Kako koristiti Star San - Printable Version +- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum) +-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Forum: Oprema i sanitacija (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=14) +--- Thread: Kako koristiti Star San (/showthread.php?tid=112) |
RE: Kako koristiti Star San - Travolta - 03.05.2015 (03.05.2015, 09:11 )stane2006 Wrote: Pošto vidim da si iz Broda, samo se malo raspitaj u svom gradu a ako ne nađeš javi se meni u pp Raspitat cu se ovdje kod nas dali se moze gdje naruciti ako ne cujemo se. RE: Kako koristiti Star San - dalidj - 03.05.2015 Jedan mali off topic. 😀 Sta mislite da li moze da se pomocu Star Sana dezinfikuje klima u kuci ? Da li je to pametno? Tapatalk RE: Kako koristiti Star San - pivska mušica - 03.05.2015 hm, dobro pitanje, ali u klimi su ti vecinom gljivice i to bas velike naslage se skupe. Ja mislim da treba posebno sredstvo, puno jace od star sana, ali eto mozes biti prvi da proba pa da nam javi rezultate RE: Kako koristiti Star San - Stane - 03.05.2015 (03.05.2015, 09:52 )dalidj Wrote: Jedan mali off topic. ?I da može, mislim da nebi nikako bilo pametno, tko bi volio postati Howard Hughes RE: Kako koristiti Star San - spageti - 04.05.2015 Probaj potražiti sredstvo do Saponie Osijek, zove se Bis Dezi Clean. Jako dezinfekcijsko sredstvo na bazi alkohola. Redovito čistim klimu sa tim sredstvom, a koristim ga i u pivarstvu za dezinfekciju. U Metrou dođe nekih 30-ak kn https://www.saponia.hr/industrijska-potrosnja/prehrambena-industrija-134/dezinfekcija RE: Kako koristiti Star San - Travolta - 11.05.2015 Pozdrav ekipa. Jutros mi je stigao star san i posto prvi puta sad radim sa njime kupio sam 3l destilirne vode od razlicitih proizvodjaca sad me zanima u 2 boce mi je voda pobjelila cim sam dodao star san u jednoj nije ostala je cista nakon dodavanja.Zanima me u ove dvije sto je pobjelila dali je taj star san za dezinfekciju ili ne?? RE: Kako koristiti Star San - pivska mušica - 11.05.2015 (11.05.2015, 12:17 )Travolta Wrote: Pozdrav ekipa. Jutros mi je stigao star san i posto prvi puta sad radim sa njime kupio sam 3l destilirne vode od razlicitih proizvodjaca sad me zanima u 2 boce mi je voda pobjelila cim sam dodao star san u jednoj nije ostala je cista nakon dodavanja.Zanima me u ove dvije sto je pobjelila dali je taj star san za dezinfekciju ili ne?? Ne možeš znati bez pH metra. Ako mu je pH ispod 3, to znači da je još uvijek funkcionalan. Ako je iznad 3 ne bi ga bilo dobro koristiti. Ta zamucenost često ne mora značiti da se puno povećala pH vrijednost, ali nikad ne znaš dok ne izmjeris. Ako nemaš pH metar, onda se drži te bistre otopine. RE: Kako koristiti Star San - Travolta - 11.05.2015 (11.05.2015, 12:20 )pivska mušica Wrote:(11.05.2015, 12:17 )Travolta Wrote: Pozdrav ekipa. Jutros mi je stigao star san i posto prvi puta sad radim sa njime kupio sam 3l destilirne vode od razlicitih proizvodjaca sad me zanima u 2 boce mi je voda pobjelila cim sam dodao star san u jednoj nije ostala je cista nakon dodavanja.Zanima me u ove dvije sto je pobjelila dali je taj star san za dezinfekciju ili ne?? Nazalost nemam PH metar,al OK idem sad kupiti 5l destilirane vode od ovog proizvodjaca gdje mi je otopina cista. Hvala musica Zivio RE: Kako koristiti Star San - mange_tout! - 11.05.2015 INA destilirana voda je najbolja. mi je uvijek koristimo za star san, nikada nismo imali problema. Kako koristiti Star San - Beer Ranger - 31.10.2015 Danas sam otvorio novo pakovanje Star San-a i greškom sam u plastični bidon od 3 litra demi vode nasuo 45ml SS-a umjesto 4,5ml. Obzirom da sam ga i pravio radi današnjeg flaširanja nisam se htio zezati sa korekcijom ove koncentracije. Napravio sam novi rastvor a za ovu jaku koncentraciju imam prijedlog: Pivar iz SA ili okoline (ograničenje samo radi dostave) koji želi na sebe da preuzme malo posla neka dođe do mene sutra i preuzme ovaj "koncentrat" SS i neka ga saspe u bure od 30 litara. Ostali pivari donesu demi vode (ili on to sve obavi ako ima vremena i dospe 25,5 l). Može se i ovaj koncentrat napuniti u 8 boca od po 0,33 l pa da svako iskoristi kada mu zatreba ( nemam boca inače bih ja to uradio). Dobijeni rastvor SS prespu u svoje bidone od vode i to je to ili ako je preuzeo koncentrat, u bidon sa 3 l demi vode. Količina SS i vode je određena aplikacijim SaniCalc. Normalno, ovaj rastvor poklanjam. Korištena je ova, domaća demi voda. Sent from my iPhone using Tapatalk POKLANJAM Star San - Beer Ranger - 01.11.2015 Poklanjam koncentrovani Star San-a dovoljan za oko 30 litara rastvora. Možda ovako predhodni post, bude jasniji RE: Kako koristiti Star San - lakosta88 - 02.05.2017 Voda iz DMa odlicna. Ne znam jel neko vec pominjao. |