VolimPivo.ba
da se malo pohvalim - Printable Version

+- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum)
+-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Forum: Recenzije komercijalnih piva (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=30)
+--- Thread: da se malo pohvalim (/showthread.php?tid=80)

RE: da se malo pohvalim - pivska mušica - 16.06.2014

(16.06.2014, 02:55 )ale ale Wrote: Wow, ovo je turneja 4 skakaonice. Vidim i Firestone je tu, pa Stone, vala bas...
Samo da znas ovaj Victory Hop Devil - frajer je dopustio jednoj pivari u Becu (http://www.1516brewingcompany.com/cms/assets/Uploads/new1516menu.pdf) da ga kloniraju i toce pod istim imenom... Zatim ga je jedna pivnica pocela od njih narucivati u kegovima.
Gorak ko' zivot radnika...

od njega sam kontao početi Smile a danas sam bio i ja u nabavci Blush

[Image: snlRBbH.jpg]

[Image: SY9IGu9.jpg]

s ovim maccabi-em ne bi kaktuse zalio.... jako loše....

AW: da se malo pohvalim - ale ale - 16.06.2014

I ovaj je Adams glupost, sta znaju Ameri o lageru [SMILING FACE WITH SMILING EYES]

da se malo pohvalim - yankee fan - 16.06.2014

Odlicno, kreni od Hop Devila, meni je in redovno u frizideru. Sam Adams je ok lager, za americke uslove je do jaja, ali sam nedavno nasao Helles iz Pensilvanije ( tamo ima mnogo svaba) koji je oooodlican. Vec mjesec dana se spremam otici u okrug gdje zive Amisi, cuo sam da su im lageri nenadhebivi Smile poz svima

Sent from my iPhone using Tapatalk

RE: da se malo pohvalim - Svarrogh - 16.06.2014

Dajem bubreg za gutljaj Union Jack-a :-)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

RE: da se malo pohvalim - pivska mušica - 16.06.2014

(16.06.2014, 08:33 )yankee fan Wrote: Odlicno, kreni od Hop Devila, meni je in redovno u frizideru. Sam Adams je ok lager, za americke uslove je do jaja, ali sam nedavno nasao Helles iz Pensilvanije ( tamo ima mnogo svaba) koji je oooodlican. Vec mjesec dana se spremam otici u okrug gdje zive Amisi, cuo sam da su im lageri nenadhebivi Smile poz svima

sad sam probao jednog samuel adamsa pošto imam six pack i mogu ti reći ooooodličan lager. sam adams me s nekim pivama i nije oduševio, pa sam mislio da i ovaj neće biti čemu, ali stvarno nije loš. jako jako fino pivo u odnosu na ono što sam očekivao.

a ove ostale tvoje to cu polako i studiozno Smile

@svarrogh: samo dodji i probamo ga zajedno burence

da se malo pohvalim - yankee fan - 16.06.2014

Taj Union Jack je izuzetno pitko i odlicno balansirano pivo. Takodje je redovan stanovnik frizidera Smile

RE: da se malo pohvalim - Pivdzija - 16.06.2014

@yankee fan: ti ili imaš dooobro velik frižider, ili nemaš hranu u njemu. svako pivo ti je redovan stanovnik u frižideru Big Grin

da se malo pohvalim - yankee fan - 17.06.2014

Hahaha, odlicno si primjetio. Frizider je bas ogroman, a desna vrata su rezervisana sa pivo. Zavisi od sezone, ali gledam da imam 4-5 vrsta, sa po 2 flase u svakom momentu Smile

RE: da se malo pohvalim - mange_tout! - 21.06.2014

nekoliko pšeničnih iz njemačke beer

[Image: zU9RDn0.jpg]

Re: da se malo pohvalim - AleksandarV - 23.06.2014

Uf. Danas dan bi za deset. Obišao brew shop (korona se pazarila kao i starsan u Moje Pivo). Te posjeta jednom finom kafiću/shop-u. Više sutra.

[Image: 4ute9usa.jpg]

[Image: jy8eqy3a.jpg]

Sent from my Z10 using Tapatalk

RE: da se malo pohvalim - libor - 03.07.2014

Nisam znao gdje da stavim ovo pa neka ga ovdje , pojavilo se u interexu

[Image: ryis.jpg]

Jako zanimljivo , inace prvi francuz koga sam probao , jako lijepo pivo sa cvrstom pjenom 6,7% ABV i dobro zahmeljeno ,a opet me podsjeca na belgijance , malkice ...

Eh da cijena je 1,45KM

RE: da se malo pohvalim - Brko - 07.07.2014

(03.07.2014, 04:53 )libor Wrote: Nisam znao gdje da stavim ovo pa neka ga ovdje , pojavilo se u interexu

[Image: ryis.jpg]

Jako zanimljivo , inace prvi francuz koga sam probao , jako lijepo pivo sa cvrstom pjenom 6,7% ABV i dobro zahmeljeno ,a opet me podsjeca na belgijance , malkice ...

Eh da cijena je 1,45KM

srecom ne kasnis jedno godinu, godinu i po Smile