VolimPivo.ba
da se malo pohvalim - Printable Version

+- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum)
+-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Forum: Recenzije komercijalnih piva (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=30)
+--- Thread: da se malo pohvalim (/showthread.php?tid=80)

RE: da se malo pohvalim - AleksandarV - 23.07.2014

Šaljemo ti i prvom prilikom dvije gajbe prljavih flaša. Samo reci kada te uhvati nostalgija.

Sent from my Z10 using Tapatalk

da se malo pohvalim - yankee fan - 23.07.2014

Mala digresija, da lj je neko od vas pio black ipa piva? Kakva su vam ona generalno? Musice, dobro dosao, gledam slike i tacno znam kako se osjecas Smile! Izbor, uh sta da probam ove sedmice i slicno Smile tako je i meni bilo kad sam otkrio vas forum, prosirio vidike a onda udjem u radnju i izbezumim se Smile

Sent from my iPhone using Tapatalk

RE: da se malo pohvalim - pivska mušica - 23.07.2014

Haha. @Aco flase sam prao uvijek uz onu 'od ponedjeljka ću...' Smile stvarno noćna mora, posebno kad su baš jako prljave.

@yankee fan: black IPA zadnjih par godina se probija na tržište. Probao sam nekoliko ali me ubjedljivo najviše oduševio Raven od Thornbridge pivare. Kakva pivcina. Ako možeš naći obavezno to probaj. Inače nije los ni libertine od Brewdoga a u USA ih sigurno ima masa odličnih. U principu to je pivo koje je zamišljeno kao obični IPA samo sto je taman. Po opisu ne bi smio imati izražene okuse prženih sladova, iako mnoga od tih piva imaju taj okus. Meni odgovara ako je fino balansirano.

RE: da se malo pohvalim - gajba - 24.07.2014

Predlazem sledece okupljanje tu kod tebe Smile
Bas mi je interesantno da u Poljskoj ima tako bogata ponuda u supermarketima. Za razliku od Ceske gdje u marketima vecinom lager, mada je i njega dobar izbor ali nisam naisao na jedan takav izbor kao tim slikama.
Ako nista, jos jedna stvar vise za posjetiti Poljsku.

RE: da se malo pohvalim - pivska mušica - 24.07.2014

(24.07.2014, 08:01 )gajba Wrote: Predlazem sledece okupljanje tu kod tebe Smile
Bas mi je interesantno da u Poljskoj ima tako bogata ponuda u supermarketima. Za razliku od Ceske gdje u marketima vecinom lager, mada je i njega dobar izbor ali nisam naisao na jedan takav izbor kao tim slikama.
Ako nista, jos jedna stvar vise za posjetiti Poljsku.

haha sto da ne raja

stvarno je velika ponuda. ali ne samo u supermarketima nego ima masa odličnih brewpubova i multitap barova. uskoro idem na zvanicnu pivsku turu po varšavi koja je sastavljena od 9 najboljih brewpubova i multitap pubova u gradu u ovoj godini. svake godine se biraju novi pubovi, odnosno ako su zadovoljili, ostaju ovi iz prethodne godine, a ako nisu zamijene ih s drugim. na početku dobiješ pivski pasoš i dobijaš pečat u svakom od tih devet pubova. Big Grin imaju razne fore s tim pasošem, nagradne igre, besplatna pića itd. osim toga nije samo u varšavi ovakva ponuda nego u svim većim gradovima, a u Krakowu je čak i bolje nego u Varšavi što se tiče ponude piva. Krakow je fenomenalan grad u svakom pogledu, puno ljepši od Varšave i žao mi je što nismo tamo otišli da živimo. Uglavnom ko god mi dođe u posjetu vodim ga na ovu turu Zivjeli

evo par slika nekih od ovogodišnjih 9 pubova koje ću naravno sve obići Smile

[Image: gFokBfK.jpg]

[Image: 457JkU1.jpg]

[Image: nizTMcg.jpg]

[Image: hje8e10.jpg]

[Image: FwTFzAj.jpg]

[Image: bdzfeTY.jpg]

[Image: jnLg0Mf.jpg]

[Image: BdZpMLF.jpg]

[Image: g1hGPrA.jpg]

da se malo pohvalim - Rodney - 24.07.2014

Bio sam u par ovih Varšavskih ali nisam dobio pasoš Smile

RE: da se malo pohvalim - ale ale - 24.07.2014

Pa prava zemlja, odmah sosku dobijes...

RE: da se malo pohvalim - danny_boy - 24.07.2014

@Musice, izgleda gore nema potrebe za kuhanjem? Big Grin

RE: da se malo pohvalim - pivska mušica - 27.07.2014

s lijeva na desno - spitfire engleski ale, koreb lokalna pivara sa jakim, travama začinjenim ale pivom (nešto kao gruit), altbier lokalne pivare napravljen po pobjedničkom receptu home brewera i pušteno na tržište Smile i na kraju litvanski raženi ale.

[Image: wiK9VUp.jpg]

RE: da se malo pohvalim - libor - 28.07.2014

[Image: 8gC1fn.jpg]

[Image: cqsWlV.jpg]

RE: da se malo pohvalim - Pivdzija - 01.08.2014

odem sinoć na WHF, i sjednem u pub u Širokom Brijegu. drži ga momak koji pravi svoje pivo, i prodaje ga u pubu. imaju pale ale, i porter.
rekao je da će probati doći na druženje Smile
sa desna na lijevo: 2x pale ale, 2x porter, po jedan pale ale sa narančom i breskvom

[Image: rtxcZJH.jpg]

p.s. @mange_tout, zajebao si se, trebao si poći na WHF samnom drinking-beer

RE: da se malo pohvalim - mange_tout! - 01.08.2014

volio bih otići kod kolege pivara. žao je i meni što nisam otišao, ali biće prilike. nadam se da će kolega doći na druženje beer