Etikete - Printable Version +- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum) +-- Forum: O FORUMU (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Forum: Generalne diskusije (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Thread: Etikete (/showthread.php?tid=728) |
Etikete - Rodney - 20.02.2014 Radite li vlastite etikete kada kuhate? Ja svako kuhanje pravim drugu etiketu. Mislim da je i to dio procesa, i jako važno. Ako kome treba srediti kakvu etiketu, tu sam (koliko mi vrijeme dozvoli) Dovoljno je da kažete koju vrstu pivu ste radili, kako bi je zvali, te kako ste zamislili da vam izgleda etiketa - i da imate stprljenja da nađem vremena i nešto sklepam. RE: Etikete - elektropionir - 20.02.2014 Ja redovno uradim etiketu ali rijetko je i zalijepim U principu bitno mi je da ima neki opis, znacenje i da znam razlikovati pive u receptu. Tipa: Prvachic, aroganti amer, lančeva mast i sl RE: Etikete - pivska mušica - 20.02.2014 eto rodney kad si se ponudio, skontaj meni neku etiketu za DIPA nešto tamno, goth fazon, zombiji, magla, ona starinska bočica otrova bi bilo super da je na etiketi, kao ona starinska epruveta RE: Etikete - Pivdzija - 20.02.2014 ja za svaku našu turu napravim neku etiketu koja je vezana nekako pričom za to pivo. ali smo printali i lijepili samo na prvo pivo edit: evo ih par što sam nabrzinu našao Magnum IPA (dobio ime po hmelju koji je korišten u njemu) Belgian pale ale porter koji je neslavno propao (prva infekcija ) naše prvo čedo, prvijenac, sin jedinac RE: Etikete - Rodney - 20.02.2014 (20.02.2014, 10:42 )pivska mušica Wrote: eto rodney kad si se ponudio, skontaj meni neku etiketu za DIPA nešto tamno, goth fazon, zombiji, magla, ona starinska bočica otrova bi bilo super da je na etiketi, kao ona starinska epruveta Može. Šibni mi na pp što više podataka možeš i sredim. Evo moje zadnje: RE: Etikete - pivska mušica - 20.02.2014 sviđa mi se kako razmišljaš i ako je ovo sve custom napravljeno, svaka ti čast! šaljem na pp podatke RE: Etikete - mange_tout! - 20.02.2014 super izgleda etiketa, posebno ovo trotter's i mi ponekad napravimo i to u fotokopirnici odradimo 12 naljepnica, eto samo da obilježimo pokoju turu. dobro došao na forum, želim ti puno dobrih piva da skuhaš RE: Etikete - Rodney - 20.02.2014 (20.02.2014, 02:39 )mange_tout! Wrote: super izgleda etiketa, posebno ovo trotter's Hvala Sve se kanio regati na forum, pa uvijek odlagao. Evo sad zato... Uradio sam evo i mušici etiketu, sad ćemo vidjeti šta kaže RE: Etikete - mange_tout! - 20.02.2014 (20.02.2014, 02:54 )Rodney Wrote:(20.02.2014, 02:39 )mange_tout! Wrote: super izgleda etiketa, posebno ovo trotter's drago mi je da si se registrovao nadam se da će mušica to zalijepiti na foruma, da i mi ostali vidimo RE: Etikete - Rodney - 20.02.2014 (20.02.2014, 02:57 )mange_tout! Wrote: drago mi je da si se registrovao nadam se da će mušica to zalijepiti na foruma, da i mi ostali vidimo Niš, vi mene recepte, ja vama dizajn etiketa Vidjet ćemo da li će zalijepiti jer smo već došli do diskusije oko naziva. Mislim da bi svako kuhanje koje izađe iz naših ruku trebalo da ima ime. Naravno da se vrsta pive navodi, ali ime je ipak ono što je čini originalnim RE: Etikete - pivska mušica - 20.02.2014 mnogo je dobro ovo ispalo!! svaka čast i puno hvala rodney! RE: Etikete - mange_tout! - 20.02.2014 super izgleda, svaka čast! |