Mojih prvih dva - Printable Version +- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum) +-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Forum: Početnici - pitanja i odgovori (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=7) +--- Thread: Mojih prvih dva (/showthread.php?tid=1304) Pages:
1
2
|
RE: Mojih prvih dva - mange_tout! - 17.03.2015 ma biće to još bolje dok odleži samo za sljedeći put više hmelja neka brate zamiriše momački RE: Mojih prvih dva - Čubra - 19.04.2015 Prije tjedan dana sam otvorila, odlično je! Osjeti se voćna nota, iako ne onoliko koliko bi trebalo, mange_tout imaš pravo, trebala sam staviti više hmelja.. gorčina je u pozadini, nije u prvom planu. Pjena traje neko vrijeme, miris je super. Sve u svemu, njami. Ja zadovoljna. Pivo iz dvije boce koje su prve punjene se jako pjenilo, skoro pola je iscurilo. Ostale boce su u redu, ne prelijeva se kad otvorim. Jedino mi je žao što nisam uspjela izmjeriti OG pa onda nisam ni FG.. Na dan kuhanja, kad sam bila probala izmjeriti OG, hidrometar mi je skroz potonuo u tekućinu, nalila sam pun vrč.. Za početak se nisam opterećivala s tim što ne znam OG/FG ali sad bi za sljedeća kuhanja bio red da i to svladam U čemu sam pogriješila pri stavljanju hidrometra u tekućinu? Mjerila sam kad sam ohladila na 20 C. RE: Mojih prvih dva - pivska mušica - 19.04.2015 Super ti je pivo. Svaka cast. Moguce da je malo prekarbonizirano, ali nema veze, drugi put bolje odvagaj secer za karbonizaciju. Kakav imas hidrometar? Je li pivski? ne bi smio potonuti skroz nikako. Ili nije ispravan, ili nije pravi hidrometar za pivo/vino. RE: Mojih prvih dva - mange_tout! - 19.04.2015 super ti izgleda, baš fina pjena. bitno je da ti se sviđa a za drugi put svakako malo više hmelja u zadnja dodavanja. RE: Mojih prvih dva - pivska mušica - 19.04.2015 (19.04.2015, 11:29 )pivska mušica Wrote: Super ti je pivo. Svaka cast. Moguce da je malo prekarbonizirano, ali nema veze, drugi put bolje odvagaj secer za karbonizaciju. Kakav imas hidrometar? Je li pivski? ne bi smio potonuti skroz nikako. Ili nije ispravan, ili nije pravi hidrometar za pivo/vino.aha, zaboravih, treca mogucnost za hidrometar da skroz potone je da imas vise od 20% alkohola u pivu RE: Mojih prvih dva - Čubra - 19.04.2015 Joj ma za karbonizaciju sam sretna što nije bilo eksplozija , imala sam lošu digitalnu vagu, pa sam sećer vagala na isto digi vagi ali koja ne mjeri ispod 5 g, pa sam onda odvagivala po 10 g pa dijelila na pola i još malo manje da dobijem 4 g.. izgledalo je ko da lajne pravim Hidrometar je pivski, kupila baš pivski. Novi...Imamo doma i onaj kojjim mjerimo gradaciju vina, to sam dosta puta mjerila, tako da sam mislila da znam princip.. RE: Mojih prvih dva - mange_tout! - 19.04.2015 lakše ti je sa bottling bucketom flaširati. odmjeriš svu količinu, prokuhaš sa vodom i na to naliješ pivo. nakon toga flaširaš. RE: Mojih prvih dva - Pivdzija - 19.04.2015 U šta si stavljala hidrometar pa ti je potonuo? RE: Mojih prvih dva - Čubra - 19.04.2015 (19.04.2015, 07:27 )Pivdzija Wrote: U šta si stavljala hidrometar pa ti je potonuo? U ohlađenu sladovinu, prije dodavanja kvasca. Nakon fermentacije nisam ni mjerila. Ovo je dakle bilo prije, kad je OG trebalo mjeriti. RE: Mojih prvih dva - pivska mušica - 19.04.2015 pa stavi hidrometar u obicnu vodu na 20°C i vidi da li ce biti na 1.000, ako ne bude, onda nesto nije u redu s njim. |