Kako koristiti Star San - Printable Version +- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum) +-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Forum: Oprema i sanitacija (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=14) +--- Thread: Kako koristiti Star San (/showthread.php?tid=112) |
RE: Kako koristiti Star San - pivska mušica - 13.12.2012 (13.12.2012, 09:29 )sarajevskopivo Wrote: Malo si me zbunio sada. 5 Litarske ture? ili 5 gallona? ma star sana napravim 5 litara otopine za sanitaciju RE: Kako koristiti Star San - sarajevskopivo - 13.12.2012 Uh ne zamjeri, jeo sam neka ljuta krilca, od kojih mi je mozak prestao raditi.... takod a se palim ko golf dizel na Bjelasnici... RE: Kako koristiti Star San - pivska mušica - 13.12.2012 ma sve ok RE: Kako koristiti Star San - danny_boy - 05.01.2013 Upravo sam dodao starsan u 5 litara domace proizvodnje destilirane vode. Od proizvodjaca ECN Sarajevo. Naravno, pobijelilo je :-(. Da li je ovo sada ok za upotrebu ili da trazim novu vodu? RE: Kako koristiti Star San - pivska mušica - 05.01.2013 kada pobijeli više nije za upotrebu, na žalost. ja sigurno znam da destilirana voda u interexu proizvođača Meteor Đakovo ne pobijeli, odnosno da ne sadrži minerale. a nevjerovatno je ovo što prodaju pod destiliranom vodom ti neki lijevi proizvođači, ljudi sipaju u uređaje, a voda nije destilirana i ostaju naslage što može skratiti vijek ili uništiti uređaj. sad bi mogli iskoristiti moj TDS metar da vidimo koliko u toj 'destiliranoj' vodi ima otopljenih minerala. ovo me podsjeti na onu epizodu mućki kad su kod kuće punili vodu u flaše. tako i ovaj ECN puni, samo napiše 'destilirana'.... RE: Kako koristiti Star San - danny_boy - 05.01.2013 Nevjerovatno! Sreca ima tu u bilizini Ina pumpa, s njihovom destiliranom je sve ok. Napravio sam slike uporedne za obe boce, veceras upload. Dokle vise misle varati potrosace!!! RE: Kako koristiti Star San - danny_boy - 05.01.2013 I evo fotografije gdje se lijepo vidi kako izgledaju destilovana i "destilovana" voda nakon dodavanja Starsana. :s RE: Kako koristiti Star San - pivska mušica - 05.01.2013 ovo je stvarno užas. desilo mi se već više puta i ne mogu da vjerujem da ljudi prodaju običnu vodu pod destiliranu. razumijem da im filteri odu i da ih 'muzu' do krajnje granice, pa i proizvedu više vode s jednim filterom nego što je to proizvođač predvidio, ali ovo je katastrofa. što je voda bijelija, to znači da je više minerala u njoj, a to znači da je 'manje destilirana', odnosno filtrirana jer ova voda i ne nastaje procesom destilacije zapravo (i tu lažu ) RE: Kako koristiti Star San - zis - 06.01.2013 Da li je puno Star San-a 32oz, imaju toliko i 8oz. Ovih 8 mi se cini malo. RE: Kako koristiti Star San - pivska mušica - 06.01.2013 teško mi je reći, ali iz ove sadašnje perspektive, ja bih sad uzeo 8oz - to ti je dovoljno za 40+ tura piva uključujući i flaširanje..... RE: Kako koristiti Star San - zis - 06.01.2013 (06.01.2013, 08:33 )pivska mušica Wrote: teško mi je reći, ali iz ove sadašnje perspektive, ja bih sad uzeo 8oz - to ti je dovoljno za 40+ tura piva uključujući i flaširanje..... Narucicu 32oz duplo je skuplji od 8oz, visak mogu podijeliti ako kome zatreba. RE: Kako koristiti Star San - pivska mušica - 06.01.2013 mozes i rasprodati. uglavnom, jako je visoka koncentracija, tako da ne moraš brinuti da će ti nestati. ja sam uzeo 32 oz jako davno i skuhao sam toliko piva da više i ne znam broj, a dosta mi je ostalo, više od pola. i sad se brinem da možda vremenom gubi osobine. zato bih sad da kupujem, uzeo ovaj manji.... |