Etikete - Printable Version +- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum) +-- Forum: O FORUMU (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Forum: Generalne diskusije (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Thread: Etikete (/showthread.php?tid=728) |
RE: Etikete - pivska mušica - 21.06.2013 a znam tu temu još odavno mislio sam neki drugi forum, na hbt-u sam ostavio mladost evo jedna od mene za stout koji ću idući kuhat. ovo je samo draft, tekst je bezveze, bit će tu još nekih detalja.... RE: Etikete - jadran60 - 22.06.2013 Jesi mislio na ovakav tip na kartonu pa odozgo na bocu. [undefined=undefined] Evo i jedna za moje pivo /koje jos nije napravljeno / bit ce jos dorade na njemu, RE: Etikete - pivska mušica - 22.06.2013 da, da, upravo to.... vidim ti si u ovom poslu oko štampanja i grafike? RE: Etikete - jadran60 - 22.06.2013 jesam, ako tebi ili bilo kome drugom mogu pomoci oko dizajniranja etikete tu sam, naravno besplatno. RE: Etikete - pivska mušica - 22.06.2013 kod nas 'besplatno' znači za koju flašu pive zezam se, nećemo ništa besplatno, to ćemo pričati. a daj mi reci što se tiče štampe, je li moguće neki ovakav dizajn isprintati na onaj neki finiji papir, baš kao prave pivske etikete? RE: Etikete - jadran60 - 22.06.2013 Jeste kako nije, moze se isprintati na kunstdruck ili kako bi kod nas rekli na kunzdruk, to ti je onaj fini masni papir ima ga raznih debljina tj. gramature. A tako isto i napraviti naljepnice. RE: Etikete - pivska mušica - 22.06.2013 ajde super, ovo je stvarno super s tvoje strane i sigurno ćemo se čuti u vezi ovoga. a šta je sa izrezivanjem nekih oblika a da nisu jednostavni, na primjer zakrivljene etikete sa nekim ćoškovima, špicevima i tako? da li bi to morali ručno izrezivati ili kako? RE: Etikete - jadran60 - 22.06.2013 Ma moze se i to malo sporije ali ide jer bi za vece serije trebalo praviti "Stancu" za oblik, ali za manje serije ja isprintam pa onda na kateru izrezem oblik pa ide nekako, ubrzo cu dobiti i jedan mali kater koji ima i markere na sebi pa on na osnovu markera odredi polozaj i reze, a onda moze rezati i karton i vecinu materijala, a imam i lasersku graverku pa i na njoj mogu rezati neke oblike. www.saturn.ba ovo je moja stranica pa vidi malo sta se sve radi, nije reklama al eto :-)) Ovo s moje strane je najmanje sto mogu uraditi da se bar malo oduzim za ono sto si ti nama uradio, uvalio nas u nevolju i slatke brige. RE: Etikete - paulaner - 24.06.2013 Sto se tice dizajna etiketa, mi (mange tout,karakaj, i ja) izmjerimo etikete na vec postojecim pivama u zavisnosti koje punimo boce,tj.originalne njihove etikete,njihove dimenzije, sirina i visina i onda po njima printamo neke nase ideje na masnom samoljepljivom papiru ,koje kasnije samo po ivicama odrezemo...sto se tice ljepila i ostataka poslije toga,nema problema,nije jako ljepilo ,cim se boce potope etikete i sve ostalo samo se odlijepi. RE: Etikete - paulaner - 26.06.2013 Evo ovako to izgleda 20mb image hosting image hosting tinypics RE: Etikete - pivska mušica - 26.06.2013 odlične! posebno leteći mostarac RE: Etikete - mange_tout! - 01.07.2013 evo i etiketa za naš ESB how to do a screen shot |