pri najmanjem naporu. Printati iz njega nešto, nije baš lagodno. S druge strane office programi su za igranje a ne printanje. Imaju problema sa tipografijom i bojama. Pogotovo ako je orginalni fajl rađen u nekom od Adobe programa. Programi za dizajn etiketa su isključivo Photoshop i Illustrator. Program (najbolji i najstabilniji) za montiranje i printanje je InDesign. Ukratko - Adobe. Coreli i Office samo napate čovjeka. Skickat från min iPhone med Tapatalk RE: Etikete - pivska mušica - 26.03.2015 dobro je uspio sam. nisam imao pojma za ovo contract sheet. sta sam papira bacio do sad RE: Etikete - ale ale - 26.03.2015 Pratim... Etikete - Rodney - 26.03.2015 Predpostavljam da znate uraditi crop marks i bleed za rezanje? Skickat från min iPhone med Tapatalk |