VolimPivo.ba
Najava kalkulatora za pomoć pri prilagodbi vode! - Printable Version

+- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum)
+-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Forum: Brewing software (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Thread: Najava kalkulatora za pomoć pri prilagodbi vode! (/showthread.php?tid=1192)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

RE: Najava kalkulatora za pomoć pri prilagodbi vode! - pivska mušica - 20.12.2014

malo sam isprobao i za sad imam odlicne dojmove. ako bude trebalo jos sta usminkavati to ce zavisiti od korisnika i od feedbacka koji budu dali danijelu. mene je odusevio ovaj koncept jer ovako nesto nisam do sad vidio. prije svega program se instalira u c: i nije kao jedan od ovih sheetova u exelu kakva je vecina dostupnih kalkulatora za vodu. druga stvar taj koncept da korisniku softver sam nudi optimalnu kolicinu minerala za zadati zeljeni profil vode mislim da do sad nije napravljen. ili bar ja nisam naisao, a koristio sam sve dostupne popularne kalkulatore, od onih u beertoolsu i beersmithu, do EZ water calculatora, brun's calculatora i slično.

svaka cast danny. ako bude trebalo sta krpiti poslije vjerujem da nece biti puno posla, a program je osmisljen odlicno.

sve pohvale na ideji i na trudu (trebalo je puno sati provedenih pokraj monitora da se ovo zavrsi). Zivjeli

p.s.

link na sajt za download je dodan u tabove na forumu

RE: Najava kalkulatora za pomoć pri prilagodbi vode! - Das Bier - 21.12.2014

meni program prikazuje kao potencijalnu prijetnju i ne mogu da ga instaliram,sta da radim?

RE: Najava kalkulatora za pomoć pri prilagodbi vode! - pivska mušica - 21.12.2014

stavi ga na listu izuzetaka u firewallu ako ti je ukljucen i na antivirusnom programu.

e kad bih ja to znao gdje i kako Big Grin

RE: Najava kalkulatora za pomoć pri prilagodbi vode! - pivska mušica - 21.12.2014

koji AV program koristis?

eset nod 32

otvori eset preko cijelog ekrana, pritisni F5 i otvorit ce ti se prozor sa naprednim postavkama, nakon toga klikni na exclusions i klikni na ADD i odaberi ovaj exe file brewater. nakon toga OK i apply ili save kako vec pise.

kad to zavrsis trebao bi da mozes instalirati bez problema.

ili cekaj da danny popravi Big Grin

RE: Najava kalkulatora za pomoć pri prilagodbi vode! - danny_boy - 21.12.2014

@Das Bier
Sacekaj, evo za pola sata sve će raditi kako treba. Našao sam šta je problem, nema virusa naravno, ali antivirusi ga tako vide radi zaštite programa.

RE: Najava kalkulatora za pomoć pri prilagodbi vode! - Pivdzija - 21.12.2014

bježi bolan danny, ljudima viruse šalješ. mogu se kladiti da je neki virus koji mijenja recepte u beersmithu...

p.s. meni ne radi download, error 404

RE: Najava kalkulatora za pomoć pri prilagodbi vode! - danny_boy - 21.12.2014

Znam, probajte sada...

meni i dalje ne ide Blush
musice eset mi je na nasem jeziku pa nemam pojma gdje trebam uci Smile

evo rijesit ce danny to tako da neces morati nista dirati u antivirusu.